Τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα

ΟΙ ΤΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ «ΦΕΡ ΠΛΕΪ» ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ - ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 22:02

Τα τυπικά απομένουν για να επικυρωθεί η προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-19 από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.

Οι τελευταίες συναντήσεις με τα σωματεία ήταν αυτές που καθόρισαν τις τροποποιήσεις που θα λάβουν χώρα σε σχέση με την περσινή σεζόν, καθώς η διοίκηση της Ένωσης υιοθέτησε τις προτάσεις της πλειοψηφίας των σωματείων.
Παράλληλα κάποιες προτάσεις για χρηματικά έπαθλα-μπόνους που αφορούσαν στο fair play (κύπελλο ήθους) και στις ομάδες, που θα χρησιμοποιούσαν μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να ισχύσει κάτι τέτοιο τη νέα χρονιά. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο κύπελλο ήθους αποφασίστηκε να γίνεται ειδική βράβευση στον ετήσιο χορό της ΕΠΣΛ.
Σημείο αναφοράς τουλάχιστον για τα πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ θα είναι η βιντεοσκόπηση των αγώνων προκειμένου να παρατηρούνται και να διορθώνονται τα λάθη των διαιτητών. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ τα σωματεία σε κάθε αγώνα θα καταβάλουν τα 2/3 και η ΕΠΣΛ το 1/3 των εξόδων για τη βιντεοσκόπηση. Τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Προμηθειών της ΕΠΣΛ αναμένεται να προχωρήσει σε μειοδοτικό διαγωνισμό.

 

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Οι αλλαγές που θα λάβουν χώρα στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου βρίσκονται σε συνάρτηση με δύο βασικά στοιχεία: Πρώτον με τη μείωση των τοπικών κατηγοριών από τέσσερις σε τρεις, με την κατάργηση της Γ’ κατηγορίας και δεύτερον με την προοπτική ότι από την επόμενη χρονιά (2019-20) ο αριθμός των ομάδων της Α1 κατηγορίας θα διπλασιαστεί (δύο όμιλοι των 16 ομάδων). Παράλληλα και κατόπιν επιθυμίας των σωματείων βαθμολογικές αλλαγές θα σημειωθούν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Α’ ΕΠΣΛ, που θα διεξαχθούν και τη νέα σεζόν, σε αντίθεση με την Α1 στην οποία καταργούνται.
Ειδικότερα:
Α’ ΕΠΣΛ: Ο πρωταθλητής (που ανέρχεται στη Γ’ Εθνική) αναδεικνύεται απευθείας όταν η διαφορά μεταξύ του 1ου και του 2ου του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου είναι τουλάχιστον 6 βαθμοί (πέρσι ήταν 7 βαθμοί). Στην αντίθετη περίπτωση (δηλαδή με διαφορά 5 βαθμών και μικρότερη) θα διεξαχθούν αγώνες πλέι οφ με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων (μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών). Στα πλέι οφ ο 4ος θα ξεκινήσει με μηδέν βαθμούς ενώ οι υπόλοιπες ομάδες (1ος, 2ος και 3ος) θα πριμοδοτηθούν βαθμολογικά με έναν βαθμό ανά τρεις βαθμούς διαφορά από τον 4ο. Επίσης ο 1ος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα πάρει επιπλέον 2 βαθμούς μπόνους.
Από την Α’ ΕΠΣΛ θα υποβιβασθούν δύο ομάδες (ή τρεις εάν υποβιβασθεί ο Οικονόμος από τη Γ’ Εθνική). Η τελευταία ομάδα (16η) θα υποβιβασθεί απευθείας, ενώ η άλλη μία (ή δύο) από τα πλέι άουτ, στα οποία θα μετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 12, 13, 14 και 15 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ο 15ος θα ξεκινήσει στα πλέι άουτ με μηδέν βαθμούς, ενώ ο 12ος, ο 13ος και ο 14ος θα πριμοδοτηθούν βαθμολογικά με έναν βαθμό ανά τρεις βαθμούς διαφορά από τον 15ο. Επίσης ο 12ος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα πάρει επιπλέον μπόνους 2 βαθμών (πέρσι το επιπλέον μπόνους για τον 12ο ήταν 1 βαθμός).
Α1 ΕΠΣΛ: Ανέρχονται απευθείας στην Α’ ΕΠΣΛ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Υποβιβάζονται στη Β’ ΕΠΣΛ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Β’ ΕΠΣΛ: Ανέρχονται στην Α’ ΕΠΣΛ 19 συνολικά ομάδες.

 

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Στόχος της διοίκησης της ΕΠΣΛ ήταν τα φετινά πρωταθλήματα να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν αργότερα προκειμένου να ταλαιπωρηθούν όσο γίνεται λιγότερο τα σωματεία και οι παράγοντες κατά το καλοκαίρι. Επομένως οι ημερομηνίες για τις δηλώσεις συμμετοχής σε πρωταθλήματα και κύπελλο ορίστηκαν ως εξής:
Α’ ΕΠΣΛ: Μέχρι 6/8
Α1 ΕΠΣΛ: Μέχρι 17/8
Β’ ΕΠΣΛ: Μέχρι 31/8 (σε πρωτάθλημα και κύπελλο)
Η έναρξη των νέων πρωταθλημάτων ορίστηκε ως εξής:
Α’ ΕΠΣΛ: Στις 15-16/9
Α1 ΕΠΣΛ: Στις 22-23/9
Β’ ΕΠΣΛ: Δεν έχει καθοριστεί ακόμη και θα εξαρτηθεί από το σύνολο των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Το ίδιο ισχύει και για το κύπελλο.
Τα έξοδα για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων παραμένουν τα ίδια και θα είναι ανταποδοτικά στα σωματεία από τη διαιτησία.
Επίσης η ΕΠΣΛ επεξεργάζεται φόρμουλα προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά στο κομμάτι των εξόδων διαιτησίας τα σωματεία των απομακρυσμένων περιοχών.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass