Μονόλογος με αιχμές, παράπονα και τελεσίγραφα

- Κούγιας: Δεν θέλω να πουλήσω - Ποιες οι ενέργειες Βασιλειάδη, Καλογιάννη, Αγοραστού για το γηπεδικό. Αν δεν βρεθεί λύση μέχρι την Πέμπτη ίσως η ομάδα να παίξει στην Αθήνα - Καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον του με μαχαίρι

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 16:57

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλους. Δεν θέλω να πουλήσω την ΑΕΛ. Επειδή έκανα μια δήλωση πως θα μετρήσω μέχρι το χίλια για να πάρω τις αποφάσεις μου και πως έχω αδειάσει συναισθηματικά, κάποιοι το παρέφρασαν αυτό γιατί τους βολεύει.

Έχω αδειάσει συναισθηματικά, επειδή αυτή η τεράστια ομάδα από την εποχή Καντώνια και μετά, είναι έρμαιο τέτοιων συμπεριφορών (σ.σ. εννοώντας τις αποδοκιμασίες και το πανό εναντίον του στον τελευταίο αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟ) τόνισε χθες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας σε μια αιφνίδια συνέντευξη Τύπου που εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο - ξέσπασμα 67 λεπτών. Ο μονόλογός του κινήθηκε σε τέσσερεις πυλώνες, ο πρώτος αφορούσε στον διάδοχο του πρώην τεχνικού Σωτήρη Αντωνίου, ο δεύτερος στην έδρα της ΑΕΛ, ο τρίτος στις παραιτήσεις των διοικητικών και ο τέταρτος στις απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του καταγγέλλοντας συμπεριφορές οργανωμένων οπαδών.

ΠΕΡΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο Ιταλός Τζιανλούκα Φέστα είναι ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ λόγω του γεγονότος ότι γνωρίζει να δουλεύει με νέα παιδιά, είναι σκληρός προπονητής και θέλει να κάνει μια σκληρή ομάδα με βάση το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η ΑΕΛ. «Αυτοπροτάθηκαν 18 προπονητές, προτάθηκε όμως κι ένας προπονητής που δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να τον φέρουμε στην ΑΕΛ» ήταν το σχόλιο του κ. Κούγια, κάνοντας λόγο για επιλογή «από το πάνω ράφι» αλλά και για «οικονομική υπέρβαση που αξίζει για τα δεδομένα αυτής της ομάδας».

ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ AEL FC ARENA
Δεύτερο θέμα ήταν το γηπεδικό και επισήμανε πως μέχρι την Πέμπτη θα γίνει ύστατη προσπάθεια για να αγωνιστεί η ΑΕΛ στη Λάρισα, κάτι που και ο ίδιος άλλωστε επιθυμεί, ευελπιστώντας πως θα επιστρέψει η ομάδα στο AEL FC ARENA.
Για το ζήτημα του γηπεδικού, ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα λέγοντας πως μέχρι στιγμής έχει πληρώσει 1,35 εκατ. ευρώ για το γήπεδο, επιρρίπτοντας ευθύνη για το αδιέξοδο στον ιδιοκτήτη του AEL FC ARENA Κώστα Πηλαδάκη. Τόνισε πως η ομάδα για να παίξει έπρεπε να δώσει 114.000 ευρώ, που ανέλυσε ότι προέρχονται από 57.000 ευρώ παρακράτηση του περσινού τηλεοπτικού συμβολαίου και άλλα 57.000 ευρώ που έπρεπε να δοθούν φέτος. Είπε ότι κατέβαλε πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟ 37.000 ευρώ και συμφώνησε από τις 20.000 ευρώ που χρεώθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ πέρυσι από το κλείσιμο των σουιτών της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» (σ.σ. είπε ότι δεν ήξερε ότι παίρνουν χρήματα), να δίνει 2.000 ευρώ τον μήνα.
Επικαλέστηκε διαρκείς συζητήσεις με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη νέας πρότασης προς τον κ. Πηλαδάκη προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να μην χρειαστεί να παίξει η ομάδα εκτός Λάρισας, καθώς το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο για αγώνες Α’ Εθνικής και χρειάζεται ένας χρόνος, όπως του αποκάλυψε ο υφυπουργός, για να γίνουν όλες εκείνες οι εργασίες που πρέπει ώστε να δοθεί άδεια.
«Είπα μάλιστα στον κ. Βασιλειάδη ότι έχω παράπονα και από τον κ. Αγοραστό, γιατί δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για το Αλκαζάρ, αλλά δόθηκαν χρήματα για το γήπεδο του Απόλλωνα Λάρισας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας, σημειώνοντας ότι ο κ. Βασιλειάδης απάντησε πως και ο κ. Αγοραστός κάνει ό,τι μπορεί για να λυθεί το θέμα.
Άφησε αιχμές για τη διοίκηση του ΕΑΚΛ, τονίζοντας πως τρία χρόνια «δεν έβαλαν ούτε μία βίδα στο γήπεδο», αλλά και ότι «τοποθέτησαν τα νέα καθίσματα που πλήρωσε η ΑΕΛ σε εξέδρες που δεν είναι κατάλληλες» λόγω του γνωστού προβλήματος στατικότητας (δεν υπάρχει η σχετική μελέτη) και εξέφρασε την απορία πώς επί προεδρίας Πλεξίδα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ήταν 13.000 φίλαθλοι στο γήπεδο, ενώ δεν τηρούσε τις προδιαγραφές για διεξαγωγή αγώνα με αποτέλεσμα να βάλουν σε κίνδυνο πολύ κόσμο.
Ξεκαθάρισε επίσης πως εάν η ομάδα γυρίσει στο AEL FC ARENA, δεν θα λειτουργήσει θύρα οργανωμένων φιλάθλων, μετά το πανό στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τα συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του. Ανέφερε μάλιστα ότι το είχαν κάνει στο παρελθόν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Φώτης Κωστούλας στον Παναιτωλικό.
Η πρότασή του ισχύει όπως προαναφέραμε μέχρι την Πέμπτη οπότε και πρέπει να δηλωθεί έδρα, διαφορετικά θα χρειαστεί να οριστεί άλλο γήπεδο από τη διοργανώτρια αρχή, που μπορεί να είναι ακόμη και στην Αθήνα. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να είναι το Πανθεσσαλικό ενώ σε ένα φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου πρόσφατα υπήρχε άσχημη συμπεριφορά.
Τόνισε πως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πληρώνουν για τη χρήση στο ΟΑΚΑ 280.000 και 220.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για το AEL FC ARENA τα ποσά που ζητάει ο κ. Πηλαδάκης είναι μεγαλύτερα. Μάλιστα είπε ότι δεν μπορεί οι ανταγωνιστές να πληρώνουν τόσα λίγα και να δημιουργείται οικονομικό χάσμα.
Εξαιτίας του υψηλού τιμήματος του γηπέδου δημιουργήθηκαν χρέη σε παίκτες που έκαναν προσφυγή αλλά αυτά ρυθμίστηκαν.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στα αναμενόμενα έσοδα της ερχόμενης διετίας που θα είναι έξι εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά, μπόνους ομάδων Super League που δεν συμμετέχουν στην Ευρώπη και χορηγίες.

Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ
Για μια ακόμη φορά ο κ. Κούγιας καταφέρθηκε εναντίον του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Κωστή Πηλαδάκη, για τον οποίο υποστήριξε πως «έχει βάλει υποθήκη το ARENA για τα χρέη του», τα οποία όπως συμπλήρωσε ανέρχονται σε 129 εκατ. ευρώ.
Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω είπε πως ψηφίστηκε νόμος και παραχωρήθηκε έκταση από τον Δήμο Λάρισας στη Γ.Γ.Α., δόθηκε στη συνέχεια στο μητρικό σωματείο της ΑΕΛ και από εκεί στην εταιρεία του Πηλαδάκη, χωρίς καμία δέσμευση.

ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ
Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του κ. Βαγγέλη Πλεξίδα λέγοντας γιατί δεν έπαιξε στα πλέι οφ της ανόδου με την ομάδα των Τρικάλων αλλά και γιατί άλλαξε το τυροκομικό του εργοστάσιο όνομα.
Τόνισε μάλιστα πως η ομάδα των Τρικάλων, στην οποία τότε ήταν πρόεδρος ο κ. Πλεξίδας, πλέον παίζει με το ΑΦΜ του Α.Ο. Φλαμουλίου που είχε ανέβει στη Γ' Εθνική.
Σε άλλο σημείο με αφορμή δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, που ανέφερε ότι θέλουν να πάρουν την ΠΑΕ ΑΕΛ, υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο «φωτογράφιζε» πίσω από αυτούς τις επιθέσεις που δέχθηκε και είπε «αν γυρίσεις τον κ. Πηλαδάκη και τον κ. Πλεξίδα ανάποδα δεν θα πέσει ούτε πενηνταράκι».

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.
Αναφερόμενος στις παραιτήσεις τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, των κ. Λιόντου, Παλαιοχωρλίδη και Σοφή, άφησε σαφείς αιχμές για τον πρώτο, λέγοντας πως «δεν αποδέχομαι να με χρησιμοποιούν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα» για να συμπληρώσει ότι «αν προκληθεί από τον κ. Λιόντο, θα πει τι πραγματικά συμβαίνει».
Για τον κ. Παλαιοχωρλίδη είπε πως καλώς έκανε που κατήγγειλε τις δύο επιθέσεις που έγιναν σε βάρος του από ένα νεαρό και έναν 25χρονο στο ιατρείο του, ενώ εξέφρασε την απορία για την πρώτη επίθεση που δέχτηκε από άγνωστο στο ασανσέρ μετά τη μυστική συνάντηση που είχαν στο γραφείο του κ. Λιόντου. Ενώ πρόσθεσε ότι δεν κατάλαβε γιατί ζήτησε συγγνώμη από τον Πλεξίδα ο κ. Παλαιοχωρλίδης.
Είπε ότι όλοι όσοι έχουν μπει στο συμβούλιο αυτοπροτάθηκαν ενώ εντός του μηνός είπε πως θα πληρωθούν οι κενές θέσεις του διοικητικού συμβουλίου με άτομα γνωστά στην κοινωνία της πόλης.
Παραμένουν ο κ. Σταύρος Πουλαράκης και ο κ. Χαράλαμπος Τσιαπάλας.

ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αποκάλυψε επίσης ότι λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ στις 5 Σεπτεμβρίου το βράδυ, άτομα βρέθηκαν στα γραφεία κι ένα εξ’ αυτών τον απείλησε με μαχαίρι.
Επίσης, μια ακόμη φορά δύο γεροδεμένα άτομα κι ενώ εκείνος αποχωρούσε βράδυ από τα γραφεία, τού επιτέθηκαν και γνωρίζει ποια είναι τα ονόματά τους.
Έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια όργανα και εξήρε τον γενικό περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλίας Γιάννη Τόλια, που όπως είπε κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.
Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως σε τηλεφώνημα που του έγινε από κρατούμενο στις φυλακές και το νούμερο του κινητού του λήγει σε 94 του είπε για τον γιο του: «Πες τον Χρηστάκη να προσέχει».
Δέχθηκε είπε ο γιος του κακουργηματικούς εκβιασμούς, μέσω facebook. Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η αστυνομία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ
Αρκετές αναφορές έκανε ο κ. Κούγιας σε μία μικρή μερίδα οργανωμένων με καταγωγή από την Αλβανία, τους οποίους συνέδεσε με εγκληματικές πράξεις και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ενώ στην αρχή είχε μια διαφορετική άποψη πως αγαπάνε την ΑΕΛ (σ.σ. τους γνώρισε σε έναν φιλικό αγώνα Νίκη Βόλου-ΑΕΛ), μετά όταν διαπίστωσε πως συνδέονται με κακοποιούς(αναφέρθηκε σε δικαστήριο που έγινε στα Τρίκαλα) αποφάσισε να άρει την υποστήριξή του.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ
Εν τω μεταξύ, λεκτικό επεισόδιο και ένταση είχαμε μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και μίας μικρής ομάδας φιλάθλων, έξω από την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΛ επί της οδού Κύπρου.
Με αφορμή την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, οι φίλαθλοι ανέβηκαν στον πέμπτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ.
Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, ανταλλάχτηκαν βαριές εκφράσεις, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων ώστε να λήξει το συμβάν. Επίσης και μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου φίλος της ΑΕΛ είπε στον κ. Κούγια να φύγει από αυτή την πόλη γιατί είναι ανεπιθύμητος, άναψαν τα αίματα και είχαμε λεκτικούς διαξιφισμούς. Εν συνεχεία από την πλευρά της ερασιτεχνικής ο κ. Νάκας που ήταν στα γραφεία ζήτησε να γίνει γενική συνέλευση των μετόχων για να καλυφτούν οι θέσεις των μελών που παραιτήθηκαν και ο κ. Κούγιας του είπε πως μέσα σε ένα μήνα, θα συμπληρωθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
Για το πούλμαν της ομάδας, το οποίο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, ανέφερε πως ο ίδιος έδωσε 100.000 ευρώ για να το αγοράσει από τον Πηλαδάκη, ενώ πρόσφεραν από 10.000 ευρώ ο Ζήσης Ντελόπουλος και η μητέρα του κ. Σοφή, η κ. Χατζηζωγίδου (προσωπική φίλη της οικογένειας Παλαιοχωρλίδη), η οποία είναι από τα Βούναινα και ζει στη Γερμανία.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΔΥΟ
Ο κ. Κούγιας αποκάλυψε πως η ΑΕΛ έκλεισε έναν 25χρονο επιθετικό, ο οποίος θα έρθει στη Λάρισα στις 5 Δεκεμβρίου. Είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της χώρας του και έχει αποκτηθεί από το καλοκαίρι, αλλά δεν ανακοινώθηκε. Παράλληλα δύο παίκτες, ο Φριουί και ο Μόρσι, για τους οποίους δόθηκε προκαταβολή 100.000 ευρώ και τους έφερε ο πρώην τεχνικός διευθυντής κ. Βάνης, όπως και τους Κασάδο, Μπάχα, θα γίνει προσπάθεια με τους μάνατζέρ τους να λυθούν τα συμβόλαιά τους, εκτός αν δείξουν διαφορετικό στη συνέχεια πρόσωπο. Άλλωστε ανέφερε πως στο ρόστερ της ΑΕΛ είναι 33 παίκτες και ίσως κάποιοι δοθούν δανεικοί σε ομάδες κατώτερων κατηγοριών για να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
*Στον επίλογο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Κούγιας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον αθλητικό συντάκτη Χρήστο Τσούμαρη, για τον θάνατο της μητέρας του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass