Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ *ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2024 15:14

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για τον αγώνα των αγροτών που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Στον Παλαμά, στις 19.30, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει συζήτηση για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Οι πλημμυροπαθείς αγρότες των παρακάρλιων περιοχών συνεχίζουν να βρίσκονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου και χθες, μάλιστα, συνεδρίασαν και αποφάσισαν να συμμετέχουν δυναμικά στην αυριανή σύσκεψη για να προβούν σε νέες κινήσεις.
Χθες τα τρακτέρ βγήκαν σε διάφορα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, κίνηση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη αγροτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθούν.
Κατά τη διάρκεια της αυριανής σύσκεψης αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να δοθεί και το σύνθημα για την έξοδο των τρακτέρ σε εθνικές οδούς. Και αυτή η εβδομάδα αναμένεται να αποτελέσει επί της ουσίας τη συνέχεια των κινήσεων, καθώς την περασμένη Πέμπτη υπήρξε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη συνάντησή τους με το κυβερνητικό κλιμάκιο που συνεδρίαζε στην περιοχή, με θέμα την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία. Οι αγρότες ζητούν απαντήσεις στα αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα σχετικά με το τελικό ύψος των αποζημιώσεων και το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους σε όσους έλαβαν προκαταβολές, αλλά και το πότε επιτέλους θα πάρουν χρήματα και όσοι δεν έχουν καν λάβει τα 6.600 ευρώ που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, όπως και τα 2.000-4.000 ευρώ για τις ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο. Επίσης, τι θα γίνει με τις αποκαταστάσεις, τα αναχώματα και τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και τι θα γίνει με το υψηλό κόστος παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass