Η ΑΕΛ θα παίζει στο AEL FC ARENA

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 22:22

Πριν ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση της ομάδας και η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων, ο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε εκτενεστέρα στην υπόθεση του AEL FC ARENA, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του: «Η ΑΕΛ, όσο εγώ θα είμαι ιδιοκτήτης, θα παίζει πάντα στο AEL FC ARENA, είναι η δέσμευσή μου.
Είπα, επίσης, ότι θα παίζουμε Σούπερ Λίγκα και παίζουμε.
Είπα ότι σε πέντε χρόνια θα κοιτάμε Ευρώπη και είμαστε στον τέταρτο χρόνο.
Είπα ότι επί της εποχής μου θα έχει αδειοδότηση η ομάδα και δεν θα πτωχεύσει.
Και δεν θα αποτελέσει εξάρτημα κανενός μεγάλου. Έχουν τηρηθεί με μαθηματική ακρίβεια όλα αυτά. Παραλίγο να είχαμε και συμμετοχή στον τελικό Ελλάδας, μέσα σε αυτά. Να είστε βέβαιοι ότι θα ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ στον τελικό. Σε μεγάλα παιχνίδια τούς κοιτάμε στα μάτια σαν να είμαστε ισάξιοι, γιατί η ΑΕΛ έχει μέταλλο.
Εδώ και λίγες μέρες κοινοποιήθηκε ένα έγγραφο με το οποίο, κατά την άποψη Πηλαδάκη, αυτό που ισχύει και μας δίνει το δικαίωμα να παίζουμε στο γήπεδο δεν είναι συμβόλαιο, αλλά είναι παραχώρηση. Στις 13/7 τελειώνει αυτή και η ΑΕΛ πρέπει να φύγει.
Μας ζητά 330 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ για το ασφαλιστήριο (είτε εμείς παίζουμε, είτε όχι) θα πρέπει να πληρώνουμε συν 56 χιλιάδες ευρώ. Οτιδήποτε συμβεί, γιατί η αξία είναι 22 εκατομμύρια ευρώ.
Για 40 ώρες τη βδομάδα πρέπει να πληρώσουμε όλη την ασφάλεια. Αυτό είναι υποχρέωση του κ. Πηλαδάκη όμως.
Εμείς λέμε ότι θα τα βρούμε και φέρνουμε ως μέτρο σύγκρισης την ΑΕΚ που πληρώνει 280 χιλιάδες ευρώ στο ΟΑΚΑ.
Εμείς δίνουμε για όλες τις χρήσεις 250 χιλιάδες ευρώ. Και σε περίπτωση μόνο χρησιμοποίησης του γηπέδου 150 χιλιάδες ευρώ και για οποιοδήποτε έσοδο να μοιραζόμαστε 70% εμείς και 30% αυτός.
Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση που έκανε ο κ. Πηλαδάκης. Όταν ξεκίνησε η διάθεση των διαρκείας τις… μέρες που έγινε το εξώδικο, πουλήσαμε τρία εισιτήρια από τα 80 που δίναμε ημερησίως.
Σας δίνω κάποια στοιχεία για να διαπιστώσετε κάτι. Την ΑΕΛ τη στήριξαν τα χαμηλά στρώματα. Τα 50άρια των πετάλων είναι 2 χιλιάδες παιδιά.
Και να ξέρετε κάτι. Θα πληρώσω αυτά που ζητά ο κ. Πηλαδάκης και θα συμφωνήσουμε στο ποσό. Γι’ αυτόν τον χρόνο θα παίζουμε στο AEL FC ARENA. Αλλά αν θέλουν να παίξουμε και τα επόμενα χρόνια στη Λάρισα, που οφείλουμε να το κάνουμε, πρέπει να έχουμε γήπεδο στη Λάρισα. Ούτε στον Βόλο, ούτε στη Λαμία, ούτε στην Κατερίνη, ούτε Χαριλάου, ούτε στη Βέροια. Κάτι πρέπει να γίνει απ’ όλους. Ήδη έχω μιλήσει με τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη και θα απευθυνθώ και στον κ. Αγοραστό, που έρχεται στα παιχνίδια και αγαπάει την ΑΕΛ.
Δεν μπορεί να γίνει αν η κοινωνία της Λάρισας δεν διαπιστώσει το πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Να παίζει η ΑΕΛ στη Λάρισα. Να έχει ένα γήπεδο αντάξιο της δυναμικής της και της ιστορίας της.
Και να ξέρετε κάτι. Κανένα αυτόφωρο δεν θα έπαιρνε ούτε εσάς, ούτε την ομάδα, ούτε εμένα, ούτε κανέναν. Αυτά έγιναν για εκφοβισμούς. Μόνο με δικαστική απόφαση μπορούμε να φύγουμε. Δεν ασχολούμαι με το παλιό μίσθωμα.
Δεν θέλω να σταθώ σε αυτά όμως. Θέλω να απολαύσω την πρώτη. Είναι φαρσοκωμωδία να ασχολούμαστε με τι λέει ο κ. Πηλαδάκης ή ο κ. Κούγιας. Κλείνω με αυτό».
*Να αναφέρουμε πως ο κ. Κούγιας παρουσίασε αναλυτικά τα ποσά που εισέπραξε η ΑΕΛ από τα εισιτήρια ημέρας περιόδου 2017-2018, όπου οι εισπράξεις ήταν 177.254,06 ευρώ και τα έξοδα 141.782,83 ευρώ, ενώ από τα διαρκείας οι εισπράξεις ήταν 311.387,09 ευρώ.
Στη Γήπεδο ΑΕ δόθηκαν 1.250.000 ευρώ, ενώ οφείλει η ΠΑΕ ΑΕΛ στον κ. Πηλαδάκη ακόμη 70.000 ευρώ, που θα εισπραχθούν άμεσα.
*Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως η αγωγή δεν είναι για παραχώρηση κατά χρήση, αλλά είναι μισθωτήρια σύμβαση και για να αποβληθεί η ΑΕΛ από το γήπεδο χρειάζεται δικαστική απόφαση, η οποία και εκκρεμεί.
Προσκόμισε δε σχετική πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για μια διαμάχη που υφίστατο από το 2013, μεταξύ της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ
Προηγουμένως και λίγο πριν γίνει η «πρώτη» προπόνηση της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA, η Γήπεδο ΑΕ απάντησε στον κ. Κούγια σε προσωπική του δήλωση, τονίζοντας τα εξής: «Το γήπεδο που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε με κρατικά χρήματα κι όχι με τραπεζικά και ιδιωτικά κεφάλαια, όπως το ΑΕL FC ARENA με υποθήκευση της περιουσίας του κ. Πηλαδάκη. Άρα είναι άτοπο να συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα.
Το μεγαλύτερο μέρος του ανταλλάγματος, το οποίο συμφωνείται, είναι εκχωρημένο στην τράπεζα και όταν ΔΕΝ πληρώνει ο κ. Κούγιας (συμβαίνει πολύ συχνά) πρέπει να πληρώσει ο κ. Πηλαδάκης.
Επειδή σε κάθε τοποθέτησή του ο κ. Κούγιας αναφέρει «ακριβό γήπεδο κ.λπ.», αλλά ποτέ όμως, τι ακριβώς αφορά αυτό το κοτέτσι (βλ. Κούγιας) το οποίο χρησιμοποιούσε, ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό ότι:
Υπάρχει η δυνατότητα να μην κάνει χρήση του εστιατορίου και των καντινών, των γραφείων, των σουιτών, της μπουτίκ καθώς και του ράδιο.
Για τη χρήση λοιπόν του γηπέδου, αυτό που τον καίει, με τους συνόδους χώρους (αποδυτήρια κ.λπ.) και παρότι κατά δήλωση του κ. Κούγια έχει αυξηθεί το τηλεοπτικό έσοδο, μειώνουμε το κόστος σε 310.000 ευρώ + φπα με λήξη παραχώρησης έως 15/6 κάθε επόμενου έτους, συν καθαρισμό, ευθύνη επισκευής ζημιών και φθορών, συντήρηση χλοοτάπητα, ασφαλιστήριο.
Τέλος, η προπόνηση σήμερα θα γίνει κανονικά με απόφαση του κ. Πηλαδάκη, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, μόνο και μόνο γιατί σέβεται την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα.
Δυστυχώς όμως από αύριο το γήπεδο θα κλείσει.
• Οι δημόσιες διαπραγματεύσεις δεν αποτελούν επιλογή μας και τις θεωρούμε ανούσιες και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass