ΤΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Eγινε τρόπος ζωής

• Μετά το Run Greece, έρχεται ο «Ιπποκράτειος δρόμος»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 23:06

Το δρομικό κίνημα έχει γίνει βίωμα και τρόπος ζωής στη Λάρισα κάτι που αποδεικνύεται κάθε φορά που υπάρχει μια τέτοια διοργάνωση.

Η ανάπτυξη τόσο του αριθμού των αγώνων όσο και των ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμμετέχοντες δρομείς (ιματισμός, ποιότητα μεταλλίων, αθλητικών ποτών κτλ) είναι εντυπωσιακή, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή συγκεκριμένων επιχειρηματικών στρατηγικών εταιριών του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε τομείς που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με το ερασιτεχνικό τρέξιμο. Έτσι μέσω των δρομικών αυτών διοργανώσεων με μαζικό και λαϊκό χαρακτήρα το ερασιτεχνικό τρέξιμο έγινε πιο προσιτό στο ευρύ κοινό, διαδίδοντας το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πρωταθλητής ή παλιός αθλητής για να ασχοληθεί μ’ αυτό, αλλά είναι μία δραστηριότητα με την οποία μπορούν να ασχοληθούν όλοι.
Η διοργάνωση προχθές του Run Greece από πλευράς συμμετοχής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ πλέον οι Λαρισαίοι αποκτούν και διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στα 5 χιλιόμετρα ο πρώτος ήταν Τυρναβίτης (Νίκος Τσικούρας) και ο τρίτος αθλητής ήταν της ΑΕΛ (η ΑΕΛ αποτελεί κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης) ο Αλέξανδρος Παπαλεξίου, ενώ η Νατάσα Νασίκα (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας) ήταν τρίτη στα 10 χιλιόμετρα. Έχουμε λοιπόν και νέους πρωταγωνιστές στα αθλητικά δρώμενα.
Μάλιστα στον προχθεσινό αγώνα ο Χρήστος Καλίας που αναδείχθηκε νικητής στην απόσταση των 10 χλμ βελτίωσε και το ρεκόρ διοργάνωσης. Ο έμπειρος δρομέας διένυσε την απόσταση σε 31.09 και άφησε δεύτερο τον Γιώργο Μίνο με 32.10.
Στις 7 Μαΐου η Λάρισα έχει τον επόμενο αγώνα του δρομικού κινήματος τον «Ιπποκράτειο δρόμο» που γίνεται θεσμός και ίσως φέτος να μην υπάρχει μόνο η απόσταση των 10 χιλιομέτρων αλλά και ένας ακόμα αγώνας με την επωνυμία «fun run». Δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιες παράλληλες δραστηριότητες αφού ο Ιπποκράτης το τελευταίο διάστημα ξαναμπαίνει στη ζωή των Λαρισαίων με συνέργειες που ετοιμάζουν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ
Ο ΣΕΓΑΣ διοργανωτής του Run Greece για την προχθεσινή διοργάνωση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η πόλη της Λάρισας για μία ακόμη χρονιά έδειξε πως μπορεί να διοργανώνει και να αγκαλιάζει μεγάλα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα, αφού το κέντρο της όμορφης πόλης μεταμορφώθηκε σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Το πρώτο Run Greece της χρονιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού σε αυτό δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 4.800 δρομείς στο σύνολο των κατηγοριών. Στην πέμπτη σεζόν της διοργάνωσης Run Greece, το οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την τοπική αυτοδιοίκηση, άνθρωποι όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους, έτρεξαν και συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στη γιορτή του αθλητισμού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και η Οργανωτική Επιτροπή του RUN GREECE Λάρισα 2017, αισθάνονται για μια ακόμα φορά την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του αγώνα.
Πρώτα ευχαριστεί τους πολίτες κάθε ηλικίας που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στον αγώνα.
Ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό που για πέμπτη συνεχή χρονιά αγκάλιασε και στήριξε τη διοργάνωση.
Ευχαριστεί τον Δήμο Λαρισαίων και τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη που βοήθησαν με πολλές υπηρεσίες του Δήμου και το προσωπικό ώστε η διοργάνωση να έχει το τέλειο αποτέλεσμα.
Τον Δήμο Τεμπών και τον δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο και ιδιαίτερα τον κ. Λάμπρο Ζάρρα, πρόεδρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Π.Τ για την άμεση και ασφαλή μεταφορά των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων από το Αστυνομικό τμήμα Ευαγγελισμού.
Την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τον αστυνομικό διευθυντή κ. Γιώργο Αγάκο, την Τροχαία Λάρισας και ιδιαίτερα τον διοικητή κ. Σεραφείμ Καφετζή που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση των αγώνων.
Ευχαριστούμε τους γιατρούς του αγώνα κ. Νικόλαο Πραττή και Δημήτρη Τσιμούλη που μαζί με το Ε.Ε. Σταυρό Σώμα Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Λάρισας με την άμεση και αποτελεσματική τους ανταπόκριση αντιμετώπισαν όποια περιστατικά προέκυψαν.
Ευχαριστεί επίσης:
Το ΕΚΑΒ, το Κέντρο Αποκατάστασης «Animus», το θεραπευτήριο «Απολλώνειο», το κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή» που διέθεσαν ασθενοφόρα οχήματα, τη VESPA CLUB, την Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, την 1η Στρατιά – Λ.Α.Φ Λάρισας, τους Κριτές του Συνδέσμου Αν. Θεσσαλίας, το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, τους Εθελοντές, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, τους Γυμναστές που απασχολούνται στα προγράμματα του Δήμου, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που μαζί με τους Δασκάλους και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής παρότρυναν τους μαθητές τους να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, τους προπονητές των Σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.
Τέλος ευχαριστεί το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας που με τους μαθητές του δημιούργησαν ευχάριστη μουσική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass