Χωρίς χρέη ο ΤΟΕΒ Δαμασίου συνεχίζει μειώσεις τιμών

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 22:18
Ο κ. Γ. Μανίκας για τρίτη θητεία πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου Ο κ. Γ. Μανίκας για τρίτη θητεία πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου

Παράδειγμα προς μίμηση ο ΤΟΕΒ Δαμασίου ο οποίος συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του. Ένας Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και είναι από τους πλέον υγιείς και μάλιστα έκτος από το οικονομικό απόθεμα έχει τη δυνατότητα, για τέταρτη αρδευτική περίοδο, να κάνει όχι αυξήσεις, αλλά μειώσεις τιμών στα αρδευτικά τέλη.

Παράλληλα να βάζει προοπτικές για το μέλλον όπως με τη δημιουργία Φωτοβολταϊκού πάρκου τα έσοδα του οποίου θα δώσουν νέες μειώσεις στα αρδευτικά τέλη.

Πρόσφατα έγινε η Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου επανεξελέγη για τρίτη θητεία ο κ. Γιώργος Μανίκας.

Με την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου και την επανεκλογή του ο κ. Γιώργος Μανίκας μίλησε στην «Ε» για τους στόχους τη νέας διοίκησης στη θητεία που ήδη ξεκίνησε, αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει προσωπικά από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού.

Ο ΤΟΕΒ Δαμασίου είναι ένας από τους πλέον υγιείς οικονομικά οργανισμός πανελλαδικά. Σε τι οφείλεται αυτή η ευρωστία, όταν άλλοι ΤΟΕΒ οφείλουν χρόνια και δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τις γεωτρήσεις, αλλά και δεν έχουν να πληρώσουν και οφειλές προς τρίτους;

Ο κ. Μανίκας απαντά: «Πριν εμπλακώ στη διοίκηση και την προεδρία, πριν δέκα χρόνια, είχα δει να εισχωρούν στη διοίκηση πρόσωπα τα οποία πρώτα κοιτούσαν το προσωπικό συμφέρον και αμελούσαν το συμφέρον του συνόλου των αρδευτών. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά προβλήματα, όπως στη σειρά ποτίσματος, αλλά και γενικότερα. Βλέποντας όλα αυτά θέλησα μαζί με άλλους συναδέλφους - μέλη, δηλαδή με υγιείς δυνάμεις του Δαμασίου, να ασχοληθούμε και να εφαρμόσουμε ισονομία, ισοπολιτεία και διαφάνεια.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση διαπιστώσαμε ότι σύντομα ο ΤΟΕΒ Δαμασίου θα αντιμετώπιζε και οικονομικό πρόβλημα και αυτό γιατί οι πληρωμές των αρδευτικών τελών γίνονταν την επόμενη αρδευτική περίοδο και η ΔΕΗ, λόγω χρέους, ήδη άρχισε να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα στις γεωτρήσεις».

Επίσης ο κ. Μανίκας σημειώνει ότι έγινε ορθολογισμός στη δαπάνη και τη χρήση νερού, δηλαδή ο καθένας να πληρώνει όσο καταναλώνει, κάτι το οποίο δεν γινόταν στο παρελθόν. Στο τέλος της πρώτης 4ετίας της προεδρίας του, ο Γιώργος Μανίκας κατάφερε, όπως λέει, «ο Οργανισμός να βάλει το άλογο μπροστά από το κάρο». Δηλαδή στις 31Δεκεμβρίου ο ΤΟΕΒ να μην οφείλει σε κανέναν, αλλά και να υπάρχει στο ταμείο οικονομικό απόθεμα.

Τα επόμενα χρόνια λόγω της οικονομικής άνεσης ο ΤΟΕΒ Δαμασίου μπήκε στην πολιτική των μειώσεων των τελών άρδευσης δίνοντας «μπόνους» σε εκείνους που πλήρωναν στο επόμενο δίμηνο από το τέλος της αρδευτικής περιόδου κάθε χρόνο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Στόχος της τρίτης 4ετίας είναι η εγκατάσταση στην περιοχή φωτοβολταϊκού πάρκου, ώστε από τα έσοδά του να μειωθεί επιπλέον το αρδευτικό τέλος.

Τέλος, ο Γ. Μανίκας καθώς και η διοίκηση σημειώνουν ότι για να γίνουν εφικτά όλα τα παραπάνω υπήρχε η συνεργασία και το ενδιαφέρον των ίδιων των αρδευτών, ώστε να επιτευχθεί αυτό θετικό αποτέλεσμα, παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ελλάδα.

 Η φετινή αρδευτική περίοδος έχει αρχίσει από την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η νέα διοίκηση έχει ως εξής: πρόεδρος Γιώργος Μανίκας, αντιπρόεδρος Ναός Νταμπαλέτσιος, ταμίας Στέλιος Τσιανάκας, γραμματέας Βάιος Μπακαΐμης. Μέλη: Δημήτριος Τζαλής, Παναγιώτης Ανδρέου, Βασίλης Γεωργάκης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass