Προκρίθηκαν Κιλελέρ και Ναρθάκι

*ΑΝΟΙΞΕ ΧΘΕΣ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ *ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΙ ΠΙΡΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ *ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2018 15:31

Έκπληξη με το καλημέρα σημειώθηκε στο κύπελλο ΕΠΣΛ καθώς στα χθεσινά παιχνίδια με τα οποία άνοιξε η αυλαία της φάσης των ομίλων, το κατά μία κατηγορία μικρότερο (Β’ ΕΠΣΛ) Ναρθάκι επικράτησε των Βουναίνων με 2-0 (4ος όμιλος), ενώ στο γήπεδο Μακρυχωρίου το Κιλελέρ πήρε παλικαρίσιο «διπλό» κερδίζοντας τον τοπικό Αετό με το ίδιο σκορ (2ος όμιλος).

Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα τέσσερις αναμετρήσεις, ενώ η 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου με το παιχνίδι ΑΟ Ελευθερών-Τύρναβος 2005.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ

Ο Θανάσης Αργύρης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το Κιλελέρ, καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, μέσα σε μία δυνατή έδρα όπως αυτή του Μακρυχωρίου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ουσία στο παιχνίδι τους, καθώς αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και πήραν αυτό που ήθελαν, παρά τις πολλές απουσίες (είναι χαρακτηριστικό ότι η αποστολή του Κιλελέρ αποτελούνταν από 12 παίκτες).

Από την άλλη πλευρά ο Αετός Μακρυχωρίου είχε άκαρπη υπεροχή και παρά το γεγονός ότι πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλό του (ειδικά στο β’ ημίχρονο), δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σ’ αυτό συνετέλεσε και η πολύ καλή παρουσία στην άμυνα των Κολιού και Παλάσκα.

Το ματς ξεκίνησε με το Κιλελέρ να έχει μία καλή επιθετική ενέργεια στο 8’ με τον Καρβούνη, για να φτάσουμε στο 15’ όταν ο Γουρνάρης εκτέλεσε πλάγιο δυνατά μέσα στην μεγάλη περιοχή, οι αμυντικοί του Μακρυχωρίου δεν μπόρεσαν να διώξουν μακριά την μπάλα και ο Αργύρης με σουτ έγραψε το 0-1. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον καταλογισμό του πλαγίου οι γηπεδούχοι αντέδρασαν έντονα, ζητώντας φάουλ σε παίκτη τους (η φάση έγινε μπροστά στον α’ βοηθό κ. Δ. Παραφέστα).

Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν ανοικτό και θα μπορούσε να δικαιολογήσει οποιαδήποτε εξέλιξη. Στο 18’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά για πέναλτι στον Τσούτσια, ενώ στο 19’ ο Μάρκο από πολύ κοντά προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 34’ το Κιλελέρ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα, όταν ο Γαγάρας βγήκε μόνος απέναντι στον Φαρμάκα, αλλά ο τερματοφύλακας του Αετού επενέβη σωτήρια, ενώ στο 35’ ο Αετός άφησε να φύγει μέσα από τα χέρια του η ισοφάριση, όταν ο Τσούτσιας έβγαλε τετ -α- τετ τον Φουσίκα, αλλά το πλασέ του τελευταίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Παναγιωτόπουλος.

Οι εναλλαγές στις επικίνδυνες επιθετικές ενέργειες συνεχίστηκαν και στο 40’ ο Γαγάρας βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Φαρμάκα, στέλνοντας αυτή τη φορά την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 0-1 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία ο Αετός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ασκώντας διαρκή πίεση στον αντίπαλό του, ενώ από την άλλη πλευρά το Κιλελέρ προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα του και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Η μεγάλη φάση δεν είχε γίνει ακόμη κι έτσι η υπεροχή των γηπεδούχων αποδείχθηκε άκαρπη. Ένα διαγώνιο σουτ του Αντωνόπουλου που πέρασε λίγο άουτ και μία κοντινή κεφαλιά του Τσούτσια που μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ήταν οι καλύτερες στιγμές για τον Αετό.

Αντ’ αυτού οι φιλοξενούμενοι στο 84’ κατάφεραν να βρουν εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα και να «κλειδώσουν την πρόκριση. Η φάση ξεκίνησε από την εντυπωσιακή ενέργεια του Καρβούνη (εκ των κορυφαίων), ο οποίος πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, έκανε μία εξαιρετική κούρσα, απέφυγε τον αντίπαλό του και τη σωστή στιγμή, έστρωσε έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Αργύρη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Ένα καλό σουτ του Τούτσια στο 90’+1’ το οποίο μπλόκαρε ο Παναγιωτόπουλος ήταν η τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νίτσας με βοηθούς τους κ. Παραφέστα και Μπράμη.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Δ. Καπετανόπουλος): Φαρμάκας, Μάρκο, Μπέτσιος (46’ Πούτας), Σιάτρας, Αλατάς (46’ Γκαμπέτας), Αντωνόπουλος, Τσούτσιας, Κλούρας, Φουσίκας, Ντ. Τζίκα (56’ Τσιαντούλης), Ιλ. Τζίκα (46’ Παϊτέρης).

ΚΙΛΕΛΕΡ (Φ. Πλίτσης-Ι. Βαΐτσης): Παναγιωτόπουλος, Ζιόμπουρας, Μουρατάι, Παλάκας, Κολιός, Γουρνάρης, Καρβούνης, Καρακάνος, Παπαγιαννούλης, Γαγάρας (88’ Θεοδωρόπουλος), Αργύρης.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΠΙΡΕ

ΣΤΟ ΝΑΡΘΑΚΙ

Η έκπληξη της χθεσινής ημέρας σημειώθηκε στο Ναρθάκι όπου η ομώνυμη ομάδα νίκησε με 2-0 και απέκλεισε την κατά μία κατηγορία μεγαλύτερη (Α1 ΕΠΣΛ) Α.Ε. Βουναίνων.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά της επανάληψης, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 86’ με τον Πίρε και να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο στο 90’+2’ με τον ίδιο ποδοσφαιριστή που αναδείχτηκε στον MVP της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν και να δώσουν ενδεχομένως διαφορετική εξέλιξη στο ματς, στο 78’ όταν ο Τζατζάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος με βοηθούς τους κ. Πατέτσο και Νάκα.

ΝΑΡΘΑΚΙ (Π. Κορδαλής): Ζεϊμπέκης, Δημακόπουλος, Αρσενόπουλος, Μπουλούτσος, Λελεντζής (75’ Πρίφτης), Ρεντινόπουλος, Καψιώχας, Σιδηρόπουλος (88’ Καραβαγγέλης), Πρίφτης, Μισαηλίδης (80’ Μπίνας), Παπαθανασίου (15’ λ.τ. Μανταλιάς).

ΒΟΥΝΑΙΝΑ (Β. Ταχτιντής): Λωρίδας, Βλησσαρούλης, Παπακωνσταντίνου (60’ Τζατζάκης), Κυπαρίσης, Νεράτζης, Μούμος, Καλοκάκης, Μάλλιος (25’ λ.τ. Κορδέλας), Μερτζανίδης, Βελετάνης, Γκατζούλης.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣ - ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

1ος όμιλος

Μεσοχώρι – Οικονόμος (γήπ. Τσαριτσάνης, 14:00, διαιτ. Κουκούλης, Καραγιάννης, Πάλλας)

ΑΠ Ελασσόνας – Π.Ο. Ε. (14:30, διαιτ. Αντωνίου, Μπουρονίκος, Δρυστέλλας)

Προμηθέας – Αβέρωφ (4/12)

Προκρίνονται άνευ αγώνα: Στεφανόβουνο/Γαλανόβρυση, Ακαδ. Τυρνάβου, Δαμασιακός, Δήμητρα Γιάνν., Βλαχογιάννι.

2ος όμιλος

Μακρυχώρι – Κιλελέρ         0-2

Πελασγιώτιδα – Φιλοκτήτης (14:30, γήπ. Θεσσαλικού, διατ. Μπουρουζίκας, Σκυβαλίδας, Παπαγεωργίου)

Αστραπή ΝΠ-Δωτιέας Αγιάς (5/12)

Προκρίνονται άνευ αγώνα: Μαρμαρίνη, Ιπποκράτης, Σμόλικας, Ανάβρα, Μελισσοχώρι.

3ος όμιλος

ΑΣ Βορειοηπειρωτών-Νεάπολη (4/12)

Βαλανίδα – Παναγροτικός (6/12)

ΑΟ Ελευθερών-Τύρναβος 2005 (12/12)

Προκρίνονται άνευ αγώνα: Φαλανιακός, Κουλούρι, Δένδρα, Αμπελωνιακός, Αργυροπούλι.

4όμιλος

Ναρθάκι – Βούναινα 2-0

Λάρισα 2012 – Ηρακλής Λάρ. (14:30, γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Β’, διατ. Βασιλός, Μάνος, Καραμπούλας)

Μαυροβούνι – Αχιλλέας Φ. (5/12)

Προκρίνονται άνευ αγώνα: Αναγέννηση Φ., Χαλκιάδες, Αμυγδαλέα, Αμπελιά, Αγ. Ανάργυροι.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass