Ετοιμοι για το μεγάλο πανθεσσαλικό μπλόκο

ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2024 14:00

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Αγροτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στα Φάρσαλα, στο πλαίσιο εξόρμησης στελεχών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας με στόχο την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων για την απόφαση της πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας και αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Σε εισήγησή του, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Σωκράτης Αλειφτήρας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και σε μια πολύ δύσκολη χρονιά που έχουν μπροστά τους, μετά τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη.
Έγινε αναφορά στις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί ακόμη στους αγρότες, στα «πληγωμένα» χωράφια από τα φερτά υλικά και στη δυσκολία που έχουν οι αγρότες να τα επαναφέρουν στην προηγούμενη κατάσταση, στα αποστραγγιστικά έργα, στην κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία, αλλά και τις υποδομές, όπως η γέφυρα της Αμπελιάς που παραμένει ακόμα πεσμένη δίχως να μπορούν να μετακινηθούν τόσο οι αγρότες στα χωράφια τους όσο και οι πολίτες προς άλλες περιοχές κ.ά.
Στην ομιλία του, ο κ. Αλειφτήρας σημείωσε πως «μόνο όταν κάνουμε δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια» και πρότεινε να γίνει ένα μεγάλο πανθεσσαλικό μπλόκο όπως αποφασίστηκε στον Παλαμά, υπενθυμίζοντας στους αγρότες ότι «η σπίθα των αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινάει από τη Θεσσαλία».
Διατυπώθηκαν απόψεις και από άλλους αγρότες που βρέθηκαν στη σύσκεψη για τις κινητοποιήσεις και τελικά αποφασίστηκε ότι τα Φάρσαλα θα συμμετέχουν την ερχόμενη Τετάρτη στο πανθεσσαλικό μπλόκο, εκεί όπου θα συγκεντρωθεί η δυναμική των τρακτέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass