ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ

Βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ

•Αφήνει πίσω της την ήττα στην Πάτρα η ΑΕΛ και ετοιμάζεται για το βήμα παραπάνω με την Καστοριά

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 22:48

Η επόμενη ημέρα βρίσκει άπαντες στο στρατόπεδο του Ερμή Αγιάς ικανοποιημένους από την πολύ σημαντική νίκη στη δυνατή έδρα της Καρδίτσας και παράλληλα προσηλωμένους στον επόμενο στόχο τους, που είναι ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο ματς του ερχόμενου

Σαββάτου με τον Παπάγου.
Ο Ερμής Αγιάς πέτυχε την τρίτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του. Οι «κυανόλευκοι» στηριζόμενοι στην πολύ καλή άμυνα στο β’ ημίχρονο κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να ενισχύσουν την ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Κάποια λάθη σε 2-3 φάσεις στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο ο Ερμής δεν επέτρεψε την Καρδίτσα να «χτίσει» μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερμής έπαιξε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην άμυνα, πέτυχε περισσότερα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και σε συνδυασμό με το καθαρό μυαλό και την αυτοσυγκέντρωση (όπως φάνηκε και στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν η Καρδίτσα πλησίασε στον πόντο) κατάφερε να διασφαλίσει τη νίκη.
«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας, η οποία θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία εάν συνεχίσουμε με νίκη και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παπάγου που ακολουθεί. Το παιχνίδι στην Καρδίτσα το έχουμε ήδη ξεχάσει και στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η αναμέτρηση με τον Παπάγου. Οι χαρές από τις νίκες κρατούν μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας» επισήμανε ο τεχνικός του Ερμή Αγιάς, Γρηγόρης Γιασάρης και πρόσθεσε:
«Η ομάδα έχει δυνατότητες και μεις από την πλευρά μας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, οι οποίοι είναι αυτοί που με την απόδοσή τους καθορίζουν το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε για να αποκτήσει νόημα αυτή η νίκη που πετύχαμε. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε, γι' αυτό και μεις προχωράμε βήμα-βήμα».
ΑΤΥΧΟΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ»
Από τη μία η αναγκαστική αποχώρηση, λόγω τραυματισμού, του Σαριμπαλίδη στο τέταρτο δεκάλεπτο και από την άλλη κάποια άστοχα σουτ προς το τέλος δεν επέτρεψαν στην ΑΕΛ να πάρει αυτό που ήθελε μέσα στην Πάτρα. Οι «βυσσινί» ωστόσο κοιτάζουν μπροστά με στόχο να κάνουν το βήμα παραπάνω στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Καστοριά.
«Ξεκινήσαμε καλά και ήμασταν κοντά στο σκορ απέναντι σε μία έμπειρη και ποιοτική ομάδα όπως ο Απόλλωνας. Κάποια πολύ μικρά κακά διαστήματα στο β’ ημίχρονο έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να φτάσει στο +16, αλλά γρήγορα βρήκαμε τη δύναμη να μειώσουμε στους 5-6 πόντους. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή ο τραυματισμός του Σαριμπαλίδη, που ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι σε συνδυασμό με κάποια άστοχα σουτ δεν μας επέτρεψαν να δώσουμε διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι» σχολίασε ο βοηθός του Χρήστου Χασανίδη, Αποστόλης Τριανταφύλλου και πρόσθεσε:
«Όπως είπαμε από την αρχή της σεζόν, είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Η σκέψη μας είναι στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Καστοριά. Είναι ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά επειδή παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να δείξουμε καλό πρόσωπο και να κερδίσουμε. Κοιτάμε μπροστά για το βήμα παραπάνω».
Αγωνιστικά το μεγάλο ερωτηματικό για την ΑΕΛ, είναι η εξέλιξη της κατάστασης του τραυματία Σαριμπαλίδη. Ο παίκτης δεν προπονήθηκε χθες και αναμένεται να ενσωματωθεί στην ομάδα στα μέσα της εβδομάδας.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass