ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ, Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ

Μεγάλο στοίχημα το Ενωσιακό γήπεδο

* Στη «Χρυσαλλίδα» συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ένωσης *Έγινε συζήτηση με τα σωματεία της περιοχής

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 22:41

Στην αίθουσα «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά πραγματοποιήθηκε, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένη, η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας θεώρησε υποχρέωσή του, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, να επισημάνει ορισμένα θετικά στοιχεία της νέας διοίκησης, όπως την αποκέντρωση των συνεδριάσεων, τη διοργάνωση της μεγάλης λαχειοφόρου για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων, την άνοδο του επιπέδου της διαιτησίας (όπως είπε χαρακτηριστικά από παιχνίδια που έτυχε να παρακολουθήσει), τη βοήθεια του Δ.Σ. της Ένωσης για την πλήρη κάλυψη των αγώνων με ιατρούς μετά την αλλαγή του κανονισμού και την ενημέρωση για την υποχρεωτική τοποθέτηση και τη χρήση από τη νέα περίοδο απινιδωτών στα γήπεδα. Παράλληλα δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση και την όλη εικόνα του φετινού τελικού του κυπέλλου ΕΠΣΛ.
Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, Σωτήρης Μάρκου και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγιάς, Ζάχος Μπατζιόλας.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης έκανε ειδική αναφορά στο μεγάλο στοίχημα της νέας διοίκησης που είναι η δημιουργία Ενωσιακού γηπέδου και τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων για την αναζήτηση της έκτασης που θα παραχωρηθεί για την κατασκευή του.
Στη συνέχεια της διαδικασίας εγκρίθηκε η εισήγηση της επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλου που αφορά στην ολοκλήρωση όλων των πρωταθλημάτων χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές, πλην του 1ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ στον οποίο θα ορισθεί μία εμβόλιμη αγωνιστική. Επίσης εγκρίθηκε και η εισήγηση για τα 5 μικρά πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, υπό τη μορφή τουρνουά και θα ολοκληρωθούν μέχρι 1-2 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η διοργάνωση του τουρνουά με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Παράλληλα έγινε ενημέρωση από την Τεχνική Επιτροπή για τις προοπτικές πρόκρισης της Μικτής Regions’ Cup, η οποία στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης ηττήθηκε στα Γιάννενα με 3-1 από την ΕΠΣ Ηπείρου. Στον άλλο αγώνα του 2ου ομίλου η ΕΠΣ Ευβοίας επικράτησε εντός έδρας της ΕΠΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης με 2-0 και προκρίθηκε στη συνέχεια του θεσμού, όπου την τριάδα θα συμπληρώσει κατόπιν κλήρωσης μία από τις δύο ηττηθείσες ομάδες.
Επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης απηύθυνε κάλεσμα για τους δύο αγώνες της Εθνικής Γυναικών με τη Μικτή ΕΠΣΛ (με παίκτες γεννηθέντες τα έτη 2003 και 2004) που θα διεξαχθούν τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Πέμπτη στο στάδιο Αλκαζάρ, ενώ τέλος συνεχάρη τον κυπελλούχο ΕΠΣΛ, Οικονόμο Τσαριτσάνης ευχόμενος καλή συνέχεια στο κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων Ελλάδος.
Από την πλευρά των σωματείων έγινε συζήτηση σχετικά με τις Μικτές της ΕΠΣΛ, για τις οποίες τονίστηκε ότι δεν αντιπροσωπεύουν όλες τις ομάδες του νομού, καθώς, όπως ελέχθη, τα περισσότερα παιδιά που επιλέγονται προέρχονται από σωματεία ή ακαδημίες της Λάρισας. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Δωτιέα Αγιάς επισήμανε ότι οι Μικτές της ΕΠΣΛ μεγαλούργησαν όταν είχαν στη σύνθεσή τους περισσότερα απ’ ό,τι τώρα παιδιά των περιφερειακών δήμων.
Επίσης τα σωματεία εξέφρασαν την άποψη ότι είναι αρνητικό για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η πολύ μεγάλη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού (4 μήνες, από Ιούλιο έως Οκτώβριο) και ζητήθηκε να προτείνει το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ στην ΕΠΟ την επαναφορά της διάρκειάς της στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Τέλος συζήτηση έγινε και για τη Β’ ΕΠΣΛ με τους εκπροσώπους των σωματείων να τονίζουν ότι δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να έχει τόσο μεγάλη διάρκεια. Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης απάντησε ότι αυτό συνέβη λόγω κάποιων συγκυριών, όπως η κακοκαιρία και όχι μόνο και τόνισε ότι είναι κατανοητό πως δεν πρέπει τα σωματεία να επιβαρύνονται με έξοδα ενός ακόμα μηνός.
Από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ το παρών στη χθεσινή συνεδρίαση στην Αγιά έδωσαν οι κ. Μπουχλαριώτης, Γρηγοριάδης, Γκουτζαμάνης, Αλατάς, Λίταινας, Νταβαρούκας, Τσακίρης, Καρυώτης, Καρακάσης, Καρκατσέλας και Γκρίμπας.
Οι ομάδες που εκπροσωπήθηκαν ήταν οι Δωτιέας Αγιάς, Φιλοκτήτης Μελιβοίας, Ανάβρα, Μαρμαρίνη, Καλοχώρι, Χειμάδι και Πουρνάρι. Επίσης το «παρών» έδωσαν αρκετοί παλιοί παράγοντες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου της περιοχής που χαιρέτησαν την παρουσία της ΕΠΣΛ στην Αγιά.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass