Ετοιμοι οι αγρότες για το συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Πράσινο φως υπό προϋποθέσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2024 13:31

Του Γιώργου Ρούστα
Πάνω από 100 Θεσσαλοί αγρότες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μεταβούν με τρακτέρ στην Αθήνα συμμετέχοντας στο δυναμικό συλλαλητήριο της Τρίτης που αποφάσισαν οι Επιτροπές Μπλόκων. Τελικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την πίεση των αγροτών, άναψε το πράσινο φως για την είσοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα, ενώ χθες συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την κυκλοφορία των πολιτών στην πρωτεύουσα, αλλά και για τη συντονισμένη και ασφαλή μετακίνηση των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μπλόκο Πλατυκάμπου σήμερα το πρωί στις 10, δέκα τρακτέρ θα αναχωρήσουν με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο. Εκεί θα ενωθούν με άλλα τόσα τρακτέρ και στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή θα φθάσει στον Αλμυρό Μαγνησίας, ενώ προορισμός θα είναι το Κάστρο Βοιωτίας, όπου και όλα τα τρακτέρ θα διανυκτερεύσουν. Το πρωί της Τρίτης συντεταγμένα θα αναχωρήσουν για το κέντρο της Αθήνας. Μαζί με τα τρακτέρ θα υπάρχουν και περίπου 10 αγροτικά αυτοκίνητα, ως ομάδα υποστήριξης, τα οποία θα φέρουν καύσιμα, εργαλεία, ανταλλακτικά κι ό,τι χρειάζεται ένα τέτοιο κοπιαστικό ταξίδι. Εκατοντάδες θα είναι τα λεωφορεία που θα ναυλωθούν για τη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, όπως και πολλά ΙΧ. Από το μπλόκο Πλατυκάμπου τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 10 π.μ. της Τρίτης. Στις 5.30 το απόγευμα έχει καθοριστεί να γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 6.30 μ.μ. αναμένεται να καταλήξουν στο Σύνταγμα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης –όπως φαίνεται- συγκέντρωση.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας δήλωσε χθες ότι «εμείς θα ξεκινήσουμε και με τρακτέρ, και με λεωφορεία και με αυτοκίνητα για να φτάσουμε στον τόπο της συγκέντρωσης, να διαδηλώσουμε την αναγκαιότητα να λυθούν προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας από την Κυβέρνηση. Αύριο το πρωί ξεκινάμε από διάφορες κατευθύνσεις από τη Θεσσαλία για να φτάσουμε στη Στερεά και όλα μαζί τα τρακτέρ θα συναντηθούν στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για Αθήνα».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ»
ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ
Σήμερα το πρωί (9:30) θα επισκεφθεί το μπλόκο Πλατυκάμπου, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου αναφέρει: Συνάδελφοι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού δεν μας κάλυψαν ούτε στο ελάχιστο. Με αυτά που μας δίνει δεν μπορούμε ούτε να καλλιεργήσουμε, ούτε να επιβιώσουμε. Τώρα ήρθε η ώρα να δράσουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν. Όλοι μαζί με μια φωνή πρέπει να παρευρεθούμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 20/2/2024. Θα υπάρξει λεωφορείο δωρεάν από τον χώρο της Τούμπας στις 10:30 το πρωί και η επιστροφή θα είναι στις 01:00 από την Αθήνα. Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ!»
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει «τις αποφάσεις συνέχισης του αγώνα με την κάθοδο στην Αθήνα που παίρνουν οι αγρότες στα μπλόκα. Η κυβέρνηση της ΝΔ νόμιζε ότι θα κοροϊδέψει τους ανθρώπους του μόχθου πετώντας τους κυριολεκτικά ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και δεν απαντάνε σε κανένα από τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και τους αγρότες, όπως και τους φοιτητές με καταστολή. Όπως στέλνει τα ΜΑΤ να εγκατασταθούν μέσα και γύρω από τις σχολές και επιδιώκει να απολύσει αγωνιστές από το Πανεπιστήμιο, έτσι βάζει τα ΜΑΤ μέσα και γύρω από τα μπλόκα για να εμποδίσει την κλιμάκωση της πάλης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass