ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ, ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΟΜΑΔΩΝ

Στον αέρα η Super League

• Συνεχίζεται τo συμβούλιο την Παρασκευή • Αλ. Κούγιας: Αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2017 17:35

Άκαρπη απέβη και η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, αφού οι ομάδες του συνεταιρισμού δεν συμφώνησαν και κατ’ επέκταση δεν υπέγραψαν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, στο οποίο μείζον θέμα είναι τα πλέι οφ και η διεξαγωγή τους ή όχι.

Το συμβούλιο θα συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή (28/7, 16:00), με βασικό θέμα, πλέον, την προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες δεν βρήκαν κοινό πεδίο επί των υφιστάμενων προτάσεων, δηλαδή τη μείωση των συλλόγων από 16 σε 14, την κατάργηση των πλέι οφ και τη μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18% που έχει προτείνει η Nova. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες υπήρξαν και μεταξύ των τεσσάρων «μεγάλων» για το θέμα των πλέι οφ, ενώ ως την έναρξη του σημερινού συμβουλίου φαινόταν να συμφωνούν για την κατάργησή τους.
Ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις της Λίγκας είναι η δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία μετέφερε στο Δ.Σ. ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Βρέντζος.
«Ήμουν ο πρώτος που στήριξε την κεντρική διαχείριση και ας κόστιζε στην ομάδα μου, για να στηριχθούν οι μικρότερες ομάδες και να υπάρχει ευημερία στο ποδόσφαιρο. Όμως αντί ευημερίας στο ποδόσφαιρο γέμισαν ορισμένες τσέπες. Εάν λοιπόν δεν θέλετε την κεντρική διαχείριση, θα είμαι και ο πρώτος που θα την καταγγείλει για να μην ισχύει πλέον», ήταν η δήλωση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, εμφανίστηκε προβληματισμένος και απαισιόδοξος, δηλώνοντας ότι «έμοιαζε με μπάχαλο, όπως και η γενική συνέλευση. Συμφωνήσαμε όλοι ότι διαφωνούμε. Θα πρέπει όλοι οι φορείς, είτε η Νova είτε η Super League είτε η κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος. Πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ποδόσφαιρο και τι ποδόσφαιρο θέλουν. Εγώ δεν βλέπω επόμενη μέρα, στη ζωή όμως ποτέ δεν πρέπει να λες «ποτέ»».
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, εμφανίστηκε εκνευρισμένος με τη στάση και της Nova και των τεσσάρων «μεγάλων», δηλώνοντας πως «η ΑΕΛ αποχωρεί εντελώς από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Super League. Είναι ο τρόπος να διαμαρτυρηθούμε γι’ αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν».
Και συνέχισε: «Για άλλη μια φορά, χωρίς κανένα σπουδαίο λόγο, ανεβλήθη η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, για τους δικούς τους λόγους, δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Ό,τι εισηγούνται ή ό,τι αρνούνται να ψηφίσουν έχει να κάνει με το ταμείο τους και όχι για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε συνεργασία με το συνδρομητικό κανάλι, ουσιαστικά τορπιλίζουν κάθε υγιή προσπάθεια σε όποιον γνωρίζει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Όλοι αυτοί οδηγούν το ποδόσφαιρο στο μηδέν».

 

Η Nova ετοιμάζεται για σύγκρουση

Σε θέση σύγκρουσης κινούνται πια Nova και Super League, ύστερα από ακόμη ένα Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας κατά το οποίο δεν υπήρξε απόφαση ούτε για τον τρόπο διεξαγωγής του εφετινού πρωταθλήματος (με πλέι οφ ή χωρίς), ούτε για την πρόταση της συνδρομητικής πλατφόρμας να μειωθεί 18% το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Στελέχη της Nova επέκριναν τον συνεταιρισμό για την ατολμία του και σχολίαζαν πως οι λέξεις συνέπεια, σοβαρότητα και προγραμματισμός είναι άγνωστες για τους παράγοντες της Super League, με την κριτική τους να στρέφεται κυρίως κατά των «μικρομεσαίων», οι οποίοι αντιδρούν τόσο στη μείωση των ομάδων όσο και στα λιγότερα χρήματα που προτείνει το συνδρομητικό κανάλι.
Όπως σημείωναν, οι σύλλογοι της Super League στρουθοκαμηλίζουν αρνούμενοι να δουν τα άδεια γήπεδα, την έλλειψη χορηγών και το μειωμένο ενδιαφέρον των φιλάθλων, ενώ οχυρώνονται πίσω από τα στενά συμφέροντα των ομάδων τους με το να μην συναινούν σε κανένα σχέδιο για τη βελτίωση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Όπως ανέφεραν, η εταιρία έχει εξαντλήσει κάθε όριο καλόπιστης διαπραγμάτευσης προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης και ως εκ τούτου είναι αναγκασμένη να προχωρήσει με ένδικα μέσα προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημά της για να μειωθεί το τίμημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών στη Super League.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass