Επικαιροποίηση του Κανονισμού ΕΛΓΑ

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού για αγροτικό τομέα και η ανοιχτή πληγή των πληρωμών

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 10:35

Στην υλοποίηση αρδευτικών έργων, στη χρήση των νέων τεχνολογιών στον αγροδιατροφικό τομέα και στην ανάγκη ο σύγχρονος παραγωγός να καταστεί ένας εξωστρεφής και ενημερωμένος επιχειρηματίας, αναφέρθηκε επιγραμματικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών

δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή. Όσον αφορά τις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπάρχει η δέσμευση της χώρας μας για αύξηση του αριθμού των νέων αγροτών και η αύξηση των γεωργικών εκτάσεων για βιολογική παραγωγή. Το ζητούμενο είναι η επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αποτελεί μία αναγκαιότητα, η οποία συζητείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, με δεδομένες τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, χωρίς, όμως, κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και κυρίως με απουσία προτάσεων για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το ελλειμματικό ταμείο του ΕΛΓΑ, αφού το ύψος των αποζημιώσεων έχει εκτοξευτεί και χιλιάδες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης θα κληθεί να βρει λύσεις με τις προβληματικές πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια των παραγωγών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass