ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ:

Χάσαμε τη μοναδική ευκαιρία με το EURO 2004

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 15:30
Ο Γιώργος Καπουράνης ενώ συνομιλεί με τον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Χρήστο Αρχοντούλη Ο Γιώργος Καπουράνης ενώ συνομιλεί με τον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Χρήστο Αρχοντούλη

Στη θεσσαλική πρωτεύουσα βρέθηκε χθες το πρωί ο Γιώργος Καπουράνης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Αθηναϊκού, Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, ο οποίος παρακολούθησε τον τελικό 5χ5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στέλεχος του πολιτικού προσωπικού της Αεροπορίας, μίλησε στην «Ε» για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις του και παραθέτουμε αυτά που είπε:

-Για τον λόγο της παρουσίας του στη Λάρισα: «Εδώ και δύο χρόνια ανήκω στην Πολεμική Αεροπορία στο πολιτικό προσωπικό. Είμαι στο τμήμα Αθλητισμού που διοργανώνουμε τα ετήσια πρωταθλήματα, όχι μόνο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και ό,τι υπάρχει γύρω από τον αθλητισμό. Και σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω έναν καταπληκτικό τελικό 5χ5 ανάμεσα στην 110 Π.Μ. και την 116 Π.Μ.»

-Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μια σύγκριση με τα χρόνια που αγωνιζόταν και ο ίδιος:

«Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που λέμε πως εμείς ήμασταν καλύτεροι και τώρα δεν είναι καλό το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει μέρα με την ημέρα, πρέπει να κρίνουμε το σήμερα και όχι ό,τι έχουμε κάνει εμείς, παλιότερα. Ίσως αν σήμερα ήμουνα ποδοσφαιριστής, ίσως να ξεκινούσα και ίσως να μην γινόμουνα αυτό που είχα γίνει. Άρα κάθε εποχή είναι διαφορετική. Βέβαια δεν μπορούμε και να πούμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα μπροστά. Χάσαμε τη μοναδική ευκαιρία που είχαμε σαν Ελλάδα, σαν χώρα, να φτιάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο με την κατάκτηση του EURO 2004, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γενικά.

Δυστυχώς χάσαμε αυτή την ευκαιρία και βλέπουμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο, πηγαίνει πίσω και όχι μπροστά, ως προς την οργάνωση».

-Για την ΑΕΛ και αν θα μπορέσει πάλι ως επαρχιακή ομάδα, να πετύχει τον άθλο του ‘ 88:

«Νομίζω πως δεν είναι σωστό να μιλάμε μεμονωμένα, για μια ομάδα. Όλοι μας που παίξαμε αντίπαλοι , γνωρίζουμε τη δυναμική της ΑΕΛ το ’88 και την ποιότητα παικτών που είχε. Αυτό που μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα, είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για την ΑΕΛ, ούτε για τον Παναθηναϊκό, ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό δείχνει αν με αυτά τα τελευταία γεγονότα το ποδόσφαιρο πηγαίνει μπροστά ή πίσω. Είναι αδύνατον στις 12 Ιουλίου να μην γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και με πόσες ομάδες».

-Στον επίλογο της ενδιαφέρουσας αυτής συζήτησης ρωτήσαμε τον κ.Κατσουράνη για το Μουντιάλ της Ρωσίας και ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο, Γαλλία ή Κροατία.

Η τοποθέτησή του: «Εδώ που φτάσανε οι ομάδες, τα φαβορί που όλοι λέγανε πριν τα ματς δεν υπάρχουνε αυτή τη στιγμή με εξαίρεση τη Γαλλία, που έδειξε ένα σταθερό πρόσωπο από την αρχή.

Βέβαια για μένα η Κροατία που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα, που παρουσιάζει και καλό σύνολο, έχει πολλές πιθανότητες.

Σεν έναν τελικό όμως οι πιθανότητες είναι 50-50 και νομίζω πως οι δύο ομάδες , θα διεκδικήσουν την πρωτιά επί ίσοις όροις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass