Οκτωβριανή επανάσταση για την ΑΕΛ

VARΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΕΞΥΠΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2019 22:11

Η τελευταία νίκη της ΑΕΛ στην έδρα του Παναθηναϊκού ήταν πριν 28 χρόνια στις 19 Οκτωβρίου 1991, όταν είχε επικρατήσει 3-1 (16’ Μαυρίδης – 15’, 39’ Στόικα, 68’ Πέτκοφ).

Ήταν η μοναδική νίκη των «βυσσινί» σε 33 αγώνες στην έδρα των «πράσινων» σε όλες τις διοργανώσεις.
Οκτώβριο του 2019 η ΑΕΛ έκανε πάλι την επανάστασή της καθώς κέρδισε τον ΠΑΟ με 2-1 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League και παρέμεινε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα γκολ για τους «βυσσινί» πέτυχαν οι: Μιλοσάβλιεβιτς (1’) και Ουάρντα (57’) ενώ για τους «πράσινους» σκόραρε ο Ζαχίντ στο 62’.
Η μεγάλη αυτή νίκη ήρθε χάρη στην τακτική του Μιχάλη Γρηγορίου και κυρίως στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις αλλαγές του αγώνα, βάζοντας την κατάλληλη στιγμή Κάτσε, Χαλκιαδάκη και Καρανίκα.
Επίσης ο Μόρας παρότι αγωνίστηκε άρρωστος, ήταν απροσπέλαστος, ενώ το VAR έπαιξε καθοριστικό ρόλο για δύο φάσεις. Μία σε ένα μαρκάρισμα του Δώνη στο Κρίστινσον (στη συνέχεια ο Καμπετσής πέτυχε τέρμα) και η δεύτερη σε μια μονομαχία του Μόρα με τον Κουρμπέλη που υπήρχε, λανθασμένα, υπόνοια για πέναλτι.
Η ΑΕΛ δικαιώθηκε απ’ όλους τους τηλεκριτικούς της διαιτησίας και πράγματι άξιζε να πάρει αυτή τη νίκη καθώς αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική απέναντι στον Παναθηναϊκό που είχε κατοχή μπάλας αλλά χωρίς ουσία και κυρίως αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.
Ο εκνευρισμός του τεχνικού Γιώργου Δώνη του ΠΑΟ ήταν ολοφάνερος ενώ για την ΑΕΛ αυτή η νίκη της δίνει το έναυσμα ψυχικά για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η καλή μέρα από το... πρωί φάνηκε για την ΑΕΛ καθώς ο Μιλοσάβλιεβιτς στα 34 δευτερόλεπτα πέτυχε το 0-1 και από κει και πέρα το άγχος πήγε στους παίκτες του ΠΑΟ.
Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή αλλά σε όλο το πρώτο ημίχρονο απέναντι στο 3-5-2 του Μιχάλη Γρηγορίου δεν είχαν καμία μεγάλη φάση.
Ο προπονητής της ομάδας παρέταξε τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Μπράλιτς, Μόρα, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Μπέρτο, αμυντικά χαφ τους Κάτσε , Σετσέροβιτς, επιτελικό τον Μιλοσάβλιεβιτς, αριστερά τον Στάνκοβιτς, και στην επίθεση τους Ντάουντα, Ουάρντα.
Ο Γιώργος Δώνης είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των δύο βασικών ακραίων του μπακ. Τόσο ο Ινσούα όσο και ο Γιόχανσον δηλώθηκαν να εκτίσουν τιμωρία καρτών (δεν δικαιώθηκε αφού η ΑΕΛ αποδείχθηκε δύσκολη ομάδα), με τον Έλληνα τεχνικό να ρίχνει στη μάχη τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στα αριστερά και τον Κώστα Αποστολάκη στα δεξιά. Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης οι ακραίοι αμυντικοί, Σένκεφελντ και Πούγγουρας στο κέντρο της άμυνας. Δώνης και Κουρμπέλης οι κεντρικοί μέσοι. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης στα «φτερά», ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης του 4-2-3-1 ο Καμπετσής.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά αλλά ο ο Ουάρντα ήταν αυτός που έκανε το 0-2 στο 57’ ενώ από τις αρχές του ημιχρόνου ο Γρηγορίου πέρασε τον Φατιόν αντί του Κάτσε μια και ο τελευταίος δεν ήταν καλός.
Ο Παναθηναϊκός είχε εκνευρισμό (χαρακτηριστική η αψιμαχία του τεχνικού Γιώργου Δώνη με φίλαθλο όταν έκανε αλλαγή τον γιο του), ενώ κάποια στιγμή μεταφέρθηκε και μέσα στον αγώνα σε μια μονομαχία Ουάρντα με Σένκεφελντ (και οι δύο δέχθηκαν από μια κίτρινη κάρτα).
 Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ζαχίντ που μείωσε σε 1-2 στο 62’ αλλά ως εκεί...
Η πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ ήταν άψογη, ενώ ο Κρίστινσον αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια.
Ο Γρηγορίου έβαλε στο 67’ τον Χαλακιαδάκη αντί του Ντάουντα για να κρατήσει την μπάλα αλλά και να διεκδικήσει σε αντεπίθεση το 1-3.
Στο 78’ του αγώνα και με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να απειλήσει με κάθε τρόπο ο Γιώργος Δώνης έβγαλε από το ματς τον Σένκεφελντ, πέρασε στο ματς τον Κολοβό και έπαιξε με τον Κουρμπέλη ως στόπερ, με τους Μπουζούκη, Ζαχίντ να παίζουν ως αμυντικά χαφ προκειμένου να μπορούν να απειλήσουν άπαντες.
Στο 86’ μπήκε ο Καρανίκας για 12 λεπτά (το παιχνίδι τελείωσε με οκτώ λεπτά καθυστερήσεις) για να ενισχυθεί η δεξιά πλευρά των Μπέρτου και Μπράλιτς που είχαν παρουσιάσει σημάδια κόπωσης.
Το 1-2 ήρθε δίκαια αφού ο Παναθηναϊκός με διαρκείς σέντρες δεν μπορούσε να νικήσει κυρίως τον Μόρα αλλά και τους Φατιόν , Μπράλιτς, ΜΙχαήλ που ήταν πανταχού παρόντες.
Οι γηπεδούχοι τα περίμεναν όλα από το Ζαχίντ και τον Χατζηγιοβάνη.

 

ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
1’: Λάθος του Διούδη, η μπάλα καταλήγει στον Ουάρντα που μεταβιβάζει στον Μιλοσάβλιεβιτς που με ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 0-1.
20’: Σουτ του Μπουζούκη έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
25’: Σέντρα του Χατζηγιοβάννη και ο Μπουζούκης στρώνει την μπάλα στον Καμπετσή αλλά στο σουτ που κάνει η μπάλα αποκρούεται από τον Μόρα.
33’: Μακρινό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ.
41’: Σουτ του Ζαχίντ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
46’: Μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Μπουζούκης σουτάρει αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον σε κόρνερ.
49’: Εκτέλεση φάουλ από τον Ουάρντα, η μπάλα φθάνει στο Μιχαήλ στο ύψος της μικρής περιοχής, που όμως δεν την ακουμπάει και ο Διούδης αποκρούει σε κόρνερ.
53’: Πάσα του Χατζηγιοβάνη στον Ζαχίντ που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει σε κόρνερ ο Κρίστινσον.
57’: Ο Κρίστινσον με θαυμάσια μπαλιά τροφοδοτεί τον Ουάρντα και εκμεταλλευόμενος λάθος του Χατζηθεοδωρίδη μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, αποφεύγει και τον Αποστολάκη και με ωραίο σουτ κάνει το 0-2.
62’: Ο Ζαχίντ με σου έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-2.
63’: Σέντρα του Χατζηγιοβάνη και ο Μπουζούκης από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
69’: Σουτ του Ζαχίντ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
70’: Ο Χαλκιαδάκης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
71’: Σουτ του Μακέντα μέσα από τη μικρή περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά ο Κρίστινσον σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Χατζηγιοβάνης και ο Πούγγουρας πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
74’: Σουτ του Κουρμπέλη έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
77’: Νέο σουτ του Κουρμπέλη πάλι έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
78’: Σουτ του Μακέντα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
90’+5: Ο Μπεκ κάνει σέντρα από αριστερά, ο Κολοβός δεν φτάνει την μπάλα και ο Χατζηγιοβάνης μέσα από τη μικρή περιοχή σουτάρει άτσαλα και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90’+8: Ο Χατζηγιοβάνης εκτελεί κόρνεερ, ο Διούδης πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα καταλήγει πάνω από τα δοκάρια!

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Σιδηρόπουλος ορθά ακυρώνει το γκολ του Καμπετσή στο 35’, μιας και ο Δώνης κάνει επιθετικό φάουλ στον Κρίστινσον. Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός ζητά πέναλτι του Κουρμπέλη από τον Μόρα αλλά ορθά δεν δίνεται. Με τους βοηθούς δεν ασχολήθηκε κανείς…

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (79’ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60’ Μπεκ), Μπουζούκης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (56’ Μακέντα).
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος, Κάτσε (46’ Φατιόν), Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Στάνκοβιτς, Ντάουντα (67’ Χαλκιαδάκης), Ουάρντα (86 Καρανίκας).

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass