Νίκη made in Greece

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 2-1 ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - Ο ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΓΚΕΚΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2019 22:17

Νίκη made in Greece πέτυχε χθες ο Απόλλωνας Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης στον πρώτο αγώνα για την 5η φάση του Κύπελλο Ελλάδας με 2-1 με ολική ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 45’ με τον Λισγάρα για να αντιδράσουν με δύο γκολ οι γηπεδούχοι, το πρώτο στο 50’ με τον Ναζίμ και το δεύτερο στο 83’ με τον Μπρέμπο.

Με τη  νίκη αυτή η λαρισινή ομάδα πήρε ένα προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στην έδρα της Ξάνθης στις 4 Δεκεμβρίου.
Μια νίκη καθαρά ελληνική, καθώς οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με δύο μόνο ξένους παίκτες  στην ενδεκάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις έναν Έλληνα, τον 33χρονο αρχηγό Λισγάρα. Προφανώς οι περιβόητες ακαδημίες της Ξάνθης περνούν...κρίση. Θα περιμέναμε σε ένα παιχνίδι μια ομάδα με την ιστορία της Ξάνθης να έχει περισσότερους Ελληνες παίκτες στη σύνθεσή της.
Το παιχνίδι κρίθηκε από την απόδοση του Γκέκα που γιόρτασε την ονομαστική του γιορτή (Νέστωρας) μεταχρονολογημένα (ήταν στις 27 Οκτωβρίου) και αν ο άγιος της εκκλησίας νίκησε τον σωματώδη Λυαίο, αυτός κατάφερε και κέρδισε όλους τους επιθετικούς της Ξάνθης αν και μια φορά χρειάστηκε τη βοήθεια του δοκαριού στο 79’ σε σουτ του Γκαργκαλατζίδη που είχε περάσει ως αλλαγή.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Αριάν Μπελά μπορεί να κράτησε χαμηλούς τους τόνους γιατί όπως είπε το μυαλό του είναι στο παιχνίδι της Παρασκευής στη Δράμα με τη Δόξα για το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος που η ομάδα του θα αγωνισθεί με αυτοπεποίθηση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ομάδας του Απόλλωνα Λάρισας παρέταξε την ομάδα με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκέκα, στην άμυνα τους Σκούπρα (δεξιά), Μπιμάι, Κωστούλα, Καμπέρη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Χατζή και μπροστά του οι: Ναζίμ, Λίταινας ενώ στην επίθεση οι: Γκουστάβο (αριστερά), Μπαστακός, Μπρέμπος (δεξιά).
Από τη αρχή του αγώνα φάνηκε ότι οι λιγοστοί φίλαθλοι της αναμέτρησης (κρίμα γιατί ο Απόλλωνας Λάρισας έπαιζε με μια ομάδα της Super League) θα παρακολουθούσαν ένα καλό παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πρόθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.
Την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα την είχε η Ξάνθη στο 9’ όταν μετά από πάσα του Σόσα ο Ρενέλα σούταρε από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, αλλά μπλόκαρε ο  Γκέκας.
Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 20’ όταν από φάουλ του Σκούπρα ο Σάντος έπιασε κεφαλιά που κατέληξε άουτ.
Στο 23’ ο Απόλλωνας έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, αλλά το φάουλ του Σκούπρα βρήκε την εξωτερική πλευρά της εστίας του Γκονσάλβες.
Ακολούθησαν κάποια σουτ των Σκούπρα (27’) και Καμαρά (28’) αλλά οι δύο τερματαοφύλακες βρέθηκαν σε ετοιμότητα.
Στο 31’ ήρθε η πιο μεγάλη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τον Απόλλωνα, όταν ο Μπαστακός βρέθηκε μόνος στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο  Γκονσάλβες, απέκρουσε το τετ-α- τετ με τα πόδια.
Στο 33’ σουτ του Πολέτο κατέληξε άουτ, ενώ στο  37’ το εκπληκτικό σουτ του Μουλέν αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, ανάγκασε τον Γκέκα σε μία εκπληκτική απόκρουση.
Στο 41’ ήρθε η τελευταία καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο, με την κεφαλιά του Σάντος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καμπέρη να καταλήγει άουτ.
Όμως το τέλος του πρώτου μέρους έμελλε να σημαδευτεί από γκολ όταν στο 45’ ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από  δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Λισγάρα που με κεφαλιά νίκησε τον Γκέκα (0-1).

 

ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ
Στην ανάπαυλα όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο τερματοφύλακας Νέστωρας Γκέκας οι παίκτες του Απόλλωνα αποφάσισαν να τα δώσουν όλα και να κάνουν μια προσπάθεια υπέρβασης για την ομάδα και τους εαυτούς τους.
Και στο 50’ έγινε το 1-1 όταν ο Σάντος  μετά από ωραία ατομική ενέργεια έκανε  σέντρα από αριστερά και ο Ναζίμ ισοφάρισε.
Από εκεί και πέρα η Ξάνθη κυριάρχησε, αλλά οι παίκτες της δεν βρήκαν δίχτυα στα σουτ των Ντουρίτσκοβιτς (63’) που σούταρε άουτ μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής, και Ενττουάρντο (67’) που σούταρε επίσης άουτ. Την ίδια τύχη με το προηγούμενο σουτ είχε και αυτό του Μουλέν από το ύψος του πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη με τον  Εντουάρντο έστειλε πάλι την μπάλα άουτ.
Στο 71’ ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα όταν ο Μάρκος Σιφναίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια σούταρε άουτ.
Στο 79’ ήρθε η κορυφαία  στιγμή για την Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γκαργκαλατζίδη που λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι, που σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι, αφού την άγγιξε ο Γκέκας με τα ακροδάχτυλα...
Ο Γκέκας στο 80’ μπλόκαρε την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς ενώ στο 83’ ήρθε η ώρα του Μπρέμπου για το 2-1.
Συγκεκριμένα  ο Σκούπρας έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα στον Μπρέμπο που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1.
Η Ξάνθη πίεσε στο τέλος για το 2-2, αλλά ο Απόλλωνας έκανε ένα απειλητικό σουτ με τον Μπρέμπο στο 90’.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη (Ηπείρου) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Κωστούλα (81’), Καμπέρη (90’), Νύκταρη (94’), Ντίρεσταμ (23’), Ντουρίτσκοβιτς (71’) και Λισγάρα (78’).
Ο βοηθός Μπαλτάς (Αχαΐας) δεν απέφυγε τα λάθη, ενώ πολύ καλός ο Κόλλιας (Ηπείρου).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Καμπέρης, Κωστούλας, Μπιμάι, Ναζίμ, Γκουστάβο (64’ Νύκταρης), Χατζής, Μπαστακός (64’ Σιφναίος), Λίταινας (75’ Νούσιος), Μπρέμπος.
ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονσάλβες, Καμαρά, Σόσα (46’ Λεωντσάκος), Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Μουλέν, Πολέτο (58’ Εντουάρντο), Ντε Λούκας, Ρενέλα, Μπαριέντος (73’ Γκαργκαλατζίδης), Ντουρίτσκοβιτς.
*Μεταξύ των άλλων στον αγώνα είδαμε τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήση Ντελόπουλο, τον πρόεδρο της Ξάνθης κ.Πιαλόγλου και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου κ. Τσιμπανάκο.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άρχισε χθες η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Στη «μάχη» μπαίνουν οι ομάδες της Super League 1, ενώ οι αγώνες είναι διπλοί και οι ρεβάνς θα γίνουν τον Δεκέμβριο.
Τα χθεσινά παιχνίδια:
Απόλλων Λάρισας - Ξάνθη     2-1
(45’ Λισγάρας, 50’ Ναζίμ, 83’ Μπρέμπος)  
Πανσερραϊκός - Βόλος     1-1
(70’ Γιανναράκης, 90’ Τσαούσης)
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια      
(46’ Παμλίδης)
 *Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε η Βέροια το παιχνίδι λόγω αποβολής του Πασά στο 61’.
ΣΗΜΕΡΑ 30/10
15:00 Ολυμπιακός Β. - Πανιώνιος  COSMOTE SPORT 1
15:00 Καλαμάτα – ΑΕΛ COSMOTE SPORT  3
17:15 Καβάλα - ΟΦΗ  COSMOTE SPORT  2
19:30 Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός  COSMOTE SPORT 1
ΑΥΡΙΟ 31/10
15:00 Πλατανιάς - Αστ. Τρίπολης COSMOTE SPORT 1
17:15 Ιάλυσος - Παναιτωλικός COSMOTE SPORT 2
17:15 Αιολικός - Λαμία COSMOTE SPORT  3
19:30 Τρίκαλα - Εργοτέλης COSMOTE SPORT 1

 

 

Πρεμιέρα στην 3η αγωνιστική με Δόξα Δράμας-Απόλλωνα

Έγινε γνωστό το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στη Super League 2.  Την αυλαία ανοίγει το ματς Δόξα Δράμας-Απόλλων Λάρισας μεθαύριο Παρασκευή (1/11 19:30) που θα είναι και τηλεοπτικό (ΕRT Sports). Ακόμη μέσω του ΕRT Sports θα καλυφθούν τηλεοπτικά και τα παιχνίδια Πλατανιάς-Χανιά (3/11 14:45) και ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης (4/11 17:00).
 Αναλυτικά:
Παρασκευή 1/11/2019, 19.30
Γήπεδο Δόξας Δράμας, Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας, ERT SPORTS
Κυριακή 3/11/2019, 15.00
Γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – Απόλλων Πόντου
Γήπεδο Αγυιάς Πάτρας, Παναχαϊκή – ΑΕ Καραϊσκάκης
Στάδιο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός – ΑΟ Κασσιόπη
Κυριακή 3/11/2019, 14.45
Γήπεδο Περιβολιών, Πλατανιάς – Χανιά, ERT SPORTS
Δευτέρα 4/11/2019, 17.00
Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» , ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης. ERT SPORTS

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass