Και όμως ο Πάμπλο Γκαγιέχο παίζει μπάλα...

*ΣΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ *ΚΑΝΕΙ «ΘΑΥΜΑΤΑ» Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 22:01

Ήταν 4 Ιανουαρίου του 2017 όταν ο νεαποκτηθείς από τη ΑΕΛ Ισπανός Πάμπλο Γκαγιέχο (ερχόμενος από τη Λεαλτάδ, ομάδα της 2nd Division, Γ' Εθνικής της χώρας του) έκανε ντεμπούτο στην ΑΕΛ στον αγώνα κόντρα στη Βέροια. Τότε μπήκε στον αγώνα και άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Πέτυχε ένα γκολ, είχε και δοκάρι και παρότι οι «βυσσινί» έπαιζαν με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Ντοντό) κέρδισαν με 2-1 κάνοντας ανατροπή και έχοντας πρωταγωνιστή τον συγκεκριμένο παίκτη.


Ο Γκαγιέχο έπαιξε έξι αγώνες και τώρα είναι ο μοναδικός, πιθανόν, παίκτης με πέρασμα από την ΑΕΛ, που παίζει μπάλα στην εποχή του κορονοϊού, καθώς αγωνίζεται στη Νικαράγουα, όπου το πρωτάθλημα συνεχίζεται έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Μέχρι πριν λίγες μέρες οι αγώνες γίνονταν με φιλάθλους.
Αγωνίζεται στη Μανάγκουα, που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Νικαράγουας και έχει πετύχει φέτος σε 34 αγώνες 12 γκολ κάνοντας «θαύματα» με την ομάδα του (στα 31 αγωνίσθηκε ως βασικός).
Ο Πάμπλο Γκαγιέχο γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1993 στην Ουέσκα της Ισπανίας, έχει ύψος 1.75 και βάρος 70 κιλά.
Μάλιστα βοήθησε σημαντικά πριν λίγους μήνες την ομάδα του να πάρει το κύπελλο της Νικαράγουας σε διπλούς αγώνες (η συγκεκριμένη ομάδα στο παρελθόν είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα).
Ο 27χρονος Ισπανός επιθετικός δήλωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Νικαράγουα: «Τα νοσοκομεία δεν είναι γεμάτα και δεν είμαστε περιορισμένοι. Εάν συμβεί αυτό, ο κόσμος θα λιμοκτονήσει, επειδή δεν θα έχει χρήματα, ενώ ο Μπερνάρντο Λαουρέιρο αρνήθηκε να παίξει: «Η υγεία μας και αυτή των παιδιών μας πρέπει να υπερισχύει όλων». Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ουρουγουανός άσος της Ντιριανγκέν είχε αγωνισθεί φορώντας προστατευτική μάσκα και χειρουργικά γάντια, διαμαρτυρόμενος για όσα συμβαίνουν στη Νικαράγουα.
«Υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι άνθρωποι μολυσμένοι, αλλά η κυβέρνηση το κρύβει, έτσι ώστε να μην ανησυχεί ο πληθυσμός», δηλώνει ο Αργεντινός άσος, Λεάντρο Φιγκερόα, αποκαλύπτοντας πως μέλη της οικογένειάς του, που εργάζονται σε νοσοκομείο, τού είπαν πως τα κρούσματα είναι πολλά.
Πιο δραστικά αντέδρασε ο 32χρονος Μεξικανός, Χοσέ Γκόμες, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του: «Δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την υγεία μου. Θεωρώ ότι είναι πολύ παθητικοί απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, δεν το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα. Αισθάνομαι πιο ασφαλής στο σπίτι. Η οικογένειά μου ανησυχεί λιγότερο».
ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ
Το Imperial College του Λονδίνου έδωσε στη δημοσιότητα μία ιδιαιτέρως ανησυχητική μελέτη, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και τη Νικαράγουα, μία από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη, όπου η κυβέρνηση δεν έχει λάβει δραστικά περιοριστικά μέτρα και -μεταξύ άλλων- η ποδοσφαιρική δράση συνεχίζεται κανονικά.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, η Covid-19 θα σκοτώσει περίπου 24.000 ανθρώπους στη Νικαράγουα, μία χώρα με πληθυσμό 6,4 εκατομμύρια κατοίκους. Προς το παρόν και όπως προκύπτει από την επίσημη θέση της κυβέρνησης, στη Νικαράγουα έχουν βρεθεί μόλις τέσσερα κρούσματα, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κορονοϊό.
Μπορεί οι κινηματογράφοι να είναι κλειστοί, ωστόσο το μπέιζμπολ που είναι το λαοφιλέστερο παιχνίδι στη χώρα, αλλά και το ποδόσφαιρο, συνεχίζονται κανονικά. Οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για το επόμενο 14ήμερο, όμως παρ’ όλα αυτά, οι φίλαθλοι βρίσκουν τρόπους να παρακολουθήσουν τα ματς, είτε στην καρότσα φορτηγών, είτε πάνω σε δέντρα και σε λόφους!
*Το θέμα έχει στοιχεία από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass