ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΥΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΕ 3-0

Λιοντάρι ο Απόλλωνας

*Τα γκολ πέτυχαν: Τσιλούλης (47'), Μαυριάς (75′) και Σαχινίδης (78′) *Ντεμπούτο έκανε ο ταλαντούχος γκολκίπερ Παναγιώτης Παϊτέρης

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 22:17

Το λιοντάρι είναι το σήμα που έχει ο Πανσερραϊκός, όμως οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν πραγματικά λιοντάρια στην επανάληψη και υπέταξαν στο στάδιο Αλκαζάρ τον αντίπαλό τους, κερδίζοντας 3-0.

Μια νίκη που θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι «κυανόλευκοι» δεν έχαναν δύο κλασικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά να κάνουν το σκορ 4-0 και 5-0.

Η ουσία είναι πως η λαρισινή ομάδα αντέδρασε δυναμικά, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και πολλές αναταράξεις, σημείωσε την πρώτη της νίκη στην Football League και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία, τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Κατερινιώτης προπονητής Νίκος Θεοδοσιάδης στο πρώτο του εντός έδρας ματς στον πάγκο της ομάδας του, την οδήγησε σε μια σημαντική νίκη χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Τσιλούλης (47′), Μαυριάς (75′) και Σαχινίδης (78′).

Κακή η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να έχει μεν την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια απειλή στην εστία του Ρίστιτς. Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με τους «κυανόλευκους» να ανοίγουν το σκορ με το ξεκίνημα, ενώ μετά και την αποβολή του Φουσού στο 70', τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα.

Ένα ακόμη ευχάριστο γεγονός είναι πως έκανε το ντεμπούτο του ο ταλαντούχος πορτιέρο Παναγιώτης Παϊτέρης, ο οποίος έχει πολλά προσόντα, ήταν σταθερότατος αν και δεν πιέσθηκε ιδιαίτερα και το μέλλον του ανήκει αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος, δουλεύοντας σκληρά σε καθημερινή βάση.

ΔΥΝΑΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Απόλλωνας ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 2′ ο Μαυριάς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη περιοχή μετά από ασθενή απομάκρυνση των αμυντικών, δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Νέα καλή στιγμή στο 9′ όταν ο Διβανές με μία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Πανσερραϊκού βρήκε τον Βουτσιά, που με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Ρίστιτς.

Ο Πανσερραϊκός μετά το πρώτο τέταρτο ισορρόπησε τον αγώνα και στο 18′ ο Δούμτσιος δοκίμασε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από την εστία του Παϊτέρη που έλεγχε όμως την πορεία της μπάλας.

Στη συνέχεια υπήρχε νευρικότητα, εκατέρωθεν έγιναν πολλά λάθη και το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο.

Στο 35′, ο Μαυριάς έκανε τη σέντρα από δεξιά με τον Σαχινίδη μέσα από την περιοχή να νικάει τους αντιπάλους του στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μερικά εκατοστά δίπλα από την εστία του Ρίστιτς.

Μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες με κάποια σημαντική ευκαιρία, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια δίχως να έχουν καταφέρει να προσφέρουν καλό θέαμα, στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ…ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Απόλλωνα, καθώς στο 47'ο Κώστας Κουρτεσιώτης έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Σαχινίδη μέσα στην περιοχή και κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Σωτήρης Τσιλούλης με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 (σ.σ. το γκολ αφιέρωσε στον παππού του που ήταν στο γήπεδο).

ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΟ 70'

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τους γηπεδούχους, αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Φουσού στο 70', που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ

Στο 75′ ο Βοσκόπουλος (πρώην παίκτης της ΑΕΛ) έκανε λάθος στην άμυνά του, το εκμεταλλεύθηκε ο Σαχινίδης, πήρε την μπάλα και την έσπασε στα αριστερά του στον Δημήτρη Μαυριά, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2-0 και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς.

Ο σέντερ φορ του Απόλλωνα ο Βασίλης Σαχινίδης κατάφερε να χρισθεί σκόρερ στο 78′ όταν έπιασε δυνατό καλοζυγισμένο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ρίστιτς.

3-0 ΑΝΤΙ ΓΙΑ…5-0

Το 3-0 που διαμορφώθηκε θα μπορούσε να γίνει ακόμη και 5-0, αν δεν χάνονταν δύο απίστευτες ευκαιρίες.

Στο 80′ οι παίκτες του Απόλλωνα ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και βρέθηκαν τέσσερις εναντίον ενός.

Ο Μαυριάς τροφοδότησε δεξιά του τον Σκούπρα που πλάσαρε, αλλά ο Ρίστιτς με υπερένταση απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

Και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουλίδης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση τροφοδότησε τον Σαχινίδη που είδε τον Ρίστιτς να σταματά το πλασέ του, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σουλίδης προσπάθησε να περάσει ξανά τον τερματοφύλακα και δύο αμυντικούς, χωρίς επιτυχία.

Στο τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του

Απόλλωνα Λάρισας και ο προπονητής Νίκος Θεοδοσιάδης χειροκροτήθηκαν από τους λιγοστούς φιλάθλους, που βρέθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ειδικά στο δεύτερο μέρος και αναμένεται πως αυτή η νίκη θα τους βοηθήσει σημαντικά, για να αποκτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Αν θέλουμε να αναφερθούμε για κάποιους παραπάνω αυτοί ήταν οι Αγρόδημος, Τσιλούλης, Σαχινίδης, Παπαζαχαρίας και Κουρτεσιώτης.

Από την ομάδα των Σερρών στην οποία τεχνικός διευθυντής της είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Θωμάς Κυπαρίσσης, δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης της ιδιαίτερα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του κ.Μιχαηλίδη (Βοιωτίας), σωστοί στις υποδείξεις τους και οι συνεργάτες του κ. Φίλος (Βοιωτίας), Βρούζος (Πιερίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Δραγούσης (Κιλκίς).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα οι Αγρόδημος, Τσιλούλης, Σάββας, ενώ από τον Πανσερραϊκό ο Παπουτσογιαννόπουλος και ο Φούσου που αποβλήθηκε (δυο κίτρινες).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Αγρόδημος, Μαυριάς, Διβανές (57′ Ιβανίδης), Σαχινίδης, Τσιλούλης (83′ Σουλίδης), Βουτσιάς (69′ Σάββας).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Γκούρτσας, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Τσαμούρης, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (66′ Ρούτσης), Πόζογλου, Φούσου, Δούμτσος (66′ Καπτέλι).

*Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της θεομηνίας στη Μάνδρα Αττικής.

*Σήμερα οι παίκτες του Απόλλωνα έχουν ρεπό και η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου στην Καρδίτσα, θα ξεκινήσει αύριο το πρωί.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass