Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για ενίσχυση των παραγωγών στις παρακάρλιες περιοχές

Τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτ. Αυγενάκης σε συνάντησή του με αγρότες στη Νίκαια

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2024 16:10

«Οι τελικές τιμές αποζημιώσεων για τη φυτική παραγωγή στη Θεσσαλία θα καθοριστούν όταν υπάρχει πλήρης εικόνα και θα είναι στο ίδιο πνεύμα μέσα στο οποίο κινήθηκαν και οι προκαταβολές», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντησή του με αγρότες στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια.

Στην πολύωρη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές, είτε αυτά αποτελούν προϊόντα της επέλασης των θεομηνιών του Σεπτεμβρίου είτε σχετίζονται με θέματα κόστους παραγωγής. Ο Υπουργός ανέλυσε διεξοδικά το χρονοδιάγραμμα για εφαρμογή ειδικού μέτρου μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για ενίσχυση των παραγωγών στις παρακάρλιες περιοχές. Ανέφερε δε ότι τεχνικό δελτίο του έργου έχει ολοκληρωθεί. «Με ρεαλισμό και μεθοδικότητα», τόνισε, «προχωράμε στα επόμενα βήματα που αφορούν ειδικά στη διαχείριση υδάτων της Περιφέρειας, με το master plan της ολλανδικής εταιρείας HVA International να κατατίθεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου». Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε, επίσης, τους παρευρισκόμενους για την 1η συνάντηση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας των εννέα χωρών του ευρωπαϊκού νότου που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου με θέμα την προσαρμογή της νέας ΚΑΠ στις ανάγκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση και η εφαρμογή της με ευελιξία, ώστε να μη χάνονται χρήματα από τα κράτη-μέλη. Στη συνάντηση θα είναι το βασικό θέμα που θα συζητήσουν οι εννέα υπουργοί Γεωργίας των χωρών του Νότου της Ε.Ε. που θα συνεδριάσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.  Ο υφυπουργός ΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης στάθηκε στην ταχύτητα με την οποία ενήργησε η Κυβέρνηση απέναντι σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με συνέπεια σε όσα έχει δεσμευθεί στους παραγωγούς, συνεχίζει την εφαρμογή των πολιτικών για την ολική επαναφορά του κάμπου της Θεσσαλίας και το πέρασμά του στην επόμενη ημέρα.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και οικοδεσπότης της συνάντησης, δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, δήλωσε πως «σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με τους αγρότες των πληγέντων παρακάρλιων χωριών. Η Κυβέρνηση με σοβαρότητα αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός πρωτοφανούς, και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καιρικού φαινομένου. Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον ΥπΑΑΤ κ. Αυγενάκη, ενημέρωσε ενδελεχώς τους παρευρισκόμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τα μέτρα που υλοποιεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής που έπληξε την περιοχή μας, αλλά και για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί».  Στη συνέχεια, ακολούθησε διεξοδική συζήτησε με τους εκπροσώπους των αγροτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία με διατυπώσουν σειρά ερωτημάτων στο κυβερνητικό κλιμάκιο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός των άλλων, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ Δημήτρης Παπαγιαννίδης, οι βουλευτές Χρήστος Καπετάνος, Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας HVA Μιλτιάδης Γκουζούρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass