Ποτίζουν τα δέντρα με το …λάστιχο

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ - ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ Η ΔΕΗ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2018 22:22
Με το λάστιχο το πότισμα. Ο κ. Γ. Σακοράφας ζητά να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους Με το λάστιχο το πότισμα. Ο κ. Γ. Σακοράφας ζητά να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους

Μετά τα έντονα παράπονα και τον κίνδυνο να καταστραφεί η φετινή παραγωγή σε πολλές καλλιέργειες και κυρίως στα αχλάδια και άλλα δενδρώδη, με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τυρνάβου, σε ό,τι αφορά στην περιοχή του συγκεκριμένου Δήμου, τα δημοσιεύματα της «Ε» από τα οποία αναδεικνυόταν το μεγάλο πρόβλημα ,ο κάμπος της ευρύτερης περιοχής του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν αγρότες και στελέχη του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, η ΔΕΗ άρχισε να κάνει τις συνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος χθες, χωρίς προηγουμένως να έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό και το τεχνικό προσωπικό ώστε τα στελέχη να είναι παρόντα στις συνδέσεις, να κάνουν πρώτα ελέγχους για τα καλώδια γύρω από τους οικίσκους των γεωτρήσεων τα οποία μπορεί να είναι κλεμμένα , κομμένα, καταστραμμένα και οι αγρότες χωρίς να γνωρίζουν να κινδυνεύουν να πάθουν ακόμα και ηλεκτροπληξία.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου ζήτησε πριν συνεχιστούν οι επανασυνδέσεις να υπάρχει συνεννόηση ώστε η επανασύνδεση να γίνει σωστά και με ασφάλεια.

Μάλιστα μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Σωτήρης Τζιούφας αφού ευχαρίστησε την εφημερίδα για τη συμβολή της με δημοσιεύματα το προηγούμενο διάστημα αλλά και χθες με το πρωτοσέλιδο θέμα, να αναδειχθεί σωστά το μείζον πρόβλημα με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε 65 γεωτρήσεις, γεγονός που παραλίγο να μετατραπούν 12.000 στρέμματα σε … έρημο, συνεχίζει τον αγώνα του για σωστή λύση του προβλήματος.

Μάλιστα ο Οργανισμός από την πλευρά του φρόντισε να συγκεντρώσει το ποσό της πρώτης δόσης προς τη ΔΕΗ και ομαλά να συνεχιστεί η ηλεκτροδότηση, αλλά με προηγούμενη συνεννόηση και με ασφάλεια.

Η «Ε» ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Εν τω μεταξύ χθες η «Ε» βρέθηκε στον κάμπο του Αμπελώνα, με αγρότες οι οποίοι επισημαίνουν ότι ακόμα και αν δοθεί νερό τώρα η ζημιά έχει γίνει. Καλλιεργητής με περιβόλια αχλαδιάς ο κ. Αχιλλέας Οικονόμου, γεωπόνος, άρα γνώστης και επιστημονικά των προβλημάτων που προκαλεί η λειψυδρία μιλά για την καταστροφή που υπέστησαν πολλές καλλιέργειες το προηγούμενο διάστημα . Αυτή την περίοδο οι αχλαδιές χρειάζονται πολύ νερό ώστε να διατηρηθεί σωστά το δέντρο αλλά και ο καρπός, το αχλάδι να μπορέσει να αναπτυχθεί, μέχρι τη συγκομιδή του.

Τέλος, σήμερα πολλοί παραγωγοί αναγκάζονται για να περισώσουν ό,τι μπορούν, να ποτίζουν τα δέντρα με το… λάστιχο με υδροφόρες. Λύση ανάγκης αλλά όχι η σωστή λύση.

Στον κάμπο του Αμπελώνα – Τυρνάβου ο δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου κ. Γιώργος Σακοράφας, με βοηθό τον γιό του ποτίζουν νεαρά δέντρα για να συντηρηθούν και να μην καούν από την ξηρασία.

Ο κ. Σακοράφας μιλά για ανεπανόρθωτη καταστροφή σε πολλές καλλιέργειες και ζητά οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Tου Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass