Η ΕΑΛ έχει σήμερα γενέθλια

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2019 15:24
1970 Η ομάδα βόλεϊ: Κ. Κίττας - Δ. Δαφνόπουλος - Θ. Χαρισούλης - Α. Ανδρεάκος (Γ.Γ.Α.) - Δ. Τσουγένης - Κ. Κολοβός - Α. Χονδροδήμος 1970 Η ομάδα βόλεϊ: Κ. Κίττας - Δ. Δαφνόπουλος - Θ. Χαρισούλης - Α. Ανδρεάκος (Γ.Γ.Α.) - Δ. Τσουγένης - Κ. Κολοβός - Α. Χονδροδήμος

Η ΕΑΛ έχει σήμερα γενέθλια. Συμπλήρωσε 51 χρόνια ενεργούς δράσης από την ημέρα ίδρυσής της, την 16η Ιουνίου 1968.

Γεννήθηκε η ΕΑΛ, εκείνη τη δύσκολη περίοδο και από τότε έδωσε δείγματα ενός δυναμικού και ζωντανού οργανισμού και λειτούργησε πάντοτε σαν ένας πυρήνας παραγωγής πολιτιστικού και αθλητικού έργου.

Σημάδεψε τον λαρισινό αθλητισμό, προσέφερε και προσφέρει στην κοινωνία δημιουργώντας μια παράδοση στα αθλητικά δρώμενα της Λάρισας.

Στην καταξίωσή της συνέβαλαν, φυσικά, οι συντελεστές της (αθλητές / τριες - προπονητές - Διοικήσεις), καθώς ευτύχησε να έχει στις γραμμές της άξιους και εργατικούς ανθρώπους.

Στα χρόνια ζωής της, η ΕΑΛ έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να χαρούν την άθληση - ατομική και ομαδική - και στις δυσκολίες των αγώνων να σφυρηλατούν τους χαρακτήρες τους.

Στην ΕΑΛ πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι πολύ μεγάλη επένδυση για τα παιδιά μας και αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους διαπαιδαγώγησής τους. Μαζί με την οικογένεια και το σχολείο και ο αθλητισμός διαμορφώνει τον χαρακτήρα των παιδιών μας, τους μαθαίνει να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν.

Όλοι όσοι διετέλεσαν μέλη των Δ.Σ. της ΕΑΛ, από οποιαδήποτε θέση, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς με ευθύνη και διάθεση. Διέθεσαν χρόνο που αφαιρέθηκε απ' τη ζωή τους, αλλά υπήρξε γόνιμος και δημιουργικός για το κοινωνικό σύνολο.

Δεκάδες αθλητές/τριες της ΕΑΛ διακρίνονται σήμερα σε κάθε τομέα της επαγγελματικής τους ενασχόλησης. Συναντούμε σήμερα πολλούς απ' αυτούς πετυχημένους: καθηγητές, εμπόρους, γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, καθηγητή Πανεπιστημίου, αρχηγό πολιτικού κόμματος, υπουργό!

Στα 51 χρόνια ζωής της ΕΑΛ ζήσαμε στιγμές και γεγονότα, σημαντικά, γεμάτα χαρές, αλλά και αρκετές φορές λύπη και πικρία.

Κατάκτηση πρωταθλημάτων, βραβεύσεις, μετάλλια, συμμετοχή αθλητών/τριών σε εθνικά συγκροτήματα, νίκες σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες, συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κ.ά.

Είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον η ΕΑΛ θα συνεχίσει να προσφέρει στη Λάρισα, προσηλωμένη στις αξίες και τους στόχους της.

Ο νέος πρόεδρος και το Δ.Σ. σίγουρα θα εργαστούν για να ενισχυθεί η ανοδική πορεία της ΕΑΛ.

Η νέα αθλητική περίοδος, μετά τα 51 χρόνια της ΕΑΛ, θα αποτελέσει και μια αφετηρία για πρόοδο και άνοδο του αθλητισμού της Λάρισας. Φέρνει νέες ελπίδες που είναι τόσο μεγαλύτερες όσο ο απολογισμός της προηγούμενης περιόδου είναι θετικός και πλούσιος.

Πιστεύω ότι η πορεία της ΕΑΛ, θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αφού η ποιότητα δραστηριότητάς της επηρεάζει άμεσα την εξέλιξη του αθλητισμού της Λάρισας και όχι μόνο.

Εύχομαι πάντοτε επιτυχίες στην ΕΑΛ και ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν αυτά τα 51 χρόνια, υπηρετώντας την.

Του Σπύρου Μπαρμπούτη,

* Ο Σπύρος Μπαρμπούτης είναι πρώην πρόεδρος της ΕΑΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass