Πράσινο φως για έργο που δίνει λύσεις στην άρδευση 2400 στρεμμάτων

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 18:26

Ένα έργο το οποίο θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα άρδευσης 2.400 στρεμμάτων στο Ρίζωμα και τον Πλάτανο του Δήμου Τρικκαίων, παίρνει σάρκα και οστά, καθώς σήμερα υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση στο Δημαρχείο Τρικκαίων, από το δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε το έργο μετά τη δημοπρασία.

Το έργο έχει πλέον προϋπολογισμό 259.200 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Μέτρο 321: «βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό»). Ο πλήρης τίτλος είναι «Αντικατάσταση τμημάτων υφισταμένου επιφανειακού αρδευτικού δικτύου με υπόγειο, στα αγροκτήματα αναδασμού των ΤΚ Ριζώματος και Πλατάνου τη ΔΕ Παραληθαίων».

Όπως έγινε γνωστό από το δήμο Τρικκαίων, με τις εργασίες που θα γίνουν σε διάστημα επτά μηνών (δηλαδή μέχρι τα τέλη του Ιουλίου του 2016), θα επιλυθεί σειρά προβλημάτων που οφείλονται στην παλαιότητα του επιφανειακού δικτύου μεταφοράς και διανομής αρδευτικού νερού έξι γεωτρήσεων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν και θα υπογειοποιηθούν έξι γεωτρήσεις μαζί με υπόγειο αρδευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 9,5 χλμ. περίπου. Επίσης, θα γίνει εξοπλισμός του δικτύου με υδροληψίες και συσκευές ασφαλείας, ενώ οι αγωγοί (από σκληρό PVC) θα τοποθετηθούν κατά μήκος των ζωνών των έργων αναδασμού και ειδικότερα στα όρια των ιδιοκτησιών και των αγροτικών δρόμων.

Στο πλαίσιο της αειφορικής χρήσης των φυσικών πόρων, το έργο αποσκοπεί στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, και ειδικότερα στη βελτίωση-εκσυγχρονισμό των συνθηκών άρδευσης στα αγροκτήματα αναδασμών του Ριζώματος και του Πλατάνου. Με την ελαχιστοποίηση δε, των απωλειών σε αρδευτικό νερό κατά μήκος των αγωγών μεταφοράς και διανομής του, και με ταυτόχρονη μείωση του κόστους καλλιέργειας και αύξηση της παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αναμένεται να αυξήσει το τοπικό εισόδημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass