ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Ματ έκανε ο Ουζουνίδης

• Με ενόχλησε που έβριζαν τη μάνα μου

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 15:14

Για περίπου πενήντα λεπτά μίλησε μετά τη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο  μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ανέφερε πως θα μιλήσει στις 27 Φεβρουαρίου για τις ομάδες που

πέρυσι προσπάθησαν να ρίξουν την ΑΕΛ, με τον ίδιο να δηλώνει πως εύχεται να μην του συμβεί κάτι έως τότε. Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 «Είχα δεσμευθεί πως μετά το παιχνίδι θα μιλήσω για κάποια πολύ σοβαρά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό μου το προκάλεσε μία ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο για μένα. Οτι δηλαδή η παρουσία μου στην ΑΕΛ δυσφημεί την ιστορία της.
Αυτό με ενόχλησε αφάνταστα. Γνωρίζω ποιος έγραψε την ανακοίνωση και είναι ένας κ. Γαρρής τον οποίο είχα συναντήσει κάποιες φορές στο γραφείο του Νίκου Πατέρα να βρίσκεται εκεί και σε ανοιχτή επικοινωνία. Είναι αυτός που γράφει τις ανακοινώσεις - και το γνωρίζω από τότε - των οργανωμένων του Παναθηναϊκού εναντίον του κ. Αλαφούζου. Δεν γνωρίζω πώς παραμένει στον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν άνθρωπος του κ. Βγενόπουλου και επιφυλάσσομαι να στραφώ εναντίον του νομικά.
Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο κομμάτι που είναι και πολύ σπουδαίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πως θα μιλήσω στις 27 του μηνός κι ελπίζω να μην μου συμβεί τίποτα γιατί έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανθρώπους. Θα μιλήσω για τις ΠΑΕ, που όπως θυμάστε από πέρυσι είναι αυτές που οργάνωσαν την πτώση μας. Τα Γιάννενα, η Κέρκυρα, η Βέροια. Θα μιλήσω με λεπτομέρειες και αριθμούς συμβολαίων.
Ακόμα δεν έχουμε σωθεί, θέλω όμως να δώσω και ένα μήνυμα. Σε κάθε παιχνίδι που η ΑΕΛ δεν είναι βέβαιη για νίκη, υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων εδώ στη Λάρισα που συνεργάζεται με ομάδα ανθρώπων που παρασκηνιακά ελέγχουν το ποδόσφαιρο. Οργανώνουν μία αντικοινωνική συμπεριφορά εις βάρος μου.
Τη μητέρα μου κι εμένα την έχουν βρίσει σε κρίσιμα παιχνίδια. Στη Football League δεν με έβρισε κανείς γιατί η ομάδα πήρε πρωτάθλημα. Όμως πέρυσι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το ίδιο οργανωμένο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ το ίδιο. Είχε οργανωθεί το ίδιο και με πανό που κατασκεύασε στενός συνεργάτης του παλιού ιδιοκτήτη, Κωστή Πηλαδάκη. Τα χρήματα τα έδωσαν οι ίδιοι άνθρωποι που οργανώνουν εις βάρος μου πάντα τέτοιες ενέργειες. Όταν δανείζεις 129 εκατομμύρια ευρώ έχεις τη δυνατότητα να χρηματοδοτείς ανθρώπους. Όταν αυτό το γήπεδο κοστίζει 18 και παίρνεις 48 εκατομμύρια ευρώ δάνειο από τον Βγενόπουλο, τα χρήματα είναι εύκολο να δοθούν.
Και κάποιοι καλόμαθαν. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι πως μετά από τέτοια διαδρομή στεναχωρούμαι να ακούω ανθρώπους να βρίζουν τη νεκρή μητέρα μου. Όπως είχα πει και πέρυσι είμαι φτιαγμένος από πλουτώνιο. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση κανείς να με εξαναγκάσει να πάρω απόφαση που δεν τη θέλω.
Κι επειδή στην ομάδα αυτή με τα χρόνια ξέρω τους υγιείς ανθρώπους και τους αγαπώ πάρα πολύ. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχω. Μόνος μου οδηγώ το αυτοκίνητό μου. Μόνος μου κυκλοφορώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψω σε εκβιασμό».
Η πόρτα είναι ανοιχτή για προτάσεις αγοράς της ομάδας, όχι με κουκούλες. Σήμερα τους δύο που έβριζαν τον Ηλία Φυντάνη τους πήραν και τους κράτησαν. Και θα μάθουμε τα ονοματεπώνυμά τους. Είναι στην Αστυνομία. Δεν πρόκειται να τους μηνύσω. Θέλω να ξέρω όμως ποιοι είναι.
 Παρεξηγήθηκε η δήλωσή μου ότι έχουμε 9 τελικούς. Σήμερα με αυτό το παιχνίδι και τη διαιτησία του Στυλιαρά δεν είχα άδικο. Ξέρω ποδόσφαιρο. Ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα, το Μαρούσι και τη Θεσσαλονίκη. Ξέρω ποιες ομάδες θα ήθελαν ή δεν θα ήθελαν την ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν καταπληκτική εμφάνιση σήμερα. Ο κ. Ουζουνίδης έκανε ματ στην οργάνωση του παιχνιδιού και εκείνο που μπορώ να πω είναι, μακάρι ο Παναθηναϊκός να μείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως μετά τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ η ομάδα μου είναι μαζί με τον Άρη οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ούτε τα ίδια τηλεοπτικά δικαιώματα πρέπει να παίρνουμε με τους άλλους, ούτε κάποιοι σκοτεινοί άνθρωποι, που δεν ξέρουν να βάλουν ούτε την υπογραφή τους, να σχεδιάζουν πράγματα για εμάς».
Εμείς έχουμε καλή ομάδα. Μην βλέπετε τα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ και την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ίσως σήμερα φοβηθήκαμε το παιχνίδι πολύ περισσότερο, ίσως ο Ουζουνίδης διάβασε καλύτερα το παιχνίδι από τον δικό μας προπονητή. Αυτό είναι κάτι που το συζητάμε μεταξύ μας και δεν κρυβόμαστε.
Έχουμε ένα παιδί που είναι καθαρό. Κι ο Ηλίας Φυντάνης καταλαβαίνει κι ο ίδιος όταν κάνει λάθος. Έχουμε εξαιρετικά παιδιά στα αποδυτήρια. Κι ευτυχώς έχουν γνώση οι φύλακες. Η ΑΕΛ είναι σε καλά χέρια.
 «Είμαστε εγάλη ομάδα και δεν καταλαβαίνουμε κανέναν. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια στην έδρα μας με Πλατανιά, Παναιτωλικό, Λαμία και Κέρκυρα. Ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και θα συναντήσουμε ξανά διαιτητή σαν το σημερινό. Όμως τα πράγματα θα είναι καλύτερα και είμαι βέβαιος πως όλοι θα καταλάβουν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και παράνομες πράξεις, που εργάζεται 44 χρόνια ως κορυφαίος δικηγόρος και διαθέτει τα εισοδήματά του για το ποδόσφαιρο χωρίς να υπάρχει μια βρομιά είναι πολύ σκληρός για να υποκύψει.
Αυτό το μήνυμα θέλω να δώσω. Από εδώ και πέρα δείτε τα παιχνίδια μας είτε μέσα, είτε εκτός. Μην κοιτάτε μόνο το προσκήνιο και την επιφάνεια, αλλά το παρασκήνιο. Να δείτε πραγματικά ποιοι αγαπούν ανιδιοτελώς το ποδόσφαιρο και ποιες ανάγκες έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο».
 «Πληρωμένοι κονδυλοφόροι κάθε μέρα γράφουν πως δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα της NOVA γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν μειώθηκαν οι ομάδες. Πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από αυτό όμως δεν υπάρχει. Με τη δική μου πρωτοβουλία δεν μειώθηκαν οι ομάδες. Εγώ παρέσυρα και τους υπόλοιπους γιατί ξέρω ποδόσφαιρο. Με μείωση δεν κάνεις ανταγωνιστικότητα, αλλά με τις αξιόλογες ομάδες και τις περήφανες κάνεις. Όχι με ομάδες που έχουν πουλήσει τις μισές επιχειρήσεις τους σε ανθρώπους που θέλουν με κάθε τρόπο να πάρουν το πρωτάθλημα, ούτε σε ομάδες που έχουν πουλήσει το μετοχικό τους κεφάλαιο. Αυτά όμως στις 27 του μηνός.
Να ξέρετε πως μία ομάδα από αυτές, πριν από δύο μέρες, τρέχανε να βρουν συμβολαιογράφο στην Αθήνα και βρήκαν μία κυρία για να ξεμεταβιβάσουν το μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο μεταβίβασαν 27/2 του 2015. Και προσπαθούσαν μάλιστα να βρουν και ανοιχτό βιβλίο για να εμφανίσουν πως η αγορά έγινε τον Νοέμβριο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass