Εως 30 Ιουνίου η εξόφληση πληγέντων παραγωγών

*Ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2024 13:45

Οι τελικές τιμές αποζημιώσεων για τη φυτική παραγωγή στη Θεσσαλία θα καθοριστούν όταν υπάρχει πλήρης εικόνα και θα είναι στο ίδιο πνεύμα μέσα στο οποίο κινήθηκαν και οι προκαταβολές, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντησή του με αγρότες στα γραφεία του συνεταιρισμού τοματοπαραγωγών Θεσσαλίας, ΘΕΣΤΟ.

Παρ’ ότι η ΕΕ έχει δώσει περιθώριο τέσσερα χρόνια στον ΕΛΓΑ για την εφαρμογή του Ad Hoc προγράμματος αποζημιώσεων των 260 εκατ. ευρώ με το οποίο έχει ενισχυθεί ο Οργανισμός από τον κρατικό Προϋπολογισμό, ανακοινώθηκε ότι οι εξοφλήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2024.
Ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι με συνέπεια το Υπουργείο και η κυβέρνηση τηρούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας. Έκανε αναφορά στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από την αποτροπή της υγειονομικής κρίσης μέχρι την πληρωμή προκαταβολών ύψους 150 εκατ. σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης υπήρξε δέσμευση του υπουργού να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας απασχόλησης αγροτών και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass