Δείγμα αρνητικό για τους νεαρούς

*Στο χθεσινό φιλικό που έδωσε η ΑΕΛ στα Τρίκαλα (1-2) *Δοκιμάσθηκε αλλά δεν άρεσε ο Κροάτης Τόνι Γκόριπετς

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2018 22:16

Η ικανοποίηση από την πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν οι θεωρητικά βασικοί της ΑΕΛ στο προχθεσινό φιλικό παιχνίδι με την Ξάνθη (1-1 το τελικό αποτέλεσμα) διαδέχθηκε το «κρύο ντουζ» από την εμφάνιση των αναπληρωματικών (στην πλειοψηφία νεαρών) στο χθεσινό φιλικό στα Τρίκαλα όπου γνώρισαν την ήττα από τη φερώνυμη ομάδα (προπονητής ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς) με 2-1.

Οι «βυσσινί», αν και προηγήθηκαν με γκολ του Νούνιτς στο 7', στο δεύτερο μέρος δέχθηκαν δύο τέρματα από τους Συμελίδη στο 52' και Μακρίδη στο 55' με αποτέλεσμα να κλείσουν τον κύκλο των φιλικών αγώνων με ήττα.

Ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου μετά το τέλος του αγώνα μάς είπε ότι τα νέα παιδιά χρειάζονται δουλειά αλλά πιστεύει σ’ αυτά καθώς έχουν ταλέντο ενώ υπάρχει και η κόπωση ορισμένων από τα παιχνίδια που έχουν παίξει.

Χθες για λογαριασμό της ΑΕΛ δοκιμάσθηκε στα σέντερ μπακ και ο 25χρονος Κροάτης Τόνι Γκόριπετς που όμως δεν ικανοποίησε και δεν θα προχωρήσει η μεταγραφή του. Ο ποδοσφαιριστής ανήκε στην Πορτογαλική Σετουμπάλ, η οποία όμως την περσινή σεζόν τον είχε δώσει δανεικό στη Σάντα Κλάρα της ίδιας χώρας.

Τα Τρίκαλα στο χθεσινό παιχνίδι ήταν καλύτερα και κέρδισαν δίκαια την ΑΕΛ που έδειξε να μην έχει πολλές λύσεις.

Ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα με τη γνωστή τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκέκα, στην άμυνα τους: Γκοΐκοβιτς, Μπάλλα, Καρανίκα, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μπάμη και Χαλάτση ενώ στα πλάγια αγωνίσθηκαν ο Μάρκο (αριστερά) και ο δοκιμαζόμενος Γκόριπετς. Σε ρόλο επιτελικού χαφ αγωνίσθηκε ο Λεοζίνιο και πιο μπροστά ο Φριούι με τον Νούνιτς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΛ στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα πέτυχε το 0-1 με τον Νούνιτς, όταν βρέθηκε μόνος προ του Ταίρι ενώ η απάντηση των Τρικάλων ήταν ένα δοκάρι σε σουτ του Συμελίδη στο 10'.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά το σουτ του Συμελίδη στο 16' μπλόκαρε ο Γκέκας ενώ άουτ κατέληξε μια κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του Ράντι ύστερα από σέντρα του Γκόλια (23').

Το παιχνίδι μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχε πρωταγωνιστή το Πάνο που δύο φορές μόνος απέναντι στον Γκέκα δεν κατάφερε να πετύχει τέρμα αφού την πρώτη φορά έχασε τον βηματισμό του (29') και τη δεύτερη σούταρε άουτ (44').

Ο Αντωνίου στο δεύτερο μέρος έκανε ορισμένες αλλαγές αλλά πριν αυτές μπουν στον ρυθμό του αγώνα το 0-1 έγινε…2-1 καθώς στο 53' ο Συμελίδης νίκησε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Σουλούκο ενώ στο 55' ο Ράντι βγήκε στην αντεπίθεση γρήγορα, μεταβίβασε στον Μακρίδη που με ωραίο σουτ έκανε το 2-1.

Από κει και πέρα η ΑΕΛ πίεσε, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης αλλά τα σουτ του Σαχίτι στο 80' και 85' δεν βρήκαν στόχο όπως και μια κεφαλιά του Νούσιου στο ενδιάμεσο.

Το τελικό 2-1 υπέρ των Τρικάλων κρίνεται δίκαιο καθώς οι παίκτες της ΑΕΛ δεν είχαν καλή απόδοση, κάτι που προβλημάτισε ειδικά μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αλλά αν συνδυάσουμε το συγκεκριμένο φιλικό με το προχθεσινό στην Ξάνθη μάλλον με εξαίρεση δύο-τρεις παίκτες δικαιώνεται ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου για την προχθεσινή ενδεκάδα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Πολυχρόνη και σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί κ. Βρούζος, Μηνούδης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ Τρίκαλα (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταϊρης (88' Γιδόπουλος), Πάνος, Γκόλιας (65' Νιάρος), Γκότοβος (88' Συριόπουλος), Θεολόγου (62' Πατσατζόγλου), Τσιάρας (59' Γκατζολάρι), Μακρίδης (56΄Μαντιανί), Τσιμίκας (83' Σιαλμάς), Συμελίδης (88' Κατσαντώνης), Γιουκαρής (88' Αλμπάνης), Ράντι (86' Γκουγκούδης)

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Γκέκας (46'Σουλούκος), Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γκόριπετς, Μπάλλας, Μάρκος, Χαλάτσης (46' Νούσιος), Μπάμης (46' Πινακάς), Λεοζίνιο (46' Χοτζάλι), Νούνιτς, Σαΐτι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass