Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μόνο η αρχή για τον Σπάρτακο

Λ. ΒΑΡΔΑΚΟΥΛΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2019 22:03

Το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ επέστρεψε σε λαρισινά χέρια. Φτάνοντας σε μία ιστορική επιτυχία ο Σπάρτακος Λάρισας πήρε τη σκυτάλη από τον περσινό νικητή του θεσμού Ολυμπιακό Βόλου, κατακτώντας για πρώτη φορά το τρόπαιο, μετά τη μεγαλειώδη νίκη στον φετινό τελικό με 87-86 στην παράταση (76-76 κ.α.) επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, που κατά γενική ομολογία ήταν το μεγάλο φαβορί.


Η φετινή επιτυχία του λαρισινού συλλόγου δεν ήταν παρά μόνο η αρχή. Και σίγουρα δεν είναι τυχαία. Οι «πράσινοι» σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ (φιγουράρουν στην κορυφή του 1ου ομίλου έχοντας το απόλυτο, με συγκομιδή 20 βαθμών σε δέκα παιχνίδια) δείχνουν ότι έχουν το σθένος να κάνουν το βήμα παραπάνω, δηλαδή το άλμα στις εθνικές κατηγορίες. Ένας δύσκολος στόχος, ο οποίος, εάν επιτευχθεί θα αποτελέσει παράλληλα σημαντική επιτυχία και γενικότερα για το λαρισινό μπάσκετ, καθώς ο νομός Λάρισας έχει να αναδείξει πρωταθλητή ΕΣΚΑΘ από τη χρονιά του ΓΣ Φαρσάλων τη σεζόν 2015-2016.
«Έγιναν πολλές αλλαγές φέτος το καλοκαίρι στην ομάδα. Δημιουργήσαμε ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει στην Α1 ΕΣΚΑΘ με στόχο να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είναι αλήθεια ότι μας ενδιαφέρει η άνοδος στη Γ’ Εθνική και θα το παλέψουμε. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσουμε την άνοδο με όσες πιθανότητες μας αναλογούν» τόνισε ο τεχνικός του Σπάρτακου Λάμπρος Βαρδακούλης δίνοντας το στίγμα της ομάδας τη φετινή σεζόν και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει.
Για να συνεχίσει λέγοντας ότι τα δείγματα άριστης γραφής της ομάδας τη φετινή χρονιά «είναι απόρροια της καλής συνεργασίας ανάμεσα στη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και εμπιστοσύνη. Κυρίως δε ο Σπάρτακος δείχνει ομάδα με ικανότητες. Έγιναν κάποιες προσθήκες φέτος το καλοκαίρι στις θέσεις που θέλαμε και σε συνάρτηση με τα παιδιά που προωθούνται από τις Ακαδημίες δημιουργήσαμε ένα κράμα ικανό να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.
Η ομάδα έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Βασικό μας μέλημα είναι να προωθούνται τα παιδιά από τις Ακαδημίες. Γι’ αυτό συγκροτήσαμε θυγατρική ομάδα, τους Αετούς Λάρισας, όπου σε πρώτη φάση τα παιδιά των Ακαδημιών σε επίπεδο εφήβων να πηγαίνουν εκεί και να αποκτούν εμπειρίες πριν στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του Σπάρτακου» κατέληξε ο Λάμπρος Βαρδακούλης.
Ο Σπάρτακος αγωνίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Πέρσι είχε τερματίσει στην 3η θέση, ενώ τη σεζόν 2016-17, όταν ήταν στην Α2, είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ όπου είχε ηττηθεί από τον Εθνικό Λάρισας, ο οποίος είχε κατακτήσει τότε το τρόπαιο.

 

Κ. Αθανασόπουλος: Πιο πολύ θέλουμε το πρωτάθλημα

«Το Κύπελλο δεν το περιμέναμε, όχι ότι δεν το θέλαμε, αλλά πιο πολύ θέλουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική» σχολίασε ο φυσικός ηγέτης του Σπάρτακου Κώστας Αθανασόπουλος. Ο πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ κι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ιστορικής επιτυχίας των «πρασίνων» τόνισε ότι η ομάδα δεν έχει δείξει ακόμα τις πραγματικές της δυνάμεις και στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα είναι πιο δυνατή. «Μέχρι τώρα αν και δεν έχουμε πιάσει το 100% της απόδοσής μας έχουμε πάρει τα αποτελέσματα. Στον β’ γύρο θα είμαστε σαφώς καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί. Η ομάδα έχει δείξει ότι πάει για άνοδο. Είμαστε δεμένοι, υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες και καλοί χαρακτήρες και αν δεν υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών όλα θα πάνε καλά», συμπλήρωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass