Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ 8ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ

Με την ψυχή του Λαρισαίου Σπανούλη

• Κέρδισε στον χθεσινό ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 15:40

Ο Ολυμπιακός θα είναι στον αυριανό τελικό, στον 8ο τελικό στην ιστορία του σε 10 φάιναλ φορ, αφού το... ξανάκανε, για 4η διαδοχική φορά (!) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε αγώνα της καταληκτικής φάσης της Euroleague.

Τα παιδιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου κοίταξαν κατάματα την πρωταθλήτρια Ευρώπης των 43 εκατ. ευρώ μπάτζετ και της είπαν «όχι», 82-78, για ένα πρώτο “back to back” στην ιστορία της. Τώρα θέλουν το 4ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, μέσα στο Σινάν Ερντέμ, όπου είχαν κατακτήσει το 2ο το 2012. Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου είχαν από 14 πόντους. Ο Λαρισαίος Βασίλης Σπανούλης που δεν έχει χάσει ποτέ ημιτελικό είχε μόνο 4 πόντους στο 30’ και πέτυχε άλλους 10 στο τέλος, διάστημα στο οποίο έβαλε την υπογραφή του και ο Ερικ Γκριν με τρίποντα και 8 πόντους. Τα ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό ήταν 40, 32 για την ΤΣΣΚΑ, αλλά κυρίως 18 τα επιθετικά για τους «ερυθρόλευκους», αλλά 9 για τους Ρώσους. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, αν και τραυματίας, πέτυχε 23 πόντους (4/8 τρίποντα), αλλά στο τέλος αστόχησε στο πιο κρίσιμο σουτ τριών πόντων. Ούτε η ΤΣΣΚΑ, ούτε ο Ελληνας προπονητής της, Δημήτρης Ιτούδης και δεν θα πανηγυρίσουν «back to back» τίτλους!
Ο Ολυμπιακός νικά για 4η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις από το 2012 την ΤΣΣΚΑ σε φάιναλ φορ, εδώ, στο ίδιο γήπεδο που απέναντί της στον τελικό του 2012 γύρισε από το -19 και στέφθηκε πρωταθλητής.
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82
Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιαβόρ (Σλοβενία), Λότερμοζερ (Γερμανία)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 16, Τεόντοσιτς 23 (4), Ογκάστιν 6, Φριτζόν, Τζάκσον 12 (2), Βορόντσεβιτς 2, Χίγκινς 6, Κριάπα 3, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 8.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2), Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (1), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 14 (4), Μάντζαρης 12 (4)

 

Σπανούλης: Όλοι μαζί…

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρωταγωνιστής της ανατροπής, Λαρισαίος Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Όλοι μαζί, όλοι μαζί πετυχαίνουμε. Είμαστε μια ομάδα και μια οικογένεια. Δεν τα παρατάμε ποτέ, υπάρχει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια στην ομάδα. Το ματς τελειώνει στο 40’. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40’. Ο τελικός μού λέει πολλά, αλλά και τίποτα. Δείχνει τη διάρκεια της ομάδας. Έχουμε παίξει τέσσερις τελικούς σε έξι χρόνια, δεν είναι εύκολο. Αφού νικήσαμε, όλα καλά. Υπάρχει αυτοπεποίθηση, ρόλοι, χημεία. Ξέρουμε πώς να χτυπήσουμε στις δύσκολες στιγμές. Ο ρόλος μου είναι να είμαι πάντα έτοιμος. Ήξερα ότι η ΤΣΣΚΑ με περίμενε, ήταν οργανωμένη πάνω μου. Είχα δυνάμεις στο τέλος και καθαρό μυαλό. Έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο με έχουν εδώ. Σκέφτομαι συνέχεια την επόμενη φάση».
Μιλώντας για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον τίτλο του φαβορί που είχε, είπε: «Η ΤΣΣΚΑ σπάνια έχει κάτω από 10 ασίστ. Δεν ξέρω πόσες είχε, αλλά είχε λίγες. Είναι το πιο σημαντικό για να την περιορίσεις. Κάναμε καταπληκτική δουλειά. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στην επιτυχία αυτής της ομάδας. Νιώθω ένας παίκτης της ομάδας, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Δεν υπάρχουν όνειρα. Υπάρχει συγκέντρωση. Να δούμε ποιον έχουμε αντίπαλο και να ετοιμάσουμε το μυαλό μας για το παιχνίδι της Κυριακής. Οι κακές στιγμές είναι μέσα στη ζωή, έχω περάσει κακές στιγμές. Αυτά όμως σε κάνουν πιο δυνατό και καλύτερο. Δεν διαβάζουμε ούτε ακούμε τι λέγεται. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς».
Για το γεγονός ότι συνεχίζει να αποτελεί φόβητρο στα 35 του, απάντησε: «Με την ηλικία όλη την ώρα... Δεν νικάω τον χρόνο, κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Αγαπώ αυτό που κάνω. Προσπαθώ να είμαι σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται, να είμαι πολλές ώρες στο γήπεδο για να προετοιμάζω το μυαλό και το σώμα μου. Το αγαπώ πολύ. Είμαι ευλογημένος που παίζω μπάσκετ».

 

 

Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Ολυμπιακού

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Φενερμπαχτσέ τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ της Euroleague. H ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε με 84-75 της Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό της Πόλης, εκεί όπου αύριο ( 21:00) απέναντι στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη τουρκική ομάδα που κατακτά τίτλο Euroleague.
Τα δεκάλεπτα: 21-13, 44-34, 63-50, 84-75

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass