«Πράσινο φως» στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ *ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2024 15:13

Στον δρόμο για την ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», η οποία θα είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων, τόσο στην εγχώρια όσο και στις ξένες αγορές, βρίσκεται πλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αυτό διότι χθες κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασής του το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την ίδρυσή του κατά πλειοψηφία, καθώς την καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση».
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας κατά την εισήγησή του, η αγροδιατροφική σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της νέας Περιφερειακής Αρχής για την αγροτική ανάπτυξη και συντάσσεται με την κοινή αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική Γεωργία, πάντα μέσα από ένα ισχυρό πολιτικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο. Υπογράμμισε πως η Περιφερειακή Αρχή προτάσσει την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, ως μονόδρομο για τον συνολικό μετασχηματισμό της περιοχής σε πόλο βιώσιμης ανάπτυξης και υψηλής ανταγωνιστικότητας. Για τον λόγο αυτόν, πρόσθεσε πως είναι χρέος όλων η ανάδειξη των παραγωγικών χαρακτηριστικών της Θεσσαλίας, τα οποία αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, με σκοπό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα στη Γεωργία, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του αγροδιατροφικού τομέα και να τονωθούν, μέσω αυτού, και οι υπόλοιποι παραγωγικοί τομείς του τόπου.
Επίσης, ο κ. Κουρέτας σημείωσε πως η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, συμβάλλοντας σε μία έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, που θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική και ανταγωνιστική θέση των αγροτών.
ΕΝΠΕ - SYNERGIA - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το σώμα ενέκρινε, μεταξύ άλλων, και την εκλογή εκπροσώπων Περιφερειών στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε. Εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι εξής: Από την «Πρωτοβουλία» οι Χρύσα Τσαγανού, Χρήστος Γκουρομπίνος, Κωνσταντίνος Μπαρμπούτης, Βασιλική Αγγελίδη και Αριστείδης Κολιός. Από τη «Συμμαχία» οι Τάνια Δόκου και Χρήστος Μιχαλάκης. Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Τάσος Τσιαπλές και από τους «Ενωμένους Θεσσαλούς» η Ελευθερία Τζανακούλη.
Εγκρίθηκε, ακόμη, η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Synergia 360, με τον στόχο του Προγράμματος να βρίσκεται στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας από τις καταστροφές και το περιβάλλον, καθώς και την κοινωνική ετοιμότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στις κρίσεις υγείας υπό την εμπειρία της πολυκρίσης, υιοθετώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση One Health, που περιλαμβάνει την υγεία του ανθρώπου, των ζώων, του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος.
Να σημειωθεί πως ο κ. Κουρέτας στην αρχή της συνεδρίασης προχώρησε σε μια ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη της Καρδίτσας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο ερώτημα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τσιαπλέ.
Στη συνεδρίαση τα μέλη της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος ενάντια στη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, η οποία, ωστόσο, καταψηφίστηκε.
ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης το ΠεριφερειακόΣυμβούλιο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Τα φλουριά αντιστοιχούσαν σε ταξίδια στη Θεσσαλία και γούρια. Τυχεροί στάθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης κ. Νίκος Ράπτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Δαλαμάγκας και ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass