Ιστορική πρεμιέρα, αλλά με απρόοπτα για τον ΝΟΛ

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (16.00) ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΑΚΛ. ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 15:29

Η ιστορικότερη στιγμή της γυναικείας ομάδας πόλο του ΝΟΛ, η οποία σήμερα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση από την ίδρυσή της στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής, στιγματίστηκε από ένα απρόοπτο γεγονός.

Συγκεκριμένα ο ΝΟΛ, βάσει του προγράμματος αγώνων, φιλοξενεί σήμερα στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΛ τη Γλυφάδα (16:00), στην πρεμιέρα της Α1 Εθνικής, ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ η διεξαγωγή του αγώνα ήταν στον «αέρα», καθώς το κολυμβητήριο του ΕΑΚΛ, δεν διαθέτει τη σχετική άδεια λειτουργίας (ελλείψει παθητικής πυρασφάλειας).
Η είδηση άφησε άφωνους τους ανθρώπους του ΝΟΛ που τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής ότι θα υπογραφεί η άδεια λειτουργίας και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη διεξαγωγή του αγώνα. Αντ’ αυτού δεν έγινε τίποτα και όταν χθες το απόγευμα ζήτησαν από τη Δημοτική αρχή το σχετικό έγγραφο πήραν αρνητική απάντηση.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο ΝΟΛ να επικοινωνήσει με την Ελληνική Ομοσπονδία και να αναφέρει το πρόβλημα. Προκειμένου να μην χαθεί το παιχνίδι στα χαρτιά, προτάθηκε να διεξαχθεί ο αγώνας στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο κάποιο άλλο κολυμβητήριο σε πλησιέστερη πόλη. Έτσι άρχισε ένας μαραθώνιος προκειμένου να εξασφαλιστεί την τελευταία στιγμή η μετακίνηση της ομάδας στη Γλυφάδα.
Τελικά αυτό αποφεύχθη καθώς για το συγκεκριμένο θέμα, έγινε αναφορά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη να δηλώνει ότι θα υπογράψει σήμερα το πρωί την άδεια λειτουργίας, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να μπουν και οι σχετικές υπογραφές από την Περιφέρεια, προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά στη Λάρισα. Έτσι λοιπόν οι υπεύθυνοι της ομάδας πόλο γυναικών του ΝΟΛ θα περιμένουν σήμερα την έκδοση της άδειας λειτουργίας, ενώ ενημέρωσαν χθες το βράδυ την Ελληνική Ομοσπονδία ότι βρέθηκε λύση αλλά και την ομάδα της Γλυφάδας προκειμένου να μεταβεί κανονικά στη Λάρισα.

 

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, και τους στόχους της ομάδας στη φετινή Α1 του πόλο γυναικών, ο ΝΟΛ ευελπιστεί να πραγματοποιήσει αξιοπρεπή πορεία και να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής εδραιώνοντας κατ’ επέκταση τη θέση του στην κορυφαία Εθνική κατηγορία του γυναικείου πόλο. Μετά τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, οι γυναίκες του ΝΟΛ δηλώνουν έτοιμες για τη μεγάλη πρόκληση, που θα τις φέρει αντιμέτωπες με ορισμένες από τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου, όπως ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη.
Στη θέση του προπονητή βρίσκεται φέτος ο Γιώργος Ευαγγελός, ο οποίος μιλώντας για τη φετινή προσπάθεια επισήμανε τα εξής:
«Ο στόχος μας ως νεοφώτιστη ομάδα είναι σε πρώτη φάση η παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο ο κύριος σκοπός μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να εντοπίζουμε τις αδυναμίες μας, να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ειδικά αυτή η χρονιά θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και θα προσπαθήσουμε να είμαστε κι εμείς ανταγωνιστικοί και να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Η ομάδα ενισχύθηκε με αθλήτριες από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα και μαζί με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό πιστεύω ότι έχουμε συγκροτήσει ένα συμπαγές σύνολο, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας».
Αισιόδοξη για τη φετινή χρονιά παρουσιάστηκε από την πλευρά της η αρχηγός του ΝΟΛ, Αναστασία Πατούνα, η οποία τόνισε:
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες και πιστεύω έτοιμες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ στην ομάδα, θέλουμε να πάμε καλά και να μείνουμε στην κατηγορία. Υπάρχει άγχος γιατί είναι μία νέα κατηγορία αλλά θεωρώ αυτό είναι το δημιουργικό άγχος, που θα μας κάνει να πάμε καλά. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας και ευελπιστούμε για το καλύτερο».

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα είναι η αρχηγός της εθνικής Τουρκίας Κούμπρα Κους, η Αμερικανίδα Κάρλα Τοκίνι και οι Ελληνίδες Μαρία και Ναυσικά Μπαλάτσα και η Τζήμα. Από την περσινή σεζόν συνεχίζουν οι Καζάνα, Κυροδήμου, Τουλουμτζίδου, Χασιώτη, Μπελέγρη, Τσιγαρίδα, Πατούνα, Μιγδάνη, Μπενέκου, Λαμπρονίκου, Σαμαρά, Καλογιάννη, Κατσιούλα, Γαλανοπούλου και Χατζή.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Βουλιαγμένη- Ρέθυμνο (18:30)
Εθνικός -Ολυμπιακός (19:30)
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΕ Πατρών-Νηρέας Χαλανδρίου (20:00)
ΝΟΛ- Γλυφάδα (16:00)

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass