Και ξαφνικά... Πίτι

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 15:31

Ο Λεοζίνιο φεύγει (υπάρχει δικαστική διαμάχη), ο Πίτι ήρθε για την ΑΕΛ χθες εντελώς ξαφνικά και μάλιστα τον μετέφερε αμέσως στο Καρπενήσι, όπου γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της λαρισινής ομάδας, χθες το βράδυ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.


Ο Πίτι (Φρανσίσκο Μεντίνα Λούνα) είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό καθώς πέρυσι αγωνίσθηκε με την ομάδα της Λαμίας, 27 παιχνίδια (εκ των οποίων στα 24 ως βασικός) στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας πέντε γκολ.
Την προηγούμενη χρονιά αγωνίσθηκε στην ΑΕ Λεμεσσού (17 συμμετοχές, 5 γκολ), ενώ είχε εντυπωσιακή συμμετοχή στην Πριμιέρα Ντιβιζιόν με 150 συμμετοχές παίζοντας σε Γρανάδα, Βαγιεκάνο και Σαραγόσα.
Έχει παίξει συνολικά στην καριέρα του σε 411 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 91 γκολ και σε 23 αγώνες κυπέλλου με 8 τέρματα.
Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1981 στο Ρέους της Ταραγόνα (37 χρονών), είναι αριστεροπόδαρος και παίζει κλασικός επιτελικός μέσος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Φρανσίσκο Μεντίνα Λούνα. Ο Φρανσίσκο Μεντίνα Λούνα αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού μέσου (είναι καθαρό δεκάρι) και έχει μέχρι τώρα ξεχωριστή καριέρα, τόσο στο ισπανικό ποδόσφαιρο, όσο και τη σεζόν 2017-18 στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο αγωνίστηκε με την ομάδα της Λαμίας με το υποκοριστικό «Πίτι», με την οποία είχε 30 συμμετοχές και 7 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο ισπανικό ποδόσφαιρο υπήρξε γι’ αρκετά χρόνια βασικό στέλεχος των Ράγιο Βαγιεκάνο, Γρανάδα, Σαραγόσα, Χέρκουλες και παρότι αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος έχει πετύχει περισσότερα από 75 γκολ στην καριέρα του. Σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται στο Καρπενήσι, όπου θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους παίκτες της ΑΕΛ, που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Αντωνίου».
Λίγο αργότερα στο επίσημο σάιτ της ομάδας προστέθηκε η παρακάτω δήλωση του παίκτη:
«Έφτασα στη Λάρισα και είμαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί ξέρω ότι η ΑΕΛ είναι μια ιστορική ομάδα και αισθάνθηκα να με ελκύει όλο αυτό το αθλητικό δημιούργημα. Ελπίζω να προσφέρω όλο μου το είναι με την απόδοσή μου και θέλω να βοηθήσω και να βελτιώσω αυτήν την ιστορική ομάδα κι ελπίζω ότι στο τέλος όλοι στην ομάδα θα είναι ευτυχισμένοι με την απόδοσή μου».

 

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ
Σήμερα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του 23χρονου Κύπριου μεσοεπιθετικού Βασίλη Παπαφώτη, που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ και βρίσκεται στο Καρπενήσι από την Κυριακή το απόγευμα.

 

ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ
Στις 18.30 σήμερα στο προπονητικό Κέντρο του Καρπενησίου η ΑΕΛ θα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι της φετινής σεζόν με αντίπαλο τα Γιάννενα που κάνουν προετοιμασία στον ίδιο χώρο. Ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με τη γνώριμη τακτική 3-5-2 και να φανερώσει τις πρώτες του σκέψεις σχετικά με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass