Στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών και επιλαχόντες

Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του ΥπΑΑΤ στη Βουλή

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 10:42

Την ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και «τάξη» στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο Υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στην πατρίδα μας «η Γεωργία διαχρονικά αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο και έδωσε δουλειά σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Ενίσχυσε την ελληνική οικονομία ακόμη και στις πρόσφατες οικονομικές κρίσεις, δίνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα στην ελληνική οικονομία». Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι προκάτοχοί του. Δεσμεύτηκε, επίσης, να στηρίξει τις ομάδες και τους συνεταιρισμούς των παραγωγών στη χώρα μας. Και πρόσθεσε τα εξής: «Ο πρωτογενής τομέας είναι συνδεδεμένος με την περιφερειακή ανάπτυξη και την πράσινη οικονομία. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον αγροτικό τομέα με την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Το κυβερνητικό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα αφορά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής παραγωγής, την αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεχίζοντας την ολοκλήρωση της ένταξης του Οργανισμού στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr, ώστε ο Έλληνας παραγωγός να μπορεί εύκολα και άμεσα να εξυπηρετηθεί, να έχει πλήρη εικόνα των συναλλαγών του. Για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών του ΕΛΓΑ ανέφερε πως «πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει στον γεωπόνο εκτιμητή να ολοκληρώνει με διαφάνεια και ταχύτητα την αξιολόγηση της ζημίας στο κτήμα του παραγωγού με τον φορητό του υπολογιστή, να καταγράφει και να ενημερώνει τον ΕΛΓΑ επί τόπου και να προϋπολογίζει την έκταση της ζημίας και το ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης, ώστε να έχει ο παραγωγός πλήρη και ξεκάθαρη γνώση της υπόθεσής του». Για τους νέους αγρότες τόνισε πως «έχουμε δεσμευτεί για αύξηση του αριθμού των κατά επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027. Ήδη, φέτος, τρέχει το αυξημένο «κονδύλι» της ενίσχυσης των 40.000 ευρώ ανά αγρότη, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι το σχετικό Πρόγραμμα Νέων Γεωργών είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα. Με απλούς αριθμούς: 14.000 περίπου νέοι αγρότες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, συνολικού ύψους 527 εκατ. ευρώ. Εξοικονομήσαμε, όμως, τους απαραίτητους πόρους και εντάσσουμε όλους τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών. Στην πράξη, λοιπόν, 2.096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα. Με ποσό ύψους 77 εκατ. ευρώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass