Ποδοσφαιρική πανδαισία στη Φαλάνη

- ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2019 22:53

Άνοιξε χθες στα γήπεδα Φαλάνης η αυλαία του 5ου Τουρνουά Ακαδημιών που διοργανώνει ο Φαλανιακός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣΛ, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του SAVE MORAS.

Περισσότερα από 25 σωματεία από τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων με 115 συνολικά ομάδες και πάνω από 1.400 παιδιά συμμετέχουν σε μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, η οποία τείνει να γίνει θεσμός (αυτός άλλωστε είναι ο στόχος των διοργανωτών) στα αθλητικά δρώμενα του νομού. Στο φετινό τουρνουά μετέχουν τα σωματεία Φαλανιακός, ΠΟΕ, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Δόξα Βλαχογιαννίου, Δόξα Αργυροπουλίου, Τύρναβος 2005, Αίαντας Τυρνάβου, Αμπελωνιακός, Δήμητρα Γιάννουλης, Σμόλικας Φαλάνης, Δωτιέας Αγιάς, Παναγροτικός Νίκαιας, ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας, Ατρόμητοι/Θύελλα, Ολύμπικ, Αστραπή Ν. Πολιτείας, Λαρισαϊκός, Ηρακλής Λάρισας, Αμπελόκηποι, Νίκη Μιχαήλ, Κίσσαβος Συκουρίου, ΑΟ Τρίκαλα, Δάφνη Βόλου και 25η Μαρτίου Κατερίνης. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι από Κ6 έως Κ14. Το τουρνουά διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Χθες ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες φάσεις (η 1η το πρωί και η 2η το απόγευμα) και σήμερα το πρωί η αυλαία θα πέσει με τη διεξαγωγή της 3ης φάσης (9:00-14:00).

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Είναι μία μεγάλη γιορτή. Μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Περί τα 1.400 παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο βρίσκονται εδώ μαζί με τις ομάδες τους, οι οποίες αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κάνουν σοβαρή δουλειά σε επίπεδο υποδομών και βοηθούν το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως βοηθούν το πνεύμα του αθλητισμού» επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός -ο οποίος τιμήθηκε χθες από τη διοίκηση του Φαλανιακού για τη μεγάλη του προσφορά στη διοργάνωση -και πρόσθεσε: «Αυτό δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο και για τον αθλητισμό, αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται, να υπακούουν σε κανόνες, να χάνουν και να σηκώνονται, να κερδίζουν, να έχουν ευγενή άμιλλα και να συνεργάζονται. Οι συνεργασίες σήμερα είναι το μεγαλύτερο πράγμα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με πολλή δύναμη αυτές τις εκδηλώσεις γιατί δίνουν προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία». Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας επισήμανε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει μία μεγάλη γιορτή του παιδικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα τουρνουά που γίνεται πλέον θεσμός και το οποίο διεξάγεται σε άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των ομάδων του νομού, αλλά και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Με τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας θέλουμε αυτό το τουρνουά να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, να αποκτήσει δηλαδή Πανθεσσαλικό σε πρώτη φάση αλλά και Πανελλήνιο κατ’ επέκταση χαρακτήρα. Είμαστε κοντά στα ερασιτεχνικά σωματεία γιατί θέλουμε η νεολαία του νομού να στραφεί στον αθλητισμό και να απομακρυνθεί από άλλου είδους ασχολίες». Ικανοποιημένος από την άψογη διοργάνωση δήλωσε ο πρόεδρος του Φαλανιακού, Αστέριος Αμανατίδης ο οποίος υπογράμμισε: «Το τουρνουά ακαδημιών διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά. Προσπαθούμε κάθε φορά να το βελτιώνουμε και να το διευρύνουμε. Στόχος μας είναι να αποκτήσει Πανθεσσαλικό αλλά και γιατί όχι Πανελλήνιο χαρακτήρα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την άψογη διοργάνωση όσο και από τη μεγάλη συμμετοχή και γι' αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΠΣΛ την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους χορηγούς μας». Τέλος εκ μέρους της ΕΠΣΛ ο β’ αντιπρόεδρος κ. Ρένος Καρυώτης ανέφερε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τη διοργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής εκδήλωσης στον Φαλανιακό. Κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Η ΕΠΣΛ είναι αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια καθώς στόχος είναι το συγκεκριμένο τουρνουά να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος κατά τη διάρκεια του τουρνουά ο ορθοπεδικός κ. Γ. Μπασδέκης πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία-παρουσίαση στα παιδιά όλων των ομάδων με θέμα «Η σημασία της ανάλυσης κίνησης και εμβιομηχανικής ανάλυσης των παιδιών», με παράλληλα επί τόπου τεστ αξιολόγησης, ενώ ενημέρωση έγινε και από το «SAVE ΜΟΡΑΣ» σχετικά με τους δότες μυελού των οστών.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass