Στο πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 18:37

Η πιλοτική δράση «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» της διαμόρφωσης αθλητικών εγκαταστάσεων σχολικών αύλειων χώρων συμπεριέλαβε και το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας.

Αυτό ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος που εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στα σχολεία της Περιφέρειας (η Αττική θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση) που την έπραξαν από κοινού ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γγ του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος και γγ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ενώ ομιλητής στο πάνελ ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, Σταύρος Παναγιωτίδης.
Με την παρότρυνση του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, αναπτύσσεται πλέον συνεργασία ανάμεσα σε δύο Υπουργεία, Παιδείας και Πολιτισμού/Αθλητισμού, με την ένταξη 18 ακόμη σχολικών συγκροτημάτων (41 σχολεία συνολικά), και επιπλέον προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήδη από το 2015, έχει εντάξει 15 έργα σε χώρους σχολείων προϋπολογισμού 1 εκατ. 300 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία τα 11 ήδη έχουν ολοκληρωθεί.
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι «βασικός στόχος είναι η ριζική αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού» ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα κολύμβησης τόνισε: «Ξανακάνουμε έκκληση στους Δήμους να αξιοποιήσουν όσες περισσότερες πισίνες μπορούν πιστοποιώντας τες και θέλουμε από τη σχολική χρονιά που έρχεται να αυξήσουμε σε 12 τις ώρες. Σήμερα είναι 8 ώρες για την 3η και 4η Δημοτικού. Θα τις αυξήσουμε σε έως και 12 ώρες, ενώ έχουμε συστήσει μία ομάδα που μελετά την επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος και στην 5η και 6η Δημοτικού».
Ο διευθυντής του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, Σταύρος Παναγιωτίδης τόνισε: «Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε από το γραφείο του πρωθυπουργού. Το κράτος οφείλει να μεριμνά για να προσφέρει στους πολίτες και τους νέους εν προκειμένω τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη τω ικανοτήτων τους και της προσωπικότητάς τους. Επικεντρωθήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα γιατί μας ενδιαφέρει το πρότυπο του αθλούμενου νέου και όχι μόνο του πρωταθλητή. Όλο αυτό το προγραμμα μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο ανάδειξης νέων αθλητών, αλλά κυρίως προβάλλει το πρότυπο του αθλούμενου».
Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος επισήμανε: «Τρεις ήταν οι στόχοι: Η βελτίωση των συνθηκών για τους μαθητές, οι ασφαλείς υποδομές για τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής και η ανάδειξη των υποδομών αυτών, δηλαδή της σχολικής αυλής ως χώρου συγχρωτισμού των παιδιών. Έχουμε τώρα τη δυνατότητα επέκτασής τους σε πανελλαδικό επίπεδο: Συγκεκριμένα, το έργο αφορά σε 41 σχολεία (18 σχολικά συγκροτήματα), τα οποία έχουν 11.152 άτομα μαθητικό πληθυσμό. Δεν είναι ένα πρόγραμμα εκτός του σχολικού χρόνου, είναι μια δραστηριότητα απόλυτα ενταγμένη στο πρόγραμμα της φυσικής αγωγής».
Αναφορικά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός εξήγησε: «Από την εμπειρία των δικών μας υπηρεσιών, η διαδικασία της δημοπράτησης από τους Δήμους και μέχρι να μπει η ανάδοχος μπορεί να διαρκέσει 2-3 μήνες αν δεν υπάρχουν προβλήματα με ενστάσεις. Εν συνεχεία, δεν χρειάζονται παραπάνω από 30-40 ημέρες για τα έργα. Εντός της σχολικής χρονιάς, μέχρι το τέλος του 2018, θα έχουν ολοκληρωθεί όλα». Η πιλοτική δράση «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων σχολικών αυλειων χώρων αφορά στα εξής σχολεία:
- 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Λεβαδέων
- 1 νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μούδρος Δήμου Λήμνου
- Σχολικό Συγκρότημα Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, 2 Νηπιαγωγεία, 3 Δημοτικά, 1 Γενικό Λύκειο, 1 Εσπερινό Λύκειο Δήμου Ιωαννιτών
- 2ο ΓΕΛ Χίου και 2ο Γυμνάσιο ΛΙΒΑΝΕΙΟ Δήμου Χίου
-Σχολικό Συγκρότημα Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ηρακλείου Κρήτης Δήμου Χερσονήσου
- Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου/Λυκείου Ιερισσού Δήμου Αριστοτέλη
- Σχολικό Συγκρότημα 4ου Γυμνασίου/Λυκείου Δήμου Λαρισαίων
- Σχολικά Συγκροτήματα 20 - 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης και 18ο και 13ο Δημοτικό Σχολείου Δήμου Κοζάνης
- Σχολικό Συγκρότημα κοινότητας Λαδοχωρίου/Γραικοχωρίου Δήμου Ηγουμενίτσας
- Σχολικό Συγκρότημα 2ου Γυμνασίου/Λυκείου Δήμου Τρίπολης
- Σχολικό Συγκρότημα 1 Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο Δήμου Λευκάδας
- Σχολικό Συγκρότημα/Δημοτικό Σχολείο Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
- Σχολικό Συγκρότημα (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 2ο Λύκειο Σπάρτης Δήμου Σπάρτης
- Σχολικό Συγκρότημα 2ου ΓΕΛ Δράμας Δήμου Δράμας
- Σχολικό Συγκρότημα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Δήμου Τρικκαίων
- Σχολικό Συγκρότημα 7ο Γυμνάσιο Δήμου Ρόδου
- Σχολικό Συγκρότημα 1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου Δήμος Αγίου Νικολάου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass