Εμειναν στο 0-0 Λαμία και Ξάνθη

ΣΕ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2018 15:56

Χωρίς νίκη παρέμεινε η Λαμία ύστερα από την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League, αφού για άλλη μια φορά απέτυχε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, μένοντας στο 0-0 με την Ξάνθη, αντίπαλο της ΑΕΛ την επόμενη αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά αλλά οι Ακρίτες πλησίασαν πρώτοι στο γκολ, όταν στο 9ο λεπτό ο Σαρπόνγκ έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.
Προϊόντος του χρόνου η Ξάνθη πήρε την κατοχή, βγήκε μπροστά και στο 23' ο γκολκίπερ της Λαμίας είπε «όχι» σε σουτ του Γέντρισεκ, ενώ στο 35' ο Σουλεϊμάν Οκάν είχε δοκάρι (οριζόντιο), σουτάροντας έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.
Στο 44' η Ξάνθη έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία: σε εκτέλεση κόρνερ ο Λισγάρας ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Αντέτζο, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε με το πόδι, για να καταλήξει η μπάλα στον Οκάν, ο οποίος προσπάθησε να την προωθήσει στο κενό τέρμα, αλλά δεν μπόρεσε. Ένα λεπτό αργότερα, στη σέντρα του Σκόνδρα ο Καραγκούνης έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η Λαμία πίεσε στην επανάληψη, κάνοντας τέσσερις τελικές σε διάστημα λίγων λεπτών. Στο 62' και το 64' ο Λισγάρας «κόντραρε» δύο επικίνδυνες προσπάθειες του Καραγκούνη, στο 65' μια κεφαλιά του Αναστασιάδη έφυγε ελάχιστα άουτ.
Η Ξάνθη φάνηκε απειλητική σε αυτό το διάστημα μόλις στο 72', όταν ο Σαράνοφ απέκρουσε κεφαλιά του Κασάδο, η μπάλα έφτασε στον Λισγάρα αλλά αυτός αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Κίτρινες: Σιλά, Ντουρίτσκοβιτς.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας (85' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Καραγκούνης (73' Καραμάνος), Μπερτόγλιο, Επστάιν (81' Μαστούρ), Μπαράλες.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (67' Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ, Καντά (89' Αλμέιδα), Οκάν Σουλεϊμάν (52' Ντουρίτσκοβιτς ), Γέντρισεκ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
ΠΑΟΚ    13
Ατρόμητος    13
Ολυμπιακός    12
ΑΕΚ    12
Αρης    12
Παναθηναϊκός    9
ΑΕΛ    6
ΠΑΣ Γιάννινα    6
Ξάνθη    6
Παναιτωλικός    5
Πανιώνιος    4
Αστέρας Τρίπολης    3
Λεβαδειακός    3
Λαμία    2
ΟΦΗ    1
Απόλλων Σμύρνης    0
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10
Πανιώνιος-Άρης    (18:15)
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός    (19:00)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός    (20:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/10
Λαμία-ΟΦΗ    (16:00)
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης    (18:15)
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα    (19:00)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός    (20:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10
Ξάνθη-ΑΕΛ    (19:00)

4η πιο «γερασμένη» ομάδα στην Ευρώπη η Λαμία
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝH

Λαμία είναι η τέταρτη πιο «γερασμένη» ομάδα στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας μέσο όρο ηλικίας των παικτών της τα 30,17 χρόνια. Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα που δημοσίευσε το CIES, διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.
Σύμφωνα με αυτήν, αναδεικνύονται οι... γηραιότερες και οι νεότερες ομάδες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.
Οι ακραίες τιμές στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα καταγράφηκαν για δύο ιταλικές ομάδες, τη Φιορεντίνα με 23,79 χρόνια ως η νεότερη και την Κιέβο με 29,53 έτη ως η πιο «ηλικιωμένη».
Από τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, η Μίλαν είναι 19η (25,64) στη λίστα με τις νεότερες και η Μπάγερν 8η (28,46) στην κατάταξη με τις πιο γηρασμένες. Η Νόρτζελαντ από τη Δανία είναι η νεότερη από όλες τις ομάδες των 31 πρωταθλημάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, παρουσιάζοντας μέσο όρο 21,36 χρόνια.
Η πιο «γερασμένη» όλων είναι ο Απόλλων Λεμεσού με μέσο όρο 30,93 χρόνια, μπροστά από Μπεσίκτας (30,91), ΑΕΚ Λάρνακας (30,73) και φυσικά τη Λαμία που ακολουθεί τέταρτη (30,17).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass