ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΟΜΩΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥΣ

Η διακοπή έδωσε χρόνο για μεταγραφές

* Οι μέχρι τώρα κινήσεις στην Α’ Ερασιτεχνική κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 14:10

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τον νομό τις προηγούμενες ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή για δύο αγωνιστικές όλων των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου λόγω της ακαταλληλότητας των γηπέδων τα οποία μετατράπηκαν σε πίστες του σκι. Η αγωνιστική απραξία ωστόσο έδωσε τη δυνατότητα στα σωματεία να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους, καθώς διανύουμε τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Οι αλλαγές που σημειώθηκαν ήταν σημαντικές, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αναμένονται κι άλλες κινήσεις.

Συγκεντρωτικά μέχρι στιγμής στο πρώτο τη τάξει τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έγιναν οι παρακάτω μεταγραφικές κινήσεις:

Αχιλλέας Φαρσάλων: Η μεγαλύτερη είδηση για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας ήταν η επιστροφή του δεινού σκόρερ Παλάσκα, ο οποίος μπήκε στο πρόγραμμα των προπονήσεων και αναμένεται να ξανακάνει την εμφάνισή του στα γήπεδα του νομού. Παράλληλα ο Αχιλλέας ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του τον επιθετικό Τσιάκο από τη Λάρισα 2012, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για δύο ακόμη παίκτες που θα ενισχύσουν τη μεσαία και την επιθετική γραμμή. Αντίθετα αποχώρησε από την ομάδα ο μεσοεπιθετικός Σβερκούλης, ενώ ερωτηματικό υπάρχει σχετικά με τον Μεζίνι.

Δωτιέας Αγιάς: Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην απόκτηση του επιθετικού Μαλάκου από την Ακαδημία (ο έμπειρος επιθετικός είχε σημαντική θητεία στην ομάδα της Αγιάς και κατά το πρόσφατο παρελθόν), του μεσοεπιθετικού Σβερκούλη από τον Αχιλλέα Φαρσάλων και του μεσοεπιθετικού Τσιρογιάννη από τον Ατρόμητο Παλαμά (με μεγάλη προσφορά στην ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την επιστροφή του μέσου Ουζούνογλου που αγωνίζεται στη Θάσο, αλλά και του Βραζιλιάνου επιθετικού Τανάκα που αγωνίζεται σε ομάδα Γ’ Εθνικής της Αθήνας. Δεν αποχώρησε κανένας ποδοσφαιριστής.

Δήμητρα Γιάννουλης: Επίσημη μεταγραφή δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα. Ενδιαφέρον ωστόσο υπάρχει για τον μεσοεπιθετικό Μπελάγια από την ομάδα της Αστραπής Ν. Πολιτείας, καθώς και για τον αμυντικό Αετόπουλο από την Ολύμπικ/Ν. Καρυές. Παρελθόν για τους «πράσινους» θα αποτελέσουν οι αμυντικοί Αλεξόπουλος και Γουργιώτης.

Οικονόμος Τσαριτσάνης: Η ομάδα της Τσαριτσάνης δεν προχώρησε σε κάποια απόκτηση παίκτη. Υπάρχει ωστόσο ενδιαφέρον για τον κεντρικό Ντούφα που αγωνίζεται στον ΠΟΕ. Κανένας παίκτης δεν αποχώρησε από την ομάδα.

Δόξα Βλαχογιαννίου: Το θέμα του τερματοφύλακα Μπρέλλα ο οποίος οδεύει προς τη Ν. Πολιτεία βρίσκεται σε εκκρεμότητα για την ομάδα της Δόξας, η οποία θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό με τον Χάμο από τον Σμόλικα Φαλάνης για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια μεταγραφή ή κάποια αποχώρηση.

Δόξα Αργυροπουλίου: Οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν τον επιθετικό Τσιάγκο από τον ΠΟΕ (ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στην ομάδα) και τον τερματοφύλακα Γκανάτσιο από τον Ροδιακό, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για τον κεντρικό Αλεξόπουλο από Μητρόπολη Καρδίτσας (για τον ίδιο παίκτη ενδιαφέρεται και η Αστραπή Ν. Πολιτείας). Από την ομάδα αποχώρησε ο επιτελικός μέσος Σχοινάς (που θα συνεχίσει στην Ολύμπικ/Ν. Καρυές).

ΠΟ Ελασσόνας: Η αποχώρηση του επιθετικού Τσιάγκου που επέστρεψε στο Αργυροπούλι ήταν η μόνη μεταβολή στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Το μεταγραφικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε παίκτες που θα ενισχύσουν την επίθεση.

Αναγέννηση Καλοχωρίου: Ο ερχομός του νέου τεχνικού Κ. Κολομητρούση στην τεχνική ηγεσία της ομάδας στρέφει το μεταγραφικό ενδιαφέρον σε παίκτες από την ΑΕΛ Κ20. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Από την ομάδα αποχώρησαν ο μέσος Βράκας που θα συνεχίσει στο Κιλελέρ, ενώ αναμένεται να φύγει και ο μεσοεπιθετικός Πούτας.

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα»

ο νεαρός επιθετικός Δάκτυλας

Ενδιαφέρον για τον νεαρό Δάκτυλα έχει εκφραστεί από την ΑΕΚ. Ο ταλαντούχος επιθετικός έχει δοκιμασθεί στον αθηναϊκό σύλλογο αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Οι πληροφορίες από το Καλοχώρι αναφέρουν ότι η ΑΕΚ βλέπει ζεστά το θέμα. Πάντως ο νεαρός ποδοσφαιριστής όπως φαίνεται και στη φωτογραφία προβάρει από τώρα τα «κιτρινόμαυρα». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας ακόμα νεαρός παίκτης του Καλοχωρίου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλου συλλόγου της χώρας. Ο λόγος για τον αμυντικό Κόκοβα που πρόσφατα δοκιμάστηκε στον Ολυμπιακό.

Σμόλικας Φαλάνης: Στην απόκτηση του αμυντικού Ν. Πρίφτη που αγωνιζόταν στην Αμαλιάδα (κατά το παρελθόν έχει παίξει σε Τσαριτσάνη, Χάλκη κ.ά.) προχώρησε ο Σμόλικας. Η μεγάλη κίνηση ωστόσο έγινε με τον έμπειρο τερματοφύλακα του Ολύμπου Γόννων, Καραναστάση. Επίσης αποκτήθηκε από την Ολύμπικ/Ν. Καρυές ο αμυντικός Μητρακούλης. Οι πράσινοι αναμένουν μία ακόμα περίπτωση μέσου από την Καρδίτσα.

Από την ομάδα αποχώρησαν οι Μανακούσιος (που θα συνεχίσει στον Ατρόμητο Παλαμά), Παπαθανασίου και Θεοχάρης, ενώ και ο Κωτούλας είναι πολύ πιθανό να πάρει το δελτίο του για να επιστρέψει στον Αμπελωνιακό.

Αετός Αμυγδαλέας: Η επιστροφή του ικανότατου μεσοεπιθετικού Πίρε από ομάδα της Κοζάνης ήταν μία σημαντική επιτυχία για τον Αετό. Επίσης επέστρεψε από το Αβέρωφ ο αμυντικός Μπακαβέλος. Έφυγαν οι Τεκέδης (πήγε στη Μάνδρα) και Παπακωστούλης (θα συνεχίσει στο Χειμάδι), ενώ οι μεταγραφικές κινήσεις στη συνέχεια επικεντρώνονται κυρίως στην απόκτηση ενός ανασταλτικού μέσου.

Αστραπή Ν. Πολιτείας: Οι «πορτοκαλί» στρέφουν το βλέμμα τους στην αγορά της Καρδίτσας (γίνονται συζητήσεις με δύο παίκτες), ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για τον επιθετικό Ραμάι από τον Δωτιέα Αγιάς. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Τύρναβος 2005: Η μοναδική προσθήκη στην ομάδα είναι ο επιθετικός Μπάκος από την Ακαδημία Τυρνάβου, ενώ έφυγε ο αμυντικός Κουσιάνας (νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι Παπαζήσης, Πρατσίλας). Στο «στόχαστρο» των «κυανέρυθρων» βρίσκονται ο μεσοεπιθετικός Κοκόμπελης από τον Αμπελωνιακό αλλά και ο ανασταλτικός μέσος Μεζίνι από τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Αετός Μακρυχωρίου: Στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής επικεντρώνεται ο Αετός Μακρυχωρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ηχηρό όνομα. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Φαλανιακός: Χωρίς μεταβολές στο έμψυχο δυναμικό παραμένουν οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι θα προχωρήσουν σε μεταγραφή εάν βρεθεί κάτι το αξιόλογο.

Αστέρας Τυρνάβου: Δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές από το εφηβικό τμήμα προώθησε στην ανδρική ομάδα ο Αστέρας. Αυτή είναι η μόνη αλλαγή μέχρι στιγμής.

Λάρισα 2012: Δύο φίλοι από τα παλιά επέστρεψαν στην ομάδα. Ο λόγος για τον ικανό επιθετικό Δαλαμπύρα από τη Νεάπολη και τον επιτελικό μέσο Παϊτέρη που αγωνιζόταν σε ομάδα της Κρήτης. Επίσης αποκτήθηκε ο αμυντικός από την Κ20 του Λεβαδειακού, Κριεμάδης. Από την ομάδα αποχώρησε ο επιθετικός Τσιάκος που αποκτήθηκε από τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ 2016

Αλλαγές δεν σημειώθηκαν μόνο σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ο α’ γύρος του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ το 2016, αρκετοί ήταν οι προπονητές που είδαν τη συνεργασία τους να οδηγείται σε λύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από τις μισές ομάδες προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή.

Στην Αγιά, η ομάδα του Δωτιέα ξεκίνησε με τον Κώστα Τσότσο, στη συνέχεια ως υπηρεσιακός προπονητής ανέλαβε ο Κώστας Τσανάς και τη σκυτάλη πήρε στα τέλη Νοεμβρίου ο Δημήτρης Μπουκουβάλας.

Η Δόξα Αργυροπουλίου άρχισε τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν με τον Γιάννη Μιχαλέ στην τεχνική ηγεσία, τον οποίο διαδέχθηκε την 7η αγωνιστική ο Νίκος Παπανικολάου που είχε θητεύσει και κατά το παρελθόν στην ομάδα.

Στην Ελασσόνα, ο ΠΟΕ αντικατέστησε τον Θανάση Γκανδρή, ακολούθησε για ένα διάστημα ως υπηρεσιακός ο Γιάννης Κυρμιτζόγλου και τη θέση του πήρε ένας παλιός γνώριμος ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Ούτε ο Σμόλικας Φαλάνης δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον Νίκο Κακανούλια, που επί σειρά ετών έχει θητεύσει στο σύλλογο, κι έτσι τη θέση του πήρε ο Χρήστος Χατζηλιάδης, ενώ στον Αετό Μακρυχωρίου τη θέση του Βασίλη Νάρη, με τον οποίο η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν, πήρε ο Γιάννης Μπουρνάκας.

Ο Αστέρας Τυρνάβου, στην παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη τοπική κατηγορία, είχε στον πάγκο του τον Γιώργο Δοδοντσάκη, όμως στη συνέχεια ανέλαβε το δίδυμο των Κορομηλά-Παπακωνσταντίνου με τον πρώτο να οδηγείται και αυτός σε «διαζύγιο» με τον σύλλογο, αφήνοντας στο «τιμόνι» τον δεύτερο.

Στην Αστραπή Ν. Πολιτείας ο Γιώργος Καφφές ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, αλλά η συνεργασία ήταν σύντομη και τη σκυτάλη πήρε ο Θοδωρής Στεργιάδης, ο οποίος παρέδωσε με τη σειρά του στον Κ. Τσότσο.

Η Αναγέννηση Καλοχωρίου ξεκίνησε με τον Ταχτιντή που κάθισε ολόκληρο τον α’ γύρο, για να έρθει πλέον ο Κώστας Κολομητρούσης.

Στον Φαλανιακό, ο Φεραίος Γιαννακός πλήρωσε την όχι αναμενόμενη πορεία της ομάδας και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Μιχαλές, ενώ τέλος η Λάρισα 2012 ξεκίνησε με τον Νίκο Αργυρούλη, στη συνέχεια ανέλαβε ο γιος του Θωμάς και μετά ένας γνώριμος από τα παλιά ο Θ. Στεργιάδης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass