ΑΕΛ τεσσάρων αστέρων

ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ ΜΕ 4-0 - ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΟΥΣΙΟ - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΗΛΟ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2018 22:08

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Η ΑΕΛ ήταν τεσσάρων αστέρων χθες στην Καλαμαριά και κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου με 4-0 (είχε και τρία δοκάρια) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού ενώ παράλληλα στον χθεσινό αγώνα ανέδειξε και τα ταλέντα του θεσσαλικού κάμπου καθώς έπαιξαν ο εκπληκτικός Νούσιος και οι: Μπάμης, Χαλάτσης. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για προχθές αλλά λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης του γηπέδου έγινε χθες.


Η χθεσινή ΑΕΛ σε έναν αγωνιστικό χώρο πολύ άσχημο έκανε πάρτι και προηγήθηκε στο 31’ με αυτογκόλ από τον Κύρκο, καθώς ο τελευταίος, προσπαθώντας να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του, με τάκλιν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45’ ο Λεοζίνιο (που είχε δοκάρι στο 22’) με διπλή προσπάθεια, έκανε το 0-2. Στο 62’ ο Κούνιτς ανατράπηκε από τον Πολίτη, καταλογίστηκε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο παθών και έστειλε την μπάλα άουτ. Το 0-3 για την ΑΕΛ έγινε στο 69’ από τον Ζίζιτς και στο 71’ ο Νούσιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η ΑΕΛ «σημάδεψε» δύο ακόμα φορές το δοκάρι, στο 51’ με τον Ζίζιτς και στο 57’ (για δεύτερη φορά) με τον Λεοζίνιο.
Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ αφιερώνει τη νίκη αυτή στον Λαρισαίο διαιτητή Θανάση Τζηλο που ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους προχθές το πρωί.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές μας για την υπέροχη εμφάνιση σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο.
Συγχαρητήρια για την πρόκριση για άλλη μια φορά στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Όλη η οικογένεια της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, η διοίκηση και οι χιλιάδες οπαδοί μας αφιερώνουμε τόσο την εμφάνιση όσο και την πρόκριση στον Θανάση Τζήλο και στο πρόσωπό του σε όλους τους Έλληνες έντιμους διαιτητές.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτός και η οικογένειά του είμαστε μαζί τους και ευχόμαστε στον αγαπητό Θανάση με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι κοντά μας και δυνατός.
Αύριο (σ.σ. σήμερα) αντιπροσωπεία από τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση θα τον επισκεφθούμε στο σπίτι του».
Η ΑΕΛ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αγωνιστικά το 2018 καθώς προκρίθηκε στο Κύπελλο που έχει παράδοση επιτυχιών και έδειξε ότι η ομάδα έχει μέλλον.

ΣΤΟ ΧΑΛΑΡΟ 0-2 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Γρομητσάρη(δεξιά), Ζίζιτς, Τριποτσέρη (σέντερ μπακ), Καρανίκα(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυτικό χαφ τον Μπάλα και πιο μπροστά τους: Χοτζάλι(δεξιά), Πίτι, Λεοζίνιο, Σαχίτι(αριστερά) και στην επίθεση τον Κούνιτς.
Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ του Πίτι που κατέληγαν άουτ(4,6).
Στο 16’ ο Πολίτης, ο τερματοφύλακας τους Απόλλωνα Πόντου, έδειξε ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης όταν απέκρουσε σουτ του Σαχίτι σε τετ-α-τετ.
Αλλά για τον Σαχίτι αυτή ήταν και η τελευταία φάση καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Νούσιο που έμελε να γίνει ο παίκτης που θα έκλεβε την παράσταση.
Στο 22’ ο Λεοζίνιο σημάδεψε το δοκάρι ύστερα από πάσα του Πίτι ενώ στο 31’ έγινε το 0-1 όταν ο Χοτζάλι έκανε σέντρα από δεξιά και ο Κύρκος στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
Η ΑΕΛ πάλι συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά πάλι με σουτ απειλούσε την εστία του Πολίτη.
Οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά πάτησαν τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ στο 40’ όταν σουτ του Τσουμάνη κατέληξε άουτ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΛ έκανε το 0-2 με περιπετειώδη τρόπο καθώς σε σέντρα του Χοτζάλι ο Πίτι δεν βρήκε την μπάλα, ο Λεοζίνιο κάνει άσχημο σουτ (αποκρούει ο Πολίτης) αλλά με δεύτερη προσπάθεια κάνει το 0-2.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Όσοι περίμεναν ότι η ΑΕΛ θα κατεβάσει ταχύτητα διαψεύσθηκαν γιατί στο δεύτερο μέρος έπαιξε ακόμα καλύτερα με τους παίκτες της να σημαδεύουν τα δοκάρια. Ο Λεοζίνιο το σημάδεψε για δεύτερη φορά στο 51’ μετά από πάσα του Χοτζάλι ενώ ο Ζίζιτς στο 57’ ύστερα από σέντρα του Καρανίκα.
Στο 61’ η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Κούνιτς από τον Πολίτη. Το πέναλτι εκτελεί ο Κούνιτς αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Τελικά στο 69’ γίνεται το 0-3 με σουτ του Ζίζιτς. Προηγήθηκε σέντρα του Χοτζάλι και σουτ του Νούσιου που απέκρουσε ο Πολίτης.
Το 0-4 ήταν η δικαίωση του Νούσιου στο 71’ που το πέτυχε με ωραίο σουτ.
Και αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι η ΑΕΛ δεν χαλάρωσε καθώς πλησίασε και στο 0-5 αλλά ο Πολίτης έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις σε σουτ των Πίτι(84,85) και Κούνιτς(81) ενώ ο Λεοζίνιο και ο Χαλάτσης έστειλαν την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.
Ο Φέστα έβαλε στον αγώνα και δύο ακόμα νεαρούς, τους Μπάμη και Χαλάτση, που πήραν το «βάπτισμα του πυρός» και έδειξε ότι ΑΕΛ έχει μέλλον.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο μόνος που δεν ακούμπησε χθες την μπάλα ήταν ο Κρίστινσον ενώ οι Σαχίτι και Κούνιτς δεν έπεισαν. Από κει και πέρα ο Γρομητσάρης είναι καλός παίκτης και παίζει σε αρκετές θέσεις ενώ ο Χοτζάλι αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Ο Ζίζιτς δεν χρειάζεται συστάσεις ενώ και ο Τριποτσέρης δεν ήταν άσχημος. Ο Καρανίκας ήταν από τους κορυφαίους και βοήθησε σημαντικά και τον Νούσιο που ήταν απακάλυψη.
Λεοζίνιο και Πίτι έκαναν πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή ενώ καλές εντυπώσεις άφησαν οι δύο νεαροί Μπάμης και Χαλάτσης.
***
Από τον Απόλλωνα Πόντου κορυφαίος ο τερματοφύλακας Πολίτης και ακολούθησε ο Τσουμάνης.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ο 33χρονος ρέφερι Γιώργος Βρέσκας που διαθέτει συνεργείο με συναγερμούς, με έδρα τη Βέροια, από τον Σύνδεσμο Πιερίας, δεν χρειάστηκε να δείξει ούτε κίτρινη κάρτα. Έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας.
Σωστοί και οι δύο βοηθοί Σπύρος Βασιλόπουλος από τον Σύνδεσμο Έβρου και Γιώργος Χατζηνάκος από την ΕΠΣ Δράμας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Αμαραντίδης, Θεολόγου, Τσουμάνης, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Καλαϊτζίδης, Κύρκου, Κυβελίδης, Δαμουλάκης.
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Ζίζιτς (74’ Μπάμης), Μπάλας (83’ Χαλάτσης), Χοτζάλι, Νούνιτς, Πίτι, Λεοζίνιο, Σαχίτι (22’ λόγω τραυματισμού Νούσιος).

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ: Τελειώσαμε όμορφα τη χρονιά

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα μετά το παιχνίδι δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, ενώ αφιέρωσε την πρόκριση στον Λαρισαίο διαιτητή Θανάση Τζήλο.
«Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, τελειώσαμε όμορφα τη χρονιά. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κ. Τζήλο, είμαστε δίπλα του. Επίσης σήμερα είναι μια καλή μέρα διότι κάποια από τα νεαρά μας παιδιά έπαιξαν για πρώτη φορά. Όλοι οι παίκτες μας παίζουν σκληρά και έδειξαν όσοι έπαιξαν ότι είναι αφοσιωμένοι. Δεν αλλάζουμε τον προγραμματισμό μας, έχουμε περισσότερο χρόνο, για να προπονηθούμε».
*Ο Θοδωρής Τριποτσέρης είπε από την πλευρά του: «Μεγάλη νίκη για μας, είμαστε χαρούμενοι. Αφιερώνουμε στον Τζήλο, που είναι εξαιρετικός διαιτητής, αλλά και στον Χούμπτσεφ, που τραυματίστηκε με την ΑΕΚ».

 

Προς την έξοδο Κούνιτς και Σαχίτι

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΣΙΚΑΒΚΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλαξε ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΛ καθώς δεν φεύγει ο Λεοζίνιο αλλά πλέον την «πόρτα της εξόδου», μετά το χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου, θα δούνε Σαχίτι και Κούνιτς.
Επίσης η ΑΕΛ χθες ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Ευγκένι Σικάβκα. Συγκεκριμένα ανέφερε: « Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου Λευκορώσου διεθνή επιθετικού Evgeni Shikavka. Ο Evgeni Shikavka, που έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα μας από τον Αύγουστο του 2018, βρίσκεται στη Λάρισα και θα προπονηθεί με τους ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής για τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου».
Τέλος η ΑΕΛ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση ενός παίκτη που παίζει αριστερό μπακ και στόπερ εκτός του Γιακιμόφσκι. Ο παίκτης αγωνίζεται σε πρωτάθλημα της Κεντρικής Ευρώπης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass