ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤOΝ ΠAΝΑΘΗNAΪKO ΣΤΟ AEL FC ARENA ME 1-0

Νηστεία στις νίκες για την ΑΕΛ

*Δίκαιη ήττα της λαρισινής ομάδας που φάνηκε μόνο στο δεύτερο μέρος

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 22:21

«Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;». Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟ 0-1 δήλωσε ότι ο Ουζουνίδης έκανε ματ στον τεχνικό της ΑΕΛ Ηλία Φυντάνη, νομίζουμε ότι περιττεύει κάθε κριτική από μας για τα αίτια της χθεσινής ήττας των «βυσσινί» από τον Παναθηναϊκό με 1-0 όπως διαμορφώθηκε από γκολ του Λουντ στο 19’.

Η ΑΕΛ έκανε μια εμφάνιση πολύ άσχημη, φορώντας τη μάσκα του κακού της προσώπου και παρέμεινε χωρίς νίκη από την αρχή του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα (το 2018 κάνει διαρκώς νηστεία πριν τη Σαρακοστή που ξεκίνησε χθες) και συμπτωματικά οι βαθμοί που έχει πάρει στο ίδιο διάστημα στον πρώτο γύρο είναι ίδιοι με αυτούς του δευτέρου.

Χθες η αλήθεια είναι ότι οι φίλαθλοι που πήγαν στο γήπεδο περίμεναν μια πολύ καλύτερη εικόνα από τη λαρισινή ομάδα απέναντι στον προβληματικό Παναθηναϊκό αλλά διαψεύστηκαν.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟ ήταν πολύ καλύτερος, πέτυχε το γκολ που του έφερε τη νίκη και έκανε σωστή διαχείριση στο δεύτερο μέρος στην αμυντική λειτουργία.

Η ΑΕΛ παρότι κέρδισε έξι κόρνερ έναντι ενός του αντιπάλου της, είχε μόνο τέσσερις τελικές προσπάθειες και φαινόταν αδύνατον να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού που έμοιαζε από γρανίτη.

Τελικά η ήττα αυτή οδηγεί την ΑΕΛ σίγουρα εκτός πεντάδας αλλά από την άλλη με βάση την εικόνα στα δύο τελευταία παιχνίδια, συνδυασμένη και με θεωρίες συνωμοσίας, μπαίνει και προβληματισμός αν έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Περισσότερα θα απαντηθούν τις επόμενες αγωνιστικές με το πρόγραμμα να είναι σαφώς πιο ευνοϊκό αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ουραγό Πλατανιά Χανίων.

Γενικά το τελευταίο διάστημα η ομάδα της ΑΕΛ δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα, αντίθετα με τον θεσμό του κυπέλλου που πετυχαίνει τους στόχους της.

Μόνη δικαιολογία για χθες δεν είναι ο εορτασμός των Αποκριών αλλά ότι υποτιμήθηκε ο Παναθηναϊκός που πέτυχε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Ρέντζα (δεξιά), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς (σέντερ μπακ), Γουάλας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Φατιόν, πιο μπροστά τους: Μασούρα (δεξιά), Λαγό, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (αριστερά) και στην επίθεση τον Ναζλίδη.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης αγωνίσθηκε με 4-4-1-1 (που όταν αμυνόταν γινόταν 4-2-3-1) έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βλαχοδήμο, στην άμυνα τους: Γιόχανσον (δεξιά), Αυλωνίτη, Οικονόμου (σέντερ μπακ), Ινσούα, στη μεσαία γραμμή τους Χατζηγιοβάνη (αριστερά), Κάτσε, Κουλιμπαλί (δεξιά), πιο μπροστά τον Λουντ και ακόμα προωθημένο τον Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή επέβαλε τον ρυθμό του έχοντας σε δαιμονιώδη μέρα τον Λουντ που έκανε ό,τι ήθελε αφού στο μαρκάρισμα του Λαγού στον Κάτσε υπήρχε πρόβλημα και η βοήθεια του Φατιόν σ’ αυτό έφερνε τον Φιλανδό αμαρκάριστο.

Και στο 19’ το αγωνιστικό μειονέκτημα της ΑΕΛ έγινε πλεονέκτημα στο σκορ για τον ΠΑΟ αφού ο Λουντ έκανε το 0-1.

Από κει και πέρα το παιχνίδι είχε το ίδιο μοτίβο αλλά χωρίς ο Παναθηναϊκός να μπορεί να κάνει ευκαιρία ενώ η ΑΕΛ μετά το 35’ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και να παίρνει αυτή κατοχή και οι «πράσινοι» να μην θέλουν να ρισκάρουν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ίσως η μόνη ομάδα που ήρθε στη Λάρισα όχι για να παίξει επιθετικά αλλά για να δώσει χώρο και να πάρει μπάλα κάνοντας το αντίθετο από αυτό που είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μέσα στο AEL FC ARENA (παιχνίδια που είχε μελετήσει σε βίντεο ο προπονητής του ΠΑΟ).

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Αγκάνοβιτς διόρθωσε το πρόβλημα που υπήρχε αλλά ο Παναθηναϊκός άρχισε να κοιτάζει τα μετόπισθεν για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε εδώ και ένα χρόνο, μια εκτός έδρας νίκη.

Στηρίχθηκε στην άμυνά του και με αντεπιθέσεις όπως στο 57’ μπορούσε να κάνει το 0-2 αλλά ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Χατζηγιοβάνη.

Η αθηναϊκή ομάδα δεν έβγαινε μπροστά και έδινε χώρο στους παίκτες της ΑΕΛ  μια εικόνα που δεν τη είχαμε συνηθίσει… Ο Φυντάνης είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό τον Γκοΐκοβιτς και έβαλε τον Περόνε αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν διασπάστηκε ούτε μια φορά με εξαίρεση μια κεφαλιά προς τη λήξη του αγώνα του Μιλοσάβλιεβιτς.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟ ήρθε διαβασμένος στη Λάρισα, έπαιξε για το αποτέλεσμα ενώ πρόσφερε και καλό θέαμα στο πρώτο μέρος. Αντίθετα η ΑΕΛ είχε την υπεροχή στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους στην άμυνα του ΠΑΟ που όταν μπήκε και ο Στάικος με τον Κολοβέτσιο δεν περνούσε τίποτα.

Το 0-1 σε ένα παιχνίδι που έγιναν μόλις οκτώ φάσεις ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε τη νίκη.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

11’: Ο Δώνης μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή ύστερα από πάσα του Χατζηγιοβάνη φθάνει απέναντι στον Μπόζοβιτς αλλά προλαβαίνει ο Ζίζιτς και αποκρούει με τάκλιν σε κόρνερ.

19’: Κεφαλιά του Δώνη, ύστερα από βαθιά μπαλιά του Τζανδάρη, στον Λουντ που βγαίνει μόνος απέναντι στον Μπόζοβιτς και κάνει το 0-1.

43’: Από αριστερά ο Μιλοσάβλιεβιτς εκτελεί κόρνερ και ο Κριζμάν πιάνει σουτ στην κίνηση από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

52’: Μπαλιά του Αγκάνοβιτς στον Κριζμάν που βγαίνει απέναντι στον Βλαχοδήμο αλλά αποκρούει τελευταία στιγμή ο Οικονόμου σε κόρνερ.

57’: Εκπληκτικός συνδυασμός Λουντ και Δώνη με σέντρα του πρώτου από δεξιά στον Χατζηγιοβάννη που λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς στη δεξιά του γωνία.

79’: Εκτέλεση φάουλ από τον Γουάλας ο Ζίζιτς πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

89’:Σέντρα από δεξιά του Μασούρα ο Μιλοσάβλιεβιτς πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ζίζιτς και ακολούθησε ο Ρέντζας που βγήκε απλά για να αυξήσει το ρίσκο ο Φυντάνης. Ο Μπόζοβιτς δεν ευθύνεται στο τέρμα που δέχθηκε, ενώ ο Γουάλας είχε προβλήματα με τον Κουλιμπαλί.

Ο Φατιόν ήταν καλύτερος του Λαγού αλλά όχι σε υψηλά επίπεδα. Ο Μασούρας εγκλωβισμένος όπως και ο Κριζμάν ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση από τότε που ήρθε στη Λάρισα.

Ο Ναζλίδης πάλευε απελπιστικά μόνος, ο Περόνε δεν φάνηκε ως αλλαγή ενώ ο Γκοΐκοβιτς ήταν μέτριος και ο Γκόλιας στα ίδια επίπεδα.

Ο Αγκάνοβιτς φάνηκε μόνο στην αρχή του δευτέρου μέρους γιατί μετά χάθηκε.

Από τον Παναθηναϊκό που έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο δεύτερο μέρος καλύτερος ο Λουντ και ακολούθησαν οι: Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Γιόχανσον, Τζανδάρης.

Γενικά ο Παναθηναϊκός έπαιξε υποδειγματικά καθοδηγούμενος από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Δημήτρης Στυλιαράς πήγε σε γενικές γραμμές καλά αν και η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χειρουργείο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Περόνε, Μιλοσάβλιεβιτς, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Κάτσε, Βλαχοδήμος.

ΟΙ βοηθοί: Αντώνιος Δίπλαρης και Αθανάσιος Κολοσιώνης δεν είχαν προβλήματα. Σε μια φάση οφσάιντ στο 77’ δε νομίζουμε ότι υπήρχε πρόθεση να αδικηθούν οι φιλοξενούμενοι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκοΐκοβιτς (62’ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46’ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης (90’+4’ Μουνιέ), Κάτσε (87’ Κολοβέτσιος), Κουλιμπαλί, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (74’ Στάικος), Δώνης.

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Κέλλας

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass