Διδάχθηκαν τις αξίες του αθλητισμού

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 16:36

Γνωριμία με τρεις αθλητές του στίβου και του ποδοσφαίρου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος το σχολείο φιλοξένησε τον πρωταθλητή ΑμεΑ Χαράλαμπο Βαρυτιμίδη (Mpampis Varitimidis).
Ο Ελασσονίτης χρυσός πρωταθλητής μίλησε για την αναπηρία του που προήλθε λόγω τροχαίου στα 17 χρόνια του, για την αγάπη του για τον αθλητισμό, την πορεία του στον «Θεσσαλό» και τον «Μέγα Αλέξανδρο» και το άθλημα του ακοντισμού. Έχει στεφθεί πολλές φορές πανελληνιονίκης στο αγώνισμα F55 του ακοντισμού, ενώ ασχολείται και με το μπάσκετ με αμαξίδια με την ομάδα του «Άρη Θεσσαλονίκης». Μίλησε για τις προπονήσεις του, για τα εμπόδια που ξεπερνάει και για τη θέλησή του να ζήσει όσο μπορεί περισσότερες αθλητικές εμπειρίες.
Στο δεύτερο μέρος το σχολείο επισκέφθηκαν δύο ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν το παρελθόν και το παρόν της ΑΕΛ, ο Γιάννης Αλεξούλης και ο Βαγγέλη Μόρας. Και οι δύο μίλησαν για την πορεία τους στο ποδόσφαιρο, για τη διαφορά αθλητισμού και πρωταθλητισμού, για τις ομορφιές και τις πίκρες του ποδοσφαίρου και για την αξία της καθημερινής άσκησης. Δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις για τις εμπειρίες τους και για τη σημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα καθώς και για τον ρόλο του παράγοντα «τύχη» και «γνωριμίες» στην εξέλιξη ενός αθλητή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass