Δόθηκε η εκκίνηση για τον Ημιμαραθώνιο

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ 5.000 ΜΕΤΡΩΝ - ΜΙΧ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 17:09

Στη γραμμή εκκίνησης από χθες βρίσκεται ο 17ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία «ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ» που θα γίνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, καθώς άνοιξε η σελίδα των εγγραφών που γίνονται στις ιστοσελίδες του αγώνα www. larissa-dimos.gr και segas-thessalias.gr στην καρτέλα Εγγραφές, στα γραφεία του αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων («Χατζηγιάννειο, 1ος όροφος) και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας (Παναγούλη 2, 3ος όροφος).


Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Τυρνάβου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του ΣΥΒΑΣ Λάρισας, του ΣΔΥ Ν. Λάρισας, ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων.
Πρόκειται για πιστοποιημένο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της IAAF, που διεξάγεται στη διαδρομή Τύρναβος - Λάρισα. Οι οργανωτές εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων και το οικογενειακό τους περιβάλλον, προσβλέπουν και στους ανεξάρτητους δρομείς, ελεύθερους ασκούμενους ή περιπατητές, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.
Για τον αγώνα αυτό και τη φετινή διοργάνωση ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Μιχάλης Αναστασίου μας είπε: «Το πρώτο και σημαντικό είναι ότι ο αγώνας αυτός γίνεται χάρη στην Exalco που στηρίζει χορηγικά τον αγώνα, ενώ παράλληλα αποτελεί και πρότυπο χορηγίας γιατί κοντά σε αυτή ήρθαν και άλλοι για να βοηθήσουν το αθλητικό πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Πραγματικά η ανταπόκριση των Λαρισαίων είναι μεγάλη, ενώ με χαρά θα συνεργαστούμε και με τον Δήμο Τυρνάβου που έχει νέα δημοτική αρχή. Είμαι σίγουρος ότι Λάρισα και Τύρναβος θα γιορτάσουν αθλητικά.
Φέτος προσθέτουμε και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ώστε όλοι οι Λαρισαίοι να βγουν από τα σπίτια τους και να τρέξουν σε έναν αγώνα γιορτή.
Μην ξεχνάμε ότι ο καθένας έχει χιλιάδες λόγους για να τρέξει. Ο άνθρωπος που τρέχει νιώθει υπέροχα, ελαφρύς, δυνατός, φεύγει το στρες, ενώ κάποιοι, και ίσως έχουν δίκιο, λένε ότι οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν τρέχουν, ενώ πάντα μετά από μια προπόνηση νιώθεις πιο καλά από ό,τι πριν. Αυτός είναι και ο λόγος πιστεύω που θα δεις ανθρώπους να τρέχουν ακόμη και παγωμένα βράδια μέσα στη βροχή».

 

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Οι διαδρομές των δύο αγώνων έχουν ως εξής:
1) ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ
Η εκκίνηση θα δοθεί στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (Τύρναβος, Αγ. Σοφία, Γιάννουλη, κυκλικός κόμβος ΕΑΚΛ, κυκλικός κόμβος Ν. Σμύρνης, Γεωργιάδου, κόμβος Αγ. Αχιλλίου, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).
2) ΑΓΩΝΑΣ 5.000 μ.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ. Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας).

 

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ
- Αγώνας Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ανδρών –Γυναικών 21.097,5 μ.
- Αγώνας Δρόμου Ανδρών - Γυναικών 5 χλμ. στον Πηνειό

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο των 21.097,5 μ. θα δοθεί στις 11:00 π.μ. (πλατεία Τυρνάβου).
Η εκκίνηση για τον δρόμο των 5 χλμ. στις 10:00 π.μ. (Αρχαίο Θέατρο Λάρισας).

 

ΕΠΑΘΛΑ
Κύπελλα απονέμονται στους τρεις Πρώτους των Ανδρών-Γυναικών στα 21.197,5 μ. και στα 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών.
Κύπελλο θα δοθεί και στον 1ο κάθε κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
Αναμνηστικά Μετάλλια και μπλουζάκια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass