Η παρατεταμένη ανομβρία «απειλεί» σιτηρά και ψυχανθή

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2024 14:11

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για τις καλλιέργειες σιτηρών και ψυχανθών, οι οποίες απειλούνται από την παρατεταμένη ανομβρία και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που δοκιμάζουν τη Θεσσαλία.

Μετά από τον Μάρτιο, που ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 14 ετών, ο Απρίλιος συνεχίζει εξίσου με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στις ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας το υπέδαφος έχει ελάχιστη υγρασία, ενώ στον κάμπο οι καλλιέργειες αντέχουν για διάστημα περίπου μίας εβδομάδας ακόμα χωρίς βροχή. Παραγωγοί και γεωπόνοι εκφράζουν τον φόβο τους ότι αν δεν υπάρξει βροχή το επόμενο διάστημα, που θα δώσει ξανά ζωντάνια στα φυτά, θα επηρεάσει σημαντικά τις αποδόσεις και την ποιότητα της παραγωγής και μάλιστα, σε μια χρονιά που η τιμή για παράδειγμα των σιτηρών καταγράφει πολύ χαμηλές πτήσεις αυτήν την περίοδο κοντά στα 22 λεπτά/κιλό. Στη Θεσσαλία αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβρη από τον «Daniel», πολλοί παραγωγοί στράφηκαν στη σπορά σιτηρών, μετά και από τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν σε γεωργικό εξοπλισμό (λάστιχα, γεωτρήσεις, τρακτέρ κ.ά.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass