Κούγιας: Γιατί πήρα τον Ιωνικό...

*ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ(18.30)

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2018 22:16

Ιδιοκτήτης εδώ και λίγες μέρες του Ιωνικού Νικαίας, και επικυρώθηκε προχθές στη γενική συνέλευση της ομάδας που παίζει στη Γ' εθνική κατηγορία, είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Για την ενέργειά του αυτή που σίγουρα προκάλεσε αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μας έλεγε χθες: «Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της περιφέρειας θα έχει θυγατρική στην Αθήνα. Το σκεπτικό μου ήταν συγκεκριμένο. Η Αθήνα έχει πέντε εκατομμύρια κόσμο και πάνω από 100.000 νεαρά παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιδιά όταν τους ζητάς να έρθουν στη Λάρισα, δεν έρχονται, γιατί σκέφτονται πώς θα ζήσουν μακριά από τις οικογένειές τους ενώ είναι δεμένα και με τα σχολεία όπου φοιτούν. Όμως όταν τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν σε μια ομάδα της Αθήνας σε ένα ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα όπως είναι η Γ' εθνική κατηγορία, τότε δέχονται και παράλληλα έχουν την προοπτική να αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα. Επίσης υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ΑΕΛ που θα δοθούν δανεικοί, γιατί λοιπόν να μην έχουμε μια ομάδα εμείς για να πάρουν εμπειρίες αυτά τα παιδιά; Μάλιστα ο Ιωνικός Νικαίας είναι μια ιστορική ομάδα που έχει όνομα και το σημαντικό ήταν ότι αποτελούσε «μήλο της έριδος» για πολλούς ιδιοκτήτες άλλων ΠΑΕ της Αθήνας όπως ο Μελισσανίδης και ο Σπανός που έχουν το ίδιος σκεπτικό με μένα για τα νεαρά παιδιά».

Ο Αλέξης Κούγιας που θα επιλέξει προπονητή ανάμεσα σε Γκόγκιτς και Παπακώστα(γνώριμος στο λαρισινό κοινό από τη θητεία του στην ΠΑΕ ΑΕΛ) δεν δίστασε να μας πει και ονόματα: «Σκέφτομαι τους Καλούση, Καραμπίνα, Χατζή, Βαφειάδη αλλά και τους Χοτζάλι, Καπό, Νικολούδη, τον πρώην παίκτη μας τον Σουλιώτη και άλλους...».

Σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας από τον γιο του Χρήστο που είναι ανήλικος μας είπε: «Άτυπος θα είναι αλλά αυτός θα κάνει όλα τα κουμάντα» (εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι μπορούσε να γίνει και νόμιμη ανάληψη από ανήλικο πρόεδρο ερασιτεχνικού σωματείου με δικαστική επιμέλεια, κάτι που έχει γίνει με την Αθηνά Ωνάση που ήταν πρόεδρος παντού αλλά με δικαστική επιμέλεια του Τιερί Ρουσέλ μέχρι να ενηλικιωθεί).

Πριν κλείσουμε τη συνομιλία μας ο κ. Κούγιας μάς έκανε μια δήλωση για τον Ζήση Ζιάγκα που επι τρία χρόνια ήταν υπεύθυνος των τμημάτων νέων και φέτος πήγε στον ΠΟΕ ως πρώτος προπονητής. Μας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ζήση Ζιάγκα για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Σ’ αυτά τα τρία χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές και αρκετούς από αυτούς τους επέλεξα για τις ομάδες νέων.

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, αφού όλοι πρόσφεραν στη δημιουργία και την πορεία των ομάδων νέων, εκείνος που επιτέλεσε σημαντικό έργο δίνοντας και παίκτες στην πρώτη ομάδα ήταν ο Ζήσης Ζιάγκας.

Αναγνωρίζω το δικαίωμά του να θέλει να γίνει πρώτος προπονητής σε μια ομάδα ενός ανδρικού πρωταθλήματος και θεωρώ εξαιρετική την επιλογή που έκανε να συνεργαστεί με την ΠΑΕ γιατί γνωρίζω τους ανθρώπους του. Εύχομαι να προοδεύει τόσο ώστε το επόμενό του βήμα να είναι η ΑΕΛ".

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Σήμερα στις 18.30 η ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ θα δώσει φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι όπου κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με τον Λεβαδειακό.

Στο παιχνίδι αυτό ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου θα δοκιμάσει δύο ενδεκάδες ενώ θα είναι κριτήριο για την απόκτηση του Ισπανού αριστερού μπακ Χοσέ Μανουέλ Κασάδο, ηλικίας 32 ετών ύψος 1.73 (γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1986) ο οποίος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας Ισπανίας, στη Ρεκρεατίβο Ουέλβα.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass