Βραζιλία: Η αστυνομία συνέλαβε άνδρα που φέρεται να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2016 21:43

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαdβε στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα διεξαχθούν τον Αύγουστο οι Ολυμπιακοί Αγώνες (5-21/8), έναν άνδρα, για τον οποίο υπάρχει η υποψία ότι συνδέεται με τρομοκρατικές ομάδες, ύστερα από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς του στο διαδίκτυο, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο δικηγόρος Έντισον Φερέιρα είπε ότι η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον Τσάερ Καλάουν στο σπίτι του στην πόλη Νόβα Ιγκάσου μετά τις καταγγελίες ότι ο 28χρονος υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο. Ο Φερέιρα αρνήθηκε σθεναρά ότι ο πελάτης του έχει δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες. Η ομοσπονδιακή αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Ο Φερέιρα είπε ακόμη ότι ο Καλάουν είχε επίσης τεθεί υπό κράτηση προτού η Βραζιλία διοργανώσει το 2014 την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου οι αρχές της Βραζιλίας συνέλαβαν 10 άτομα με την υποψία ότι ανήκουν σε ομάδα που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και πως προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι δύο ύποπτοι στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 500.000 άνθρωποι αναμένεται να επισκεφθούν τη Βραζιλία για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Αμερική και οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τις επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων σε Γαλλία και Γερμανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass