Αύξηση των ωρών γυμναστικής

*Αιτήματα του νομαρχιακού τμήματος της ΠΕΠΦΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:37

Η αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου – Λυκείου σε τρεις ώρες διδασκαλίας φυσικής αγωγής την εβδομάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ήταν ένα από τα αιτήματα που έθεσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νομαρχιακού τμήματος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας στον περιφερειακό δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκη Γεώργιο.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη αλλά και η υποχρέωση εκ μέρους της πολιτείας για την αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής και του σχολικού αθλητισμού και ανάμεσα στα θέματα που συζητηθήκαν ήταν:

*Η δίωρη εβδομαδιαία πιλοτική εισαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση και τη διδασκαλία του από εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τον/τη νηπιαγωγό.

*Η έγκαιρη έναρξη το προγράμματος της κολύμβησης, όπως και να επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης όπου υπάρχει δυνατότητα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

*Η έγκαιρη έναρξη των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων από το Υπουργείο Παιδείας.

*Η δημιουργία, οργάνωση και στελέχωση ως αυτοτελή τμήματα των Κέντρων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (ΚΕΦΑΣΑ) σε κάθε Διεύθυνση Νομού και Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού σε επίπεδο Περιφέρειας.

*Η  ίδρυση Οργανικών Θέσεων Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια Εκπ/ση.

*Θέσπιση οργανικών θέσεων Ειδικευμένων Εκπαιδευτικών Φ.Α. στα Ειδικά Σχολεία.

*Η αύξηση των ωρών της Φυσικής Αγωγής στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου – Λυκείου σε τρεις ώρες διδασκαλίας φυσικής αγωγής την εβδομάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και το διοικητικό συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας ευχαρίστησε τον περιφερειακό δ/ντη Εκπ/σης για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε στα θέματα της σχολικής Φυσικής Αγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass