«Ασίστ» αλληλεγγύης από την ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

*ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 22:03

«Ο αθλητισμός από τη φύση του διδάσκει τον σεβασμό για τον συνάνθρωπο, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να δώσουν την... ασίστ στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Το μήνυμα του ΕΣΑΚΕ ήταν τα λόγια του τεχνικού διευθυντή της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Γιάννη Τζήμα για την πρωτοβουλία της λαρισινής ομάδας να μετέχει στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.
Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, ώστε η κοινωνία μας να βγει πιο δυνατή από την περιπέτεια του κορονοϊού. Μάθαμε να δίνουμε μάχες στα γήπεδα και πιστεύω ότι θα δώσουμε ανάλογες και για την υγεία όλων μας».
Στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά και τη συμπαράσταση όλοι οι Λαρισαίοι παίκτες της ομάδας (οι υπόλοιποι πήγαν στις πατρίδες τους) έχουν συστρατευτεί, όπως μας τόνισαν σε δηλώσεις που έκαναν εξ' αποστάσεως λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Ο Δημήτρης Λόλας μάς είπε: «Το αίμα είναι μια καθημερινή ανάγκη και οι ανάγκες δεν γνωρίζουν διακοπές και αργίες, έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις. Ειδικά τώρα λόγω του κορονοϊού. Στη χώρα μας, δυστυχώς, οι ανάγκες αίματος είναι πολύ μεγάλες, καθώς χρειάζονται χιλιάδες μονάδες ετησίως για ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι και άλλοι».
Ο γυμναστής Κώστας Δουίκας πρόσθεσε ότι "στη ζωή όταν κάποιοι χρειάστηκαν αίμα τότε εκτίμησαν και τις ανάγκες της αιμοδοσίας. Τότε κατάλαβαν όλοι πόσο καλό κάνουν στην κοινωνία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι κάποιος αιμοδότης», ενώ ο Γιάννης Βαβάτσικος συμπλήρωσε: «Οι πιο συχνές αιτίες που δίνονται από ανθρώπους που δεν δίνουν αίμα είναι επειδή "ποτέ δεν σκέφτηκα" ή "δεν μου αρέσουν οι βελόνες". Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε γι' αυτό, να συγκεντρώσουμε το θάρρος, να ξεπεράσουμε τον φόβο μας σχετικά με τις βελόνες, και δίνοντας αίμα όχι μόνο να βοηθήσουμε τους άλλους... αλλά να βοηθήσουμε και τους ίδιους μας τους εαυτούς».
Ο Τάσος Σπυρόπουλος είπε ότι η αιμοδοσία είναι και μια ευκαιρία για έναν «μίνι έλεγχο» που γίνεται πριν από τη δωρεά αίματος, καθώς ελέγχεται η αρτηριακή πίεση, ο σφυγμός και η αιμοσφαιρίνη. «Η αιμοδοσία δεν είναι σίγουρα μια αντικατάσταση για ιατρική περίθαλψη, αλλά μία ευκαιρία για μια ματιά στην υγεία μας που συχνά το αμελούμε».
Τέλος, ο Θόδωρος Τσιλούλης είπε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από το έργο των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την άψογη οργάνωσή τους και παρότρυνε να ενημερώνουν για την πραγματοποίηση των δράσεων τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες τους να στηριχθούν ακόμα περισσότερο για να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
Στη δράση παρόντες ήταν ακόμα ο γιατρός Γιώργος Μπασδέκης και ο φυσικοθεραπευτής Νικόλαος Καλαμπάκας.
Τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ευχαρίστησε η συντονίστρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ κ. Μαίρη Χατζητάκη, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση των Λαρισαίων να δώσουν αίμα καθώς και στο συμπέρασμα των ημερών που έχει να κάνει με την υπαίθρια αιμοδοσία που δείχνει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται περισσότερο. Παράλληλα, ζητάει να υπάρξει ένα μόνιμο στέκι αιμοδοσίας στην Κεντρική πλατεία σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τέλος, για το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ τεχνική ηγεσία, παίκτες και ιατρικό επιτελείο περιμένουν την απόφαση της διοργανώτριας αρχής που θα βγει σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ομάδων για τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος.
Πάντως είχαν μια πικρή γεύση που σταμάτησε το πρωτάθλημα, αφού η ομάδα είχε πετύχει κατά 90% την παραμονή και θα είχε την ευκαιρία να παίξει καλό μπάσκετ απαλλαγμένη από το άγχος του υποβιβασμού και ρίχνοντας ματιές στην 8η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη (αν το πρωτάθλημα δεν συνεχισθεί, η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ θα έχει ευκαιρία να αγωνισθεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση).

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Αλέξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass