Για την τιμή των όπλων

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ (17.00)

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2018 15:09

Τον πιο... άχαρο αγώνα, τον αποκαλούμενο και «τελικό της παρηγοριάς», καλούνται να δώσουν σήμερα Σάββατο 14 Ιουλίου (17:00) στην Αγία Πετρούπολη, το Βέλγιο και η Αγγλία.

«Επαθλο», η διόλου υποτιμητική, τρίτη θέση στο Μουντιάλ, που όμως συνοδεύεται με το συναίσθημα της... απογοήτευσης, καθώς οι δύο μονομάχοι, βρέθηκαν «μία ανάσα» από τον μεγάλο τελικό. Πάντως, εκτός του πρεστίζ που έχει η κατάκτηση της τρίτης θέσης, υπάρχει και μια διαφορά δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσα στον... μεταλλιούχο και την ομάδα που θα χάσει τον «μικρό τελικό». Συγκεκριμένα η τρίτη θέση χαρίζει στον κάτοχό της το ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που ο τέταρτος θα πάρει 22 εκατομμύρια.
Κοινό γνώρισμα των δύο αντιπάλων, το γεγονός πως αγωνίζονται με τρεις παίκτες στην αμυντική γραμμή. Ωστόσο, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιλέγει τον σχηματισμό με τέσσερις μέσους και τρεις επιθετικούς, ενώ ο Γκάρεθ Σαουθκέιτ, με πέντε μέσους και δύο επιθετικούς. Και είναι αλήθεια, ότι οι συγκεκριμένες επιλογές, συνέδραμαν σε ουσιαστικό βαθμό, προκειμένου οι δύο ομάδες να προχωρήσουν τόσο πολύ στην κορυφαία διοργάνωση, προκαλώντας αίσθηση με τις εμφανίσεις τους. Περισσότερο θεαματικοί οι Βέλγοι, σημείωσαν πέντε νίκες και γνώρισαν μόλις μία ήττα σε έξι αναμετρήσεις. Μία ήττα που ήλθε στην καθοριστικότερη στιγμή, με «θύτη» τη Γαλλία, που πήρε την πρόκριση επικρατώντας 1-0 με την κεφαλιά του Σαμουέλ Ουμτιτί. Περισσότερο «κυνικοί» οι Αγγλοι, που στηρίχθηκαν κυρίως στις «στημένες μπάλες», ψάχνουν και μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα με 1-0 που γνώρισαν από τους «κόκκινους διάβολους» στη φάση των ομίλων, πριν ηττηθούν με 2-1 από την Κροατία στην παράταση του έτερου ημιτελικού.
Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του «μικρού τελικού», αναμένεται να παίξει, ο παράγοντας ψυχολογία. Και κυρίως για τους Βέλγους, που θεωρούντο -και δικαίως- το καλύτερο και πιο αξιόπιστο αουτσάιντερ πριν την έναρξη του Μουντιάλ, καθώς οι «πιτσιρικάδες» της Αγγλίας, δεν ήταν ανάμεσα στις υπολογίσιμες ομάδες, την 14η Ιουνίου. Ομως, σταδιακά και επί της ουσίας «αθόρυβα», προχώρησαν βήμα-βήμα, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και ευνοημένοι από τη «βατή» πλευρά των διασταυρώσεων, διεκδίκησαν μέχρι τέλους την πρόκριση στον τελικό. Αντίθετα, οι Βέλγοι, αφού χρειάσθηκε να αποκλείσουν με επική ανατροπή (σ.σ. σε μόλις 30 λεπτά από 0-2) την Ιαπωνία, έπεσαν πάνω στη Βραζιλία, την οποία και κατέβαλαν με εντυπωσιακή εμφάνιση στον προημιτελικό (2-1).
Ένα δεύτερο στοιχείο που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα, είναι και οι επιλογές των δύο προπονητών, αλλά και η διάθεση των παικτών που θα βρεθούν στην αρχική 11αδα των δύο ομάδων. Συνήθως, σε ανάλογες περιπτώσεις, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τις βασικές επιλογές των αγώνων που έχουν προηγηθεί, αν και τα «αστέρια» των δύο αντιπάλων, πιθανότατα θα έχουν θέση στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί (Μπογιάτα), Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Φελαϊνί, Τσαντλί (Καράσκο), Ντε Μπρόϊνε, Αζάρ, Λουκάκου.
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Ντάϊερ, Ντελφ, Ρόουζ, Στέρλινγκ, Κέιν.

 

 

Με σύζυγο και... ερωμένη στη Ρωσία ο Οσόριο

Όταν το Μεξικό, μέσα σε ένα κύμα οργής, απαίτησε παραδειγματική τιμωρία για τους διεθνείς που συμμετείχαν σε πάρτι με ιερόδουλες πριν από την αναχώρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χουάν Κάρλος Οσόριο είχε συστήσει ηρεμία και λογική: την ημέρα που είχαν ρεπό, οι παίκτες του μπορούσαν να κάνουν ό, τι ήθελαν.
Μια ισορροπημένη συμπεριφορά, φυσικά. Αλλά οι αποκαλύψεις της Daily Mail για τον προπονητή των «τρικολόρες» μπορούν να αλλάξουν λίγο το ερώτημα. Πώς θα μπορούσε ο Οσόριο να κάνει... κήρυγμα στους δικούς του, όταν ο ίδιος ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας είχε ήδη σχεδιάσει να φέρει στο Μουντιάλ εκτός από τη σύζυγο και την ερωμένη του; Η παράξενη αυτή κατάσταση έγινε πραγματικότητα στον αγώνα εναντίον της Βραζιλίας, εξηγώντας την κατάρρευση της ομάδας του.
Η Daily Mail μνημονεύει κάποιες μεξικανικές εφημερίδες, που εδώ και λίγες ημέρες υπογραμμίζουν ότι ο 56χρονος Κολομβιανός προπονητής των «τρι», παντρεμένος με δύο παιδιά, έχει εξωσυζυγική σχέση με την 30χρονη δημοσιογράφο Μαριάνα Ζακαρίας.
Η δημοσιογράφος, η οποία εργάζεται για το Mediotempo, επισήμως βρίσκεται στη Ρωσία για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μια ανώνυμη πηγή μετέφερε στο TVNotas ότι πέραν του καθήκοντος, η Ζακαρίας ήταν εκεί και για την... ευχαρίστησή της.
Το επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ένα ποστ στο προφίλ της στο Instagram, πριν από τον αγώνα με τη Σελεσάο. Μια φωτογραφία στο γήπεδο με λεζάντα «Πάντα με σένα (Always with you)», που έχει διπλή ανάγνωση καθώς ισχύει τόσο για την Εθνική ομάδα όσο και για τον... Οσόριο!
Το πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να έχει αποσπάσει την προσοχή του προπονητή κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βραζιλία, είναι ότι στη Ρωσία βρισκόταν επίσης η σύζυγός του, η κυρία Τζουλιέτ Σεμπάλος, μαζί με τα παιδιά του ζεύγους, Χουάν Σεμπάστιαν και Σέρχιο. Η σύζυγος είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη για να υποστηρίξει την Εθνική, αλλά κυρίως το σύζυγό της, παρά το ότι φέρεται να γνώριζε για τη σχέση του με την Ζακαρίας.
Ο οποίος σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να βρεθεί στην πολύ δυσάρεστη θέση να πρέπει να ρίχνει μια ματιά στον αγωνιστικό χώρο και μια στην εξέδρα, για να αποφύγει να μπει σε συναντήσεις (και συγκρούσεις) απρόσμενες και πάνω από όλα πολύ δυσάρεστες.
Αλλά, σύμφωνα με την πηγή που αναφέρθηκε από την Mail, ο Οσόριο ήταν πολύ απρόσεκτος, παρά το ότι προσπάθησε να κάνει τα πάντα να φαίνονται (εντός κι εκτός γηπέδου) υπό έλεγχο. Πώς τελείωσε ο αγώνας του Μεξικού με τη Βραζιλία το ξέρουμε, αλλά το ερώτημα είναι τώρα άλλο: πώς θα καταλήξει ο Οσόριο;

 

 

Κάρλος Μπιάνκι: Δίκαια η Κροατία στον τελικό

Τη δίκαιη συμμετοχή της Κροατίας στον τελικό του Μουντιάλτ της Ρωσίας, σημειώνει με άρθρο του στην εφημερίδα της Αργεντινής Clarin, o Κάρλος Μπιάνκι.
«Η Κροατία, παρόλο που έπαιξε τρεις παρατάσεις, κατέληξε να τρέχει περισσότερο από έναν αντίπαλο που δεν είχε χαρακτήρα. Η Αγγλία έχει τεχνικά καλούς και γρήγορους παίκτες. Όμως μπροστά σε μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά της Κροατίας, που δεν δίνει χώρους, της κόστισε. Η Κροατία έφθασε άξια στον τελικό. Με τη Δανία και τη Ρωσία έκανε αρκετά για να κυριαρχήσει. Όταν βλέπουμε τους Κροάτες στον τελικό, αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε εάν η Αργεντινή είχε έρθει στην πρώτη θέση στον όμιλό τους. Η Γαλλία ήταν τυχερή να αντιμετωπίσει μια Αργεντινή σε τέτοια κατάσταση, μια Ουρουγουάη που δεν είχε τον καλύτερό της παίκτη σε εκείνο το παιχνίδι και ένα Βέλγιο που φάνηκε ικανοποιημένο από το να φτάσει στα ημιτελικά», έγραψε ο πρώην προπονητής των Ρόμα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπόκα Τζούνιορς.
«Η Κροατία έχει την κληρονομιά από τη σχολή της παλιάς Γιουγκοσλαβίας, που είναι γνωστή για την αγωνιστικότητά της. Είχαν πάντα πολύ καλούς παίκτες, όπως σήμερα τους Μόντριτς και Ράκιτιτς. Η Γαλλία, θα επιδιώξει να επιβάλει τον ρυθμό της, ενάντια σε έναν κουρασμένο αντίπαλο, ο οποίος έχει επίσης μια ημέρα λιγότερη για ανάπαυση. Η κύρια δύναμή της είναι πίσω. Η Γαλλία είναι το φαβορί, αν και ο τελικός του Euro 2016 που χάθηκε απέναντι στην Πορτογαλία θα αυξήσει την πίεση».

 

 

Βραζιλία: Η τέχνη της γραφιστικής και οι «πτώσεις» του Νεϊμάρ

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 14 ΛΕΠΤΑ

Ενα από τα θέματα που αφήνει ως ...κληρονομιά το Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι χωρίς αμφιβολία οι «βουτιές» του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, δεν κατάφερε να οδηγήσει τη «σελεσάο» στην κορυφή του κόσμου και με τη συμπεριφορά του εντός αγωνιστικών χώρων, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις από το σύνολο του διεθνούς Τύπου, αλλά και αρκετών ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών που επέκριναν τον Νεϊμάρ, είναι ο Πίτερ Σμάιχελ, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Ερίκ Καντονά.
Μάλιστα, μετρήθηκε ότι στους πέντε αγώνες που έδωσε η Βραζιλία στο Μουντιάλ, ο Νεϊμάρ έμεινε στο χορτάρι σχεδόν 14 λεπτά (!), αρκετά από τα οποία έδειχνε να σφαδάζει από τους πόντους που του προκάλεσαν τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Η αλήθεια είναι, πως ο Βραζιλιάνος άσος, αντιμετωπίσθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα δυναμικά από τους αντιπάλους του, όμως στις περισσότερες εξ’ αυτών, υπερέβαλε εμφανώς.
Αυτά τα 14 λεπτά παραμονής του Νεϊμάρ στο χορτάρι, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, για τον συμπατριώτη του, Λουτσιάνο Τζέικομπ, ο οποίος δημιούργησε μία τυπογραφία στην οποία απεικονίζονται οι πτώσεις του Βραζιλιάνου άσου κατά την διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Γνωστός γραφίστας στην πατρίδα του, ο Τζέικομπ, ονόμασε το έργο του «Ney» και το ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τα πολλά στιγμιότυπα που απεικονίζονται, αρκετά είναι αληθινά και μερικά αποτελούν δημιούργημα του καλλιτέχνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass