Παραμένουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α’ ΕΠΣΛ

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α1 ΕΠΣΛ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 22:11

Την απόφαση να διατηρηθούν ως έχουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία και αντιθέτως να καταργηθούν στην Α1, πήραν χθες τα σωματεία στις ανά κατηγορία συγκεντρώσεις που είχαν με τη διοίκηση της ΕΠΣΛ.

Παράλληλα αποφασίστηκαν κάποιες ακόμα αλλαγές, όπως η μείωση της βαθμολογικής διαφοράς για την ανάδειξη του πρωταθλητή από τους 7 στους 6 βαθμούς, αλλά και αύξηση του μπόνους από 1 σε 2 βαθμούς στην ομάδα που θα τερματίσει στη 12η θέση της Α’ ΕΠΣΛ και θα ξεκινήσει πρώτη στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα των πλέι άουτ. Από την πλευρά της ΕΠΣΛ παρέστησαν οι κ. Μπουχλαριώτης, Αλατάς, Καρακάσης, Γρηγοριάδης, Μπανιάς, Καρκατσέλας και Κρυώτης.
Αναλυτικά:

 

Η Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Στην πρώτη χρονικά συνάντηση που αφορούσε στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία, παρέστησαν 14 από τα 16 σωματεία ήτοι Αβέρωφ, Μαυροβούνι, Αγ. Ανάργυροι, Νεάπολη, Φιλοκτήτης, Βούναινα, Ακαδ. Τυρνάβου, Αστραπή Ν.Π., Μελισσοχώρι, Παναγροτικός, Δήμητρα Γιάνν., Α.Σ. Βορειοηπειρωτών, Αμπελιά και Προμηθέας. Εκ των παρισταμένων ομάδων οι 13 ψήφισαν να καταργηθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ μία ομάδα (ο Φιλοκτήτης) ψήφισε «ναι» στη διεξαγωγή τους (αλλά με τη μορφή τριών μονών αγώνων σε ουδέτερα γήπεδα).
Επομένως το νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς θα περιοριστούν στις 30 οι αγωνιστικές, οι τρεις πρώτες ομάδες θα προβιβάζονται απευθείας στην Α’ ΕΠΣΛ, ενώ οι δύο τελευταίες θα υποβιβάζονται στη Β’. Σε περίπτωση υποβιβασμού από τη Γ’ Εθνική του Οικονόμου Τσαριτσάνης θα υποβιβασθεί και τρίτη ομάδα.

 

Η Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Σχετικά με τη μεγάλη τοπική κατηγορία στη συγκέντρωση της οποίας παρέστησαν οκτώ σωματεία, δηλαδή τα μισά (Ηρακλής Λάρ., Φαλανιακός, Βλαχογιάννι, Τύρναβος, Αργυροπούλι, Αμπελωνιακός, Κιλελέρ, Σμόλικας) αποφασίστηκε ομόφωνα η διατήρηση των πλέι οφ και πλέι άουτ με τη μορφή που είχαν την περσινή σεζόν. Οι αλλαγές ωστόσο που αποφασίστηκαν αφορούν στη μείωση από τους 7 στους 6 βαθμούς της βαθμολογικής διαφοράς για την απευθείας ανάδειξη του πρωταθλητή και η αύξηση από τον 1 στους 2 βαθμούς της ομάδας που θα καταλάβει τη 12η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου και η οποία θα ξεκινήσει πρώτη στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα των πλέι άουτ.
Σχετικά με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ, αυτή ορίστηκε για τις 15-16 Σεπτεμβρίου. Ο πρωταθλητής προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική, ενώ θα υποβιβασθούν δύο συνολικά ομάδες, η τελευταία απευθείας και μία ακόμα από τα πλέι άουτ. Σε περίπτωση υποβιβασμού από τη Γ’ Εθνική του Οικονόμου Τσαριτσάνης θα υποβιβασθεί και τρίτη ομάδα.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκπροσώπους των σωματείων, κατέθεσε ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας, Λάμπρος Ιωακείμ. Οι προτάσεις αφορούσαν στην κατάργηση των κωλυμάτων των ομάδων για διαιτητές, στη μη αλλαγή αγώνων (εκτός εάν συντρέχουν εξαιρετικά σοβαροί λόγοι), στην τήρηση ίσων κριτηρίων στον ορισμό αναβληθέντων αγώνων και στη βιντεοσκόπηση των αγώνων. Σχετικά με το τελευταίο, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης επισήμανε ότι έγινε ήδη έρευνα αγοράς και τα έξοδα για κάθε αγώνα ανέρχονται στα 30 ευρώ και θα καταβάλλουν από 10 ευρώ το κάθε σωματείο και 10 ευρώ η Ένωση.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass