ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΞΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Κλειστό προπονητήριο στίβου στη Λάρισα

* Σε πόλο μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων στίβου μετατρέπεται η πόλη * Γ. Κωσταρόπουλος: «Περιμένουμε τη μελέτη από τον ΣΕΓΑΣ»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:18

Την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στίβου στο ξερό γήπεδο του Αλκαζάρ εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΛ και δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου.


Πρόκειται για ένα έργο ύψους 700.000-800.000 ευρώ που θα καταστήσει τη Λάρισα (μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) τρίτο πόλο μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε επίπεδο περιφέρειας. Όπως επισήμανε ο κ. Κωσταρόπουλος «έχουμε συζητήσει με τον ΣΕΓΑΣ και έχουμε καταλήξει. Ήδη ο ΣΕΓΑΣ έχει αναλάβει την ευθύνη να φέρει μία μελέτη, επειδή υπάρχει σκέψη να έρθει στη Λάρισα ο υπουργός, τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου για να μπορέσει να το εξαγγείλει.
Βρισκόμαστε σε μία συζήτηση με τη ΓΓΑ για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων (υπολογίζεται ότι το κόστος του έργου θα είναι περίπου 700.000-800.000 ευρώ) και ένα ποσοστό ο Δήμος και η Περιφέρεια, για να μπορέσουμε να το ξεκινήσουμε. Θα είναι σημαντικό διότι έχουμε τη δέσμευση του ΣΕΓΑΣ ότι με το που θα ολοκληρωθεί το έργο μπορούμε να φέρουμε διεθνές μίτινγκ που αναβαθμίζει τις ίδιες τις εγκαταστάσεις και φέρνει αθλητικό τουρισμό στην πόλη που τον έχουμε ανάγκη.
Ο Δήμος έχει ήδη συμφωνήσει και νομίζω ότι και η Περιφέρεια δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει, γιατί στηρίζει τέτοιου είδους έργα».
Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΛ αφορούσε κυρίως στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι σύλλογοι και οι προπονητές με στόχο την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατόπιν σχετικής απόφασης της ΓΓΑ σύμφωνα με την οποία οι σύλλογοι θα πρέπει να έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση, οι προπονητές άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και σύμβαση εργασίας θεωρημένη από τη ΔΟΥ ή αναγγελία πρόσληψης από το ΙΚΑ. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της ΓΓΑ σε όλους τους αθλητικούς χώρους (στάδια, κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ.) θα αναρτώνται πίνακες των αθλητικών σωματείων χρηστών με τον αντίστοιχο αριθμό αθλητικής αναγνώρισης και των προπονητών τους με την αντίστοιχη άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Κωσταρόπουλος «Πέρσι ξεκινήσαμε μία προσπάθεια καταγραφής των χρηστών των αθλητικών χώρων του ΕΑΚΛ. Ζητήσαμε από τα αθλητικά σωματεία να μας προσκομίσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, τους προπονητές και τους αθλούμενους για να έχουμε μία εικόνα. Φέτος το καλοκαίρι ξεκινήσαμε την ίδια προσπάθεια αλλά πιο ολοκληρωμένα. Ενημερώσαμε όλα τα σωματεία, ότι για να μπορεί κάποιος να κάνει χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων θα έπρεπε να έχουμε το Δ.Σ. (με το πρακτικό της συνεδρίασης), τους προπονητές που έχουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, τους προπονητές που δεν έχουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, τους αθλούμενους και την ειδική αθλητική αναγνώριση.
Στην κατεύθυνση αυτή ήρθε από τη ΓΓΑ απόφαση η οποία στην ουσία δείχνει ότι γίνεται μια προσπάθεια πανελλαδικά να καταγραφεί το ποιοι χρησιμοποιούν και πώς κάθε αθλητική εγκατάσταση για να μπορούμε να ξέρουμε το τι γίνεται. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική γιατί θα οδηγήσει στην καταγραφή όλων των αθλητικών σωματείων αλλά και των μεμονωμένων χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι σημαντική γιατί ζητείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος του προπονητή και η ειδική αθλητική αναγνώριση του σωματείου, που σημαίνει ότι ο προπονητής θα πρέπει να είναι καταχωρημένος με σύμβαση εργασίας στη ΔΟΥ, να κοινοποιείται στην Περιφέρεια αλλά και στη διοίκηση του ΕΑΚ. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών μέχρι τις 30 του μηνός, που σημαίνει ότι όποιος δεν το έχει κάνει από 1η Νοεμβρίου δεν μπορεί να κάνει χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Eτσι λοιπόν πέρα από τον κανονισμό λειτουργίας θα αναρτάται σε κάθε αθλητικό χώρο το ποια σωματεία κάνουν χρήση και ποιοι είναι οι προπονητές.
Στην κατεύθυνση αυτή που δίνει η ΓΓΑ εμείς κάνουμε και μία δεύτερη προσπάθεια. Πιλοτικά, ανάμεσα στο Αλκαζάρ και στο κλειστό του μπάσκετ, τοποθετήσαμε ένα τουρνικέ (περιστρεφόμενη ηλεκτρονική είσοδος), μέσα από το οποίο θα περνούν οι αθλητές του στίβου, του κλειστού γυμναστηρίου, του μπάσκετ και των βαρέων αθλημάτων. Είναι μια προσπάθεια καλύτερου ελέγχου, καθώς δεν έχουμε και το προσωπικό για να ελέγχουμε τις εγκαταστάσεις. Πιστεύω ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, εφόσον μας έχουν φέρει τα σωματεία όλα αυτά τα στοιχεία που ζητάμε θα μπούμε σε μία διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών δωρεάν για όλους. Είναι κάτι που γίνεται δοκιμαστικά, γιατί πρέπει να βάλουμε τάξη και εάν προχωρήσει θα το επεκτείνουμε στο κολυμβητήριο και τη Νεάπολη».
Το «παρών» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο διευθυντής του ΕΑΚΛ κ. Δ. Μακρίδης και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής κ.κ. Σ. Χατζή, Γ. Βαϊόπουλος και Θ. Μπαρούτας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass