Η ΑΕΛ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 1-0

Σύμπτωση ή σχεδιασμός...

* Περόνε και Γιαννιτσάνης με την είσοδό τους τ' άλλαξαν όλα * Το γκολ ο Κριζμάν * Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Γέντρισεκ (ένα σε κάθε ημίχρονο)

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2017 22:00

Η ΑΕΛ για ένα ακόμα παιχνίδι πετυχαίνει γκολ μετά το 70' (επτά τέρματα έχει σημειώσει η λαρισινή ομάδα μετά το λεπτό αυτό) ενώ όπως και με τον Λεβαδειακό κέρδισε χθες την Ξάνθη με 1-0 χάρη στο τέρμα του Σάντι Κριζμάν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα μια αγωνιστική πριν τη λήξη του πρώτου γύρου της Super League σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα μέχρι και ένταση μεταξύ του προπονητή και του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Η λαρισινή ομάδα, δεν ξέρουμε αν είναι σύμπτωση ή σχεδιασμός (πάντως επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση), κατάφερε να πάρει μια ουσιαστική νίκη με τη γνωστή συνταγή του τεχνικού Ηλία Φυντάνη. Στην αρχή του παιχνιδιού προσέχει την αμυντική λειτουργία και μετά το 60' παίζει η ομάδα επιθετικά ανεβάζοντας στροφές και βάζοντας μόνιμα μέσα στον αγώνα Περόνε και Γιαννιτσάνη (τους δύο επιθετικούς που έχει στον πάγκο).

Όταν μπήκαν αυτοί οι δύο η ομάδα έκανε περισσότερες τελικές, ενώ ήταν και τυχερή αφού ο Γέντρισεκ σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι. Αλλά η τύχη ευνοεί συνήθως τους τολμηρούς και στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά η ΑΕΛ έπαιξε με δύο αμυντικούς.

Βέβαια πήρε και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα όταν στη φάση του γκολ η μπάλα βρήκε ανούσια και το χέρι του Περόνε στην αρχή της φάσης. Αλλά δεν ξεχνάει και στον Παναθηναϊκό την αδικία που της ακυρώθηκε πεντακάθαρο τέρμα (το πέτυχε ο Περόνε).

Οι φιλοξενούμενοι κακώς διαμαρτύρονταν μετά το τέλος του αγώνα στον διαιτητή και θα έπρεπε να τα έχουν με την τύχη τους και την άσχημη αμυντική λειτουργία τους μετά το 60' όταν η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Επί ημερών Φυντάνη η ομάδα βάζει γκολ σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος, ανεβάζει στροφές στο τέλος και παίρνει νίκες φθάνοντας τους 17 βαθμούς και μπορεί να βλέπει ακόμα ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Αν μάλιστα κερδίσει και την ερχόμενη Κυριακή στη Λαμία τη φερώνυμη ομάδα ίσως βρεθεί ακόμα ψηλότερα.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το πάθος του τεχνικού Ηλία Φυντάνη που ξέσπασε, μετά το γκολ, προς οπαδούς που τον έβριζαν, υπήρξε ένταση με τον ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια όταν ο τελευταίος πήγε να τον συγκρατήσει και τελικά αποχώρησαν και οι δύο ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης.

Το τελικό 1-0 σίγουρα δίνει άλλη βαθμολογική προοπτική στην ΑΕΛ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς στην άμυνα τους Γουάλας (αριστερά), Ζίζιτς, Γκόλια (σέντερ μπακ), Ρέντζα (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Φατιόν και πιο μπροστά τους Μασούρα(δεξιά), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν(αριστερά) και πιο μπροστά τον Ναζλίδη.

Από την άλλη ο τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ζίβκοβιτς στην άμυνα τους: Μπαξεβανίδη (δεξιά), Λισγάρα, Φλίσκα (σέντερ μπακ), Σιλά(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Ντε Λούκας (δεξιά), Μελιόπουλο, Λουσέρο(αριστερά) και στην επίθεση τους: Κίκε (δεξιά), Γέντρισεκ, Ρότσε (αριστερά).

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκανε δύο απειλητικά σουτ με τον Λουσέρο ενώ η ΑΕΛ ανέβηκε μετά το εικοσάλεπτο όταν ο Αγκάνοβιτς έκανε το πρώτο σουτ στο 25'.

Πάλι όμως η Ξάνθη είχε καλύτερη εικόνα από τη λαρισινή ομάδα και στο 37' ο Γέντρισεκ σημάδεψε το δοκάρι.

Μετά από αυτή τη φάση το παιχνίδι ισορρόπησε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 0-0 και την Ξάνθη να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και μέχρι το 70' απείλησε δύο φορές με Μασούρα και Κριζμάν αλλά ο Ζίβκοβιτς απέτρεψε την παραβίαση της εστίας.

Μετά από ένα νεκρό διάστημα δέκα λεπτών όπου η ΑΕΛ γλίτωσε από ένα γκολ χάρη στο δοκάρι το οποίο σημάδεψε ο Γέντρισεκ μπήκε ο Γιαννιτσάνης που μαζί με τον Περόνε (είχε μπει στο 63' έκαναν θαύματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με μια τακτική 4-2-4 με τον Μασούρα και τους Γουάλας να ανεβαίνουν και αυτοί ψηλά. Στο τελευταίο λεπτό ο Κριζμάν έβαλε το γκολ της νίκης που έφερε και ένταση μεταξύ Φυντάνη - οπαδών αρχικά και στη συνέχεια μεταξύ Κούγια και Φυντάνη αλλά στο τέλος αφού συνειδητοποίησαν το μέγεθος της επιτυχίας όλοι ηρέμησαν.

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

3': Σουτ του Λουσέρο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

21': Ο Λουσέρο σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ.

25': Σουτ του Αγκάνοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

37': Ο Μπουλά κάνει σέντρα από τα δεξιά, ο Γκόλιας δεν μπορεί να αποκρούσει και η μπάλα καταλήγει στον Γέντρισεκ που σουτάρει από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Μπόζοβιτς. Στη συνέχεια καταλήγει πάλι στον Γέντρισεκ που τη μεταβιβάζει στον Λουσέρο το σουτ του οποίου από καλή θέση καταλήγει άουτ.

41': Σουτ του Γουάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

60': Ο Αγκάνοβιτς κάνει κάθετη πάσα στον Μασούρα, η μπάλα κάπου βρίσκει στον αγωνιστικό χώρο και αλλάζει λίγο πορεία σουτάρει ο παίκτης της ΑΕΛ που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

66': Σέντρα του Περόνε από αριστερά ο Κριζμάν από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

71': Ο Ντε Λούκας βρίσκει τον Γέντρισεκ που νικάει τον Ζίζιτς στη μονομαχία τους και από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

80': Ο Λουσέρο από τα αριστερά κάνει σέντρα, ο Γέντρισεκ πιάνει σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

88':Ο Γιαννιτσάνης μπαίνει από τα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

90'+2: Ο Μασούρας κάνει λάθος απόκρουση και η μπάλα καταλήγει στον Ορφανίδη που μεταβιβάζει στον Λουσέρο μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.

90'+4: Ο Περόνε έστω και με τη βοήθεια άθελα του χεριού γίνεται κάτοχος της μπάλας ύστερα από κεφαλιά του Κριζμάν μεταβιβάζει εκ νέου με εκπληκτικό τακουνάκι στον Κριζμάν και αυτός με σουτ κάνει το 1-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι Περόνε και Γιαννιτσάνης παρότι μπήκαν ως αλλαγή και ο δεύτερος έπαιξε λίγο. Πολύ καλός ο Κριζμάν. Ο Μπόζοβιτς είχε σύμμαχο τα δοκάρια και δεν χρειάστηκε να επέμβει, ο Ρέντζας μέτριος όπως και ο Γουάλας. Ο Ζίζιτς με τον Γκόλια δεν απέφυγαν κάποια λάθη ενώ ο Φατιόν πήγε πολύ καλά. Ο Μασούρας έκανε ένα λάθος στο τέλος ενώ έχασε μια ευκαιρία λόγω της άσχημης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Ο Ντέλετιτς καλός, ενώ ο Ναζλίδης όπως πάντα στους κορυφαίους με τη μαχητικότητα και το πάθος που τον διακρίνει.

Από την Ξάνθη ο Ζίβκοβιτς πήγε καλά αλλά και οι: Λουσέρο, Γέντρισεκ όπου όμως είχε αντίπαλο και τα δοκάρια.

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ

Το έργο του διαιτητή Βάτσιου(Δυτικής Αττικής) ήταν δύσκολο αλλά έκανε λάθη. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κριζμάν, Ντε Λούκας, Κίκε Μπουλά, Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης, Ορφανίδης ενώ απέβαλε τον γενικό αρχηγό της Ξάνθης Παπαδημητρίου στο73'.

Σωστοί οι δυο βοηθοί Σάββας (Σερρών), Σπυρόπουλος(Ανατολικής Αττικής)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63' Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Ντέλετιτς, Μασούρας, Αγκάνοβιτς (83' Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Ντε Λούκας (87' Σβάρνας), Μελιόπουλος, Λουσέρο, Κίκε (57' Πέτρος Ορφανίδης), Γέντρισεκ, Ρότσε (78' Φασίδης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 14ης αγωνιστικής στη Super League

ΑΕΛ-Ξάνθη    1-0

(Κριζμάν 90+4’)

Πανιώνιος-Πλατανιάς            2-1

(29’ Σπιριντόνοβιτς, 82’ Γκιοατά - 61’ Ενσικουλού)

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός  1-4

(27’ αυτ. Ένγκελς - 6’, 62’ Φορτούνης, 66’ Ανσαριφάρντ, 90’+1 Τζούρτζεβιτς)

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης

17:15 Ατρόμητος-Λεβαδειακός

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία

19:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

19:30 ΑΕΚ-Κέρκυρα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγ.)

1. Ολυμπιακός           29-14αγ.

2. ΑΕΚ            27

3. ΠΑΟΚ         25

4. Ατρόμητος  24

5. Πανιώνιος  22 -14αγ.

6. Αστέρας Τρίπολης            18

7. ΑΕΛ            17 -14αγ.

. Ξάνθη           17 -14αγ.

9. ΠΑΣ Γιάννινα         16

10. Παναθηναϊκός     15

. Λεβαδειακός            15

. Λαμία            15

13. Παναιτωλικός      14-14αγ.

14. Απόλλων Σμύρνης         11

. Κέρκυρα       11

16. Πλατανιάς            6 -14αγ.

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΛ-Ξάνθη: 21 Δεκεμβρίου

Ορίστηκαν επίσημα από την ΕΠΟ οι πρώτοι αγώνες για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίοι θα διεξαχθούν το τριήμερο (19/12-21/10) με τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει τις ώρες και το πρόγραμμα. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στις 15:00 ορίστηκε ο αγώνας της ΑΕΛ με την Ξάνθη στο AEL FC Arena.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων:

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

19:30 Τρίκαλα – ΠΑΟΚ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

15:00 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

17:15 Πλατανιάς – Ολυμπιακός

19:30 Παναιτωλικός – ΑΕΚ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

15:00 Πανιώνιος – ΟΦΗ

15:00 ΑΕΛ – Ξάνθη

17:15 Λαμία – Παναθηναϊκός

19:30 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass