Μουντιάλ χωρίς φαβορί…

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ  ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ «ΟΚΤΩ»

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 19:31

Εξι ομάδες από την Ευρώπη και δύο από τη Νότια Αμερική διεκδικούν το τρόπαιο στο Μουντιάλ της Ρωσίας.


Στο «ζευγάρι» της Ουρουγουάης με τη Γαλλία υπάρχει ισοδυναμία όσον αφορά στην επιθετική λειτουργία, όμως η «γρανιτένια» άμυνα των Λατινοαμερικανών δεν αποκλείεται να κάνει τη διαφορά. Η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ (σ.σ. στον νικηφόρο προημιτελικό με 2-1 επί της Πορτογαλίας), αλλά θα χάσει τον Εντινσον Καβάνι, που αποχώρησε, αφού σκόραρε δις στο ματς με τους Ιβηρες. Στη συγκομιδή των δύο ομάδων, συμπεριλαμβάνονται το εμφατικό 3-0 επί της Ρωσίας για την Ουρουγουάη και το ...εξωπραγματικό 4-3 των «πετεινών» με την Αργεντινή. Εάν δηλαδή, ατύπως, «αφαιρούσαμε» αυτούς τους δύο αγώνες που «κανονικά» είναι εκτός πλαισίου Μουντιάλ, τότε η ομάδα του Ταμπάρες θα είχε συντελεστή τερμάτων 4-1 και η Γαλλία 3-1. Συμπέρασμα; Πρόκειται για δύο ομάδες που σκοράρουν αρκετά, ενώ η αμυντική τους λειτουργία, αγγίζει το επίπεδο του άριστα...
Για τη Βραζιλία και το Βέλγιο δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, εκτός απ’ το ότι ενδέχεται να δούμε την αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Αν και συνήθως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν υπάρχει ευρύ σκορ, η «σελεσάο» με επτά τέρματα και οι «κόκκινοι διάβολοι» με 11 (!), σχηματίζουν τον πιο... παραγωγικό προημιτελικό. Η εξαιρετική άμυνα της Βραζιλίας (μόλις ένα γκολ), ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο για την πρόκριση, όμως θα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο τη βελτίωσή της και απέναντι στην καλύτερη μεσοεπιθετική γραμμή της ποδοσφαιρικής υφηλίου.
Για την αναμέτρηση της Ρωσίας με την Κροατία η κατάσταση φαίνεται «μοιρασμένη» στην επίθεση (σ.σ. οι Ρώσοι μετρούν εννέα γκολ και οι Βαλκάνιοι οκτώ), όμως η «Χρβάτσκα» αποδεικνύεται προς το παρόν καλύτερη στην αμυντική λειτουργία με παθητικό δύο γκολ, έναντι πέντε της «οικοδέσποινας». Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως στη μοναδική φορά που έπαιξε καθοριστικό ματς η Κροατία, δεν ξεδίπλωσε το επιθετικό της ταλέντο, μένοντας στο 1-1 με τη Δανία, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.
Το τέταρτο «εισιτήριο» θα διεκδικήσουν η Αγγλία και η Σουηδία. Πρόκειται για ένα «ζευγάρι» όπου θ’ αναμετρηθούν οι δύο πιο «ομάδες» του τουρνουά. Οπως αποδεικνύεται και από την αμυντική τους λειτουργία, καθώς η Σουηδοί έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ, ενώ οι Αγγλοι ένα περισσότερο. Και αν μάλιστα αναλογισθούμε πως οι Σκανδιναβοί, που στην επίθεση ικανοποιούν αρκετά με έξι τέρματα, αντιμετώπισαν επιθέσεις «φωτιά» όπως αυτή της Γερμανίας, του Μεξικού και της Ελβετίας, ίσως να μην έχουν τόσο δύσκολο έργο απέναντι στην Αγγλία που επιθετικά βασίζεται κατά κύριο λόγο στον Χάρι Κέιν και δευτερευόντως στον Λίνγκαρντ. Αλλωστε ο άσος της Τότεναμ έχει πετύχει το 66,6% των αγγλικών τερμάτων και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με έξι τέρματα (σ.σ. η Αγγλία έχει σημειώσει εννέα στο τουρνουά).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass