Ανασυγκρότηση δυνάμεων στον ιστορικό Αχιλλέα Φαρσάλων

Φ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: «ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ» ΑΘ. ΛΕΦΑΣ: «ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ»

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2018 22:37

Η περσινή χρονιά είχε αρνητικό πρόσημο για την ιστορική ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων. Οι «κιτρινόμαυροι» υποβιβάσθηκαν από τη Γ’ Εθνική και πλέον προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να επιστρέψουν σιγά-σιγά στον δρόμο των επιτυχιών.

Με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, νέα διοίκηση, νέους προπονητές, νέους παίκτες, ο Αχιλλέας θα προσπαθήσει φέτος να θέσει γερές βάσεις για το μέλλον, αλλάζοντας φιλοσοφία και ρίχνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά της περιοχής.

Μετά από 20 περίπου χρόνια ο Φεραίος Γιαννακός επιστρέφει στην ομάδα όπου ξεκίνησε προπονητικά αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά –μαζί με τον συνεργάτη του Λευτέρη Τέα- ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Να «χτίσει» μία ομάδα από την αρχή.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σύνολο. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο και υπομονή απ’ όλους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα, η οποία θα παρουσιαστεί στην Α’ κατηγορία αντάξια της ιστορίας και της δυναμικής του Συλλόγου. Γίνεται προσπάθεια απ’ όλους, η διοίκηση είναι κοντά, υπάρχει οργάνωση και το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό που είπα πριν, υπομονή απ’ όλους», υπογράμμισε ο τεχνικός του Αχιλλέα, αναφερόμενος στη φετινή χρονιά και πρόσθεσε:

«Σίγουρα νιώθουμε πίεση υπό την έννοια ότι ο Αχιλλέας θα πρέπει πάντα να έχει ανταγωνιστική ομάδα σε όποια κατηγορία κι αν παίζει.

Τα μεταγραφικά βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Γίνονται καθημερινά συζητήσεις και επαφές με παίκτες και ευελπιστούμε τις προσεχείς ημέρες να έχουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές κοντά μας.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, αυτή τη στιγμή ό,τι λέμε είναι βάσει των μεταγραφικών κινήσεων που γίνονται. Βέβαια φαίνεται ότι κάποιες ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά, όμως αυτό είναι μόνο μία παράμετρος. Το να υπάρχει αποτέλεσμα έγκειται και σε άλλους παράγοντες, όπως στη συνοχή, στην αντοχή στις δυσκολίες του πρωταθλήματος και φυσικά στο DNA κάθε ομάδας».

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επικεφαλής του νέου διοικητικού σχήματος και της προσπάθειας που γίνεται στον Αχιλλέα Φαρσάλων είναι ο κ. Θανάσης Λέφας, ο οποίος τόνισε:

«Αναλάβαμε ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς δεν υπήρχε κανένα δελτίο στην ομάδα. Εγώ αναγκάζομαι να έρχομαι από Θεσσαλονίκη, γιατί εκεί βρίσκεται η οικογένειά μου, για να είμαι στην ομάδα. Σιγά-σιγά η διοίκηση διευρύνθηκε με σοβαρούς ανθρώπους, επιχειρηματίες της πόλης όπως οι κ. Γιαννουλόπουλος, Δημακόπουλος, Γκόβαρης, Γιαννακόπουλος, που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Η ομάδα ανασυντάσσεται. Κάθε μέρα προσθέτουμε παίκτες στο ρόστερ και σιγά-σιγά πιστεύω ότι θα κάνουμε μία ομάδα αντάξια της ιστορίας του Αχιλλέα. Αυτός είναι ο στόχος μας και πάνω σ’ αυτό πλάνο θα βαδίσουμε», κατέληξε ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ ο υπεύθυνος αγωνιστικού σχεδιασμού, Νίκος Βούλγαρης, επισήμανε:

«Πρέπει να αλλάξουμε τη φιλοσοφία της ομάδας. Πρέπει ο Αχιλλέας Φαρσάλων να έχει παιδιά από την περιοχή συν κάποιους παίκτες έμπειρους ώστε να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Γι' αυτό αυτή η χρονιά θα είναι μία χρονιά μεταβατική για την ομάδα. Επιλέξαμε ένα τεχνικό δίδυμο το οποίο έχει δείξει τι μπορεί να κάνει και το οποίο έχει κοινή γραμμή με τη διοίκηση. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά, με στόχο την επόμενη χρονιά η ομάδα να είναι στο επίπεδο που θέλουμε, γιατί όπως είπα και πριν αυτή η χρονιά είναι μεταβατική για την ομάδα».

Τι είπαν οι παίκτες

Κώστας Κατσανάκης: «Είμαστε μία καινούργια ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και οι οποίοι είναι αρχικά η άνετη παραμονή και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο».

Άρης Παυλόπουλος: «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δημιουργείται από το μηδέν. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν νέα παιδιά με όρεξη για ποδόσφαιρο και με την προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, γιατί ο Αχιλλέας είναι μία ιστορική ομάδα. Εύχομαι ο κόσμος να μας στηρίξει και μέσα από την καθημερινή προσπάθεια να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να ξαναφέρουμε τον Αχιλλέα στον δρόμο του».

Νίκος Μάντζαρης: ΒΕίμαι χαρούμενος που με εμπιστεύτηκαν οι προπονητές και η διοίκηση. Οι στόχοι μας είναι να κάνουμε μία καλή πορεία και να δείξουμε μέσα από τη δουλειά ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

Χρήστος Μπαταβάνης: «Η αλήθεια είναι ότι έχει αργήσει λίγο η οργάνωση της ομάδας και αυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημα. Βέβαια έχουν έρθει δύο αξιόλογοι προπονητές που θα κάνουν το κατά δύναμιν για να συγκροτήσουν ένα αξιόλογο σύνολο. Θέλουμε να κάνουμε καλή πορεία, να έχουμε καλό κλίμα και θα κοιτάξουμε να πετύχουμε σε πρώτη φάση μία άνετη παραμονή».

Οι παίκτες που αποκτήθηκαν

Κατά τη φετινή μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής οι Μπαταβάνης, Μάντζαρης, Παυλόπουλος, Ζιώγας, Καναβός, Τσακουρίδης, Σαμαράς, Αλαμάνης, Χριστιανίδης, Ταστεμερίδης, Τριανταφύλλου και Δημόπουλος. Οι μεταγραφές συνεχίζονται όπως και οι δοκιμές παικτών, ενώ θα προωθούν νεαροί από τις υποδομές. Από πέρσι έμεινε μόνο ο Κατσανάκης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass